maritbet girişmaritbet
MÜSİAD İzmir Expo 2020 için yabancılardan destek istedi!

MÜSİAD İzmir Expo 2020 için yabancılardan destek istedi!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı için görüştükleri yabancı işadamlarından destek istediklerini söyledi

 

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı için görüştükleri yabancı işadamlarından destek istediklerini söyledi.

Olpak, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, İşadamlarının bir araya geldiği derneklerin sayıca fazla olmasının sakıncasının olmadığını belirterek "Bir sürü işadamı derneği var, birleşin" şeklinde eleştiriler yapıldığını, bunu doğru bulmadıklarını dile getirdi.

İşadamlarının bir araya geldiği derneklerin her birinin belli bir alanda uzmanlaştığını kaydeden Nail Olpak, "Sivil toplum kuruluşlarının çoğalması bir zenginliktir. Ülke adına yararlı faaliyetler yapılıyor" dedi.

MÜSİAD olarak İzmir'in EXPO 2020 adaylığına da tam destek verdiklerini söyleyen Olpak, şöyle konuştu:

"İzmir limanlarıyla, sağlık turizmi olanaklarıyla çok önemli, potansiyeli olan bir şehir. Bu şehrin hedefini çok yüksek tutması gerekiyor. Bir Singapur örneği var. Singapur olmak için bir hedef tutturulabilir.

Bugün MÜSİAD Genel İdare Kurulu Başkanlar Toplantısı'nı Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla İzmir'de yapacağız. EXPO 2020 adaylığı sürecinde de İzmir'de sağlık teması ön plana çıkarılıyor. Sağlık Bakanımızın katılımıyla yapılacak toplantının bu sürece de katkısının olacağını düşünüyoruz. İzmir'in EXPO 2020 adaylığı için görüştüğümüz yabancı işadamlarından destek istiyoruz."

"Ekonomik istikrar var"

İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş da, Türkiye'nin son 10 yılda ekonomide istikrarı yakaladığını, bunun tek parti iktidarıyla sağlandığını kaydetti.

Kendisinin de Singapur'a gidip yakalanan başarıyı yerinde görme imkanı bulduğunu söyleyen Demirtaş, "Dünya sermayesi orada. Bizim Singapur olmamız biraz zor. Ama bizim Singapur adayımız var. Kıbrıs, Akdeniz'in Singapur'u olabilir. Ama oradaki bölünmüşlük de bitirilmeli ki, bu olabilsin. Ticarette serbest bir ada olursa bu mümkün" diye konuştu.

Demirtaş şöyle devam etti:

"İstikrar olunca her şey oluyor. Bir adam kendisini Singapur'a adamış, 30 yıldır Singapur'u dünya devi yapmış. Hani o 'Yeter artık süren bitti, 2. dönem, 3. dönem' denmemeli. 2000 yılının Türkiye'si ile 2012'de Türkiye... Hadi, koyun bakalım makro ekonomik göstergeleri. Olabilir miydi? Rüyamızda görsek inanamayız. Şimdi Tayyip Erdoğan eleştirilir ama tek parti ve istikrarla birlikte Türkiye nerelere geldi? 500 milyar dolar ihracat hedefi Türkiye için hayal değil. Hepimiz çalışmak zorundayız. Afrika büyük potansiyel."

EXPO 2020 adaylığı sürecinde kendisinin de Afrika Koordinatörü olduğunu hatırlatan Demirtaş, "Bu ülkelerden alabileceğimiz 47 oyumuz var. Her gittiğimiz ülkede artık İzmir'in EXPO 2020 adaylığını söylememiz lazım" dedi.

Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

MÜSİAD deprem bölgesinde konteyner kent kuruyor!
  • 13.02.2023 14:37

MÜSİAD deprem bölgesinde konteyner kent kuruyor!

MÜSİAD Başkanı Asmalı, "MÜSİAD, Kahramanmaraş’ın Elbistan bölgesinde depremden e ...

Bakan Kurum, MÜSİAD Türkiye İstişare Toplantısı'nda konuştu!
  • 21.01.2023 02:13

Bakan Kurum, MÜSİAD Türkiye İstişare Toplantısı'nda konuştu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yeşil dönüşümde lide ...

‘Türkiye’yi dünya gayrimenkul piyasasının merkezi yapacağız’
  • 23.12.2021 11:41

‘Türkiye’yi dünya gayrimenkul piyasasının merkezi yapacağız’

GABORAS, MÜSİAD’ın dün iş dünyasını buluşturduğu ve ‘Fark Et’ temasıyla düzenled ...

MÜSİAD, Bursalı yatırımcılarla bir araya geldi!
  • 04.12.2021 09:47

MÜSİAD, Bursalı yatırımcılarla bir araya geldi!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, 'B ...

MÜSİAD, Karabağ'ın imarı için 500 Türk yatırımcıyla Azerbaycan'a çıkarma yaptı
  • 16.11.2021 13:19

MÜSİAD, Karabağ'ın imarı için 500 Türk yatırımcıyla Azerbaycan'a çıkarma yaptı

Türkiye'den 500 olmak üzere dünya genelinden bini aşkın iş insanı ve yatırımcı, ...

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Azerbaycan'daki Uluslararası İş Forumu'nda!
  • 13.11.2021 11:42

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Azerbaycan'daki Uluslararası İş Forumu'nda!

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Azerbaycan'ın ev sahipliğinde Müstakil Sanayici ve İş ...