maritbet girişmaritbet
Nemrut Jeopark projesinde çalışmalar başlıyor!

Nemrut Jeopark projesinde çalışmalar başlıyor!

Bitlis Valiliğince Nemrut kalderasında yapılacak jeopark için kente gelen bilimadamları, Nemrut Krater Gölü'nde incelemede bulundu

Bitlis Valiliğince Nemrut kalderasında yapılacak jeopark için kente gelen bilimadamları, Nemrut Krater Gölü'nde incelemede bulundu.

Valisi Veysel Yurdakul, gazetecilere yaptığı açıklamada, bilimadamlarından oluşan bir heyetin kente gelerek projenin uygulanacağı alanda inceleme yaptığını belirtti.

Projenin kısa sürede hazırlanarak çalışmaların başlatılacağını vurgulayan Yurdakul, Türkiye'deki ikinci jeoparkı Bitlis'e kazandırmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Manisa'nın Kula ilçesinde bulunan Türkiye'nin ilk jeoparkıyla ilgili Kula Belediye Başkanı'nın deneyimlerinden yararlandıklarını anlatan Yurdakul, alanda yapılan incelemenin ardından bilimadamları ile istişare içinde olduklarını ifade etti.

Yurdakul, dünyada 100 milyar dolarlık jeopark turizmi pastası bulunduğuna işaret ederek, Bitlis'in de bu pastadan faydalanması için var olan potansiyeli harekete geçireceklerini kaydetti.

"Bilim adamları, Nemrut'un dünyanın en iyi jeopark adayı olabileceğini söylediler" diyen Yurdakul, projenin hayata geçmesiyle 3 bin kişinin iş sahibi olacağını dile getirdi.

Yurdakul, projenin en kısa sürede hayata geçmesi için büyük gayret sarf ettiklerine değinerek, birkaç yıl içinde şekillenecek proje ile kentin ve bölgenin kaderinin değişeceğine inandığını sözlerine ekledi.

AA

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Nemrut Jeopark projesinde çalışmalar başlıyor!
  • 23.09.2013 09:12

Nemrut Jeopark projesinde çalışmalar başlıyor!

Bitlis Valiliğince Nemrut kalderasında yapılacak jeopark için kente gelen bilima ...