maritbet girişmaritbet
Mimarsinan OSB'de 81 yeni firmanın faaliyete geçmesiyle istihdam iki katına çıkacak!

Mimarsinan OSB'de 81 yeni firmanın faaliyete geçmesiyle istihdam iki katına çıkacak!

Kayseri 1'inci OSB'den sonra sanayi yatırımlarının yoğunlaştığı bir cazibe merkezi olma yolunda ilerleyen Mimarsinan OSB'de, bu yıl sonunda 81 yeni firmanın faaliyete geçmesiyle istihdamın iki katına ulaşarak 4 bine çıkması hedefleniyor

Sanayi kenti Kayseri'de yatırım hareketliliği artarak sürüyor. Halen 91 firmanın faaliyet gösterdiği 6 milyon metrekare alan üzerine kurulu Mimarsinan OSB'de bu yıl sonunda 81 yeni firmanın daha faaliyete geçmesi planlanıyor. Bölgedeki mevcut firmalarda toplamda 2 bin civarında istihdam sağlanırken yeni yatırımlarla istihdamın 4 bin kişiyi bulması bekleniyor. İnşaatları çalışmalarının sürdüren bölgedeki büyük firmalardan Ceha Ofis Mobilyaları, ofis mobilyası, İlgenler Makine, asansör, Penguen Boya İzolasyon, yapı malzemeleri, Kardelen Ahşap mutfak mobilyası, Ödül Enerji güneş paneli, Feza Yapı ve Emin Çelik'in ise konstrüksiyon üreteceği öğrenildi.

Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, bölgelerindeki toplam 376 parselden 33'ünün boş kaldığını belirterek, "1998 yılında Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) iştiraki olarak kurulan OSB'mizde 91 firma faaliyet gösteriyor. 81 firma ise inşaat halinde. Bunların çoğunun bu yıl içerisinde faaliyete geçeceğini umuyoruz. Bu yıl sonunda bölgemizde 172 sanayi tesisi faaliyet göstererek 2 bin civarında kişiye iş imkanı sunmuş olacak.

Yine hafriyat aşamasında olan 73 adet, proje aşamasında ise 131 katılımcı firmamız var. Bu yıl içerisinde herhangi bir faaliyette bulunmayan tahsis sahiplerinin de tahsislerini iptal etmeye başlayacağız" diye konuştu.
 
Genişleme alanında gıda sektöründeki 24 firmanın inşaatlarını tamamlayarak 2012 yılında faaliyete başladığını ifade eden Büyüksimitçi, "Gıdacılar Sitesi'nin bölgemizde olması gıda sektöründe bölgemizi cazibe merkezi haline getirdi. Aynı zamanda bu yapımız bölgemize vitrin teşkil edecek planlı ve modern yapıları ile gıda sektöründeki firmalara da örnek oluyor" dedi.
 
Bölgede ağırlıklı gıda firmalarının faaliyet gösterdiğini belirten Büyüksimitci, "Bölgemize yatırım yapanların yüzde 32'si gıda firmalarından oluşurken, yüzde 13'ünü metal, yüzde 11'ini ise inşaat firmaları oluşturuyor. Bu firmalarımızda toplamda 2 bin civarında  kişiye istihdam sağlıyor" dedi. Bugüne kadar sanayici ve OSB yönetimi olarak toplam 430 milyon lira tutarında yatırım yaptıklarını bildiren Büyüksimitci, bölgenin tamamen bitmesiyle yatırım tutarlarının yaklaşık 1 milyar 170 milyon lirayı bulacağını söyledi.
 
AGÜ-OSB işbirliği rekabet gücünü artıracak
 
Bölgenin bir çok avantajı olduğuna dikkat çeken Büyüksimitci, en önemli avantajlarının önümüzdeki yıl eğitime başlayacak teknik ağırlıklı ve İngilizce eğitimin verileceği Abdullah Gül Üniversite'nin (AGÜ) karşı komşuları olması olduğunu ifade etti. Büyüksimitci, "Bölgemiz tarihi ipekyolu üzerinde, Orta Anadolu'yu Doğu'ya bağlayan Kayseri Malatya Devlet Karayolu kenarında bulunuyor. OSB'miz şehir merkezine yakınlığı ile de yatırımcılar için önemli olanaklar sunuyor. Abdullah Gül Üniversitesi ile teknoloji transferi, yeni teknoloji ürün ve üretim tekniklerini geliştirmede işbirliği yapmak için OSB yönetimi olarak elimizden gelen gayreti sarf etmek niyetindeyiz" açıklamasını yaptı.
 
Arıtma tesisi 2014'de devreye alınacak
 
Mimarsinan OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, bölgelerinde elektrik, su, kanalizasyon, doğalgaz ve haberleşme altyapı çalışmalarını tamamen bitirerek sanayicilerimizin hizmetine sunduklarını kaydederek, "Gerekli prosedürlerin tamamlanması ise bu yıl bölgemizde arıtma tesisimizin temelini atmayı planlıyoruz. Bu yıl başlayabilirsek 2014 yılı içerisinde arıtma tesisimizi tamamlayıp sanayicilerimizin bu yöndeki sorunlarını çözmüş olacağız. Bu arıtma tesisimizin kapasitesi 4 bin 500 metreküp/gün olacak. Ayrıca, bu yıl içerisinde üstyapı ve OSB nin güzelleştirilmesi ile ilgili çalışmalara başlayacağız. Bu yıl içerisinde bölgede bulunan sanayicilerimizin ihtiyacı olan teknik hizmet ve ticaret merkezi inşaatlarını bitirerek açılışını yapacağız. Ayrıca, 4 bin 500 kişi kapasiteli cami inşaatımız da sürüyor. Bölgenin girişindeki polis merkezi inşaatına da bu yıl içerisinde başlayacağız. OSB'mizin ağaçsız bir bölge olmasında dolayı ağaçlandırma çalışmaları başlattık ve şimdiye kadar 52 bin ağaç diktik. Bu yıl içerisinde 10 bin ağaç daha dikmeyi planlayoruz" diye konuştu.

Güneş DOĞDU SOYLU/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Mobilyadaki vergi indirimi yıl sonuna kadar uzasın'
  • 23.03.2017 07:41

'Mobilyadaki vergi indirimi yıl sonuna kadar uzasın'

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, mobilya ...

Kayseri OSB'ye 18 megavatlık güneş enerjili santral!
  • 16.04.2015 16:35

Kayseri OSB'ye 18 megavatlık güneş enerjili santral!

Kayseri'de 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) 18 megavatlık güneş enerjisi sant ...

Kayseri OSB’de 10 milyon liraya icradan satılık fabrika
  • 25.10.2013 10:20

Kayseri OSB’de 10 milyon liraya icradan satılık fabrika

Kayseri'de sanayi bölegsinde yer alan fabrika icradan satışa çıktı ...

Feza Yapı, temalı cepheler sunuyor!
  • 15.08.2013 08:36

Feza Yapı, temalı cepheler sunuyor!

Feza Yapı, yapı alanında firmalara anahtar teslimi işler sağlıyor ...

Mimarsinan OSB'de 81 yeni firmanın faaliyete geçmesiyle istihdam iki katına çıkacak!
  • 28.03.2013 08:19

Mimarsinan OSB'de 81 yeni firmanın faaliyete geçmesiyle istihdam iki katına çıkacak!

Kayseri 1'inci OSB'den sonra sanayi yatırımlarının yoğunlaştığı bir cazibe merke ...