maritbet girişmaritbet
Lüks yalı fiyatlarının yükselmemesi için patronların kimlikleri gizli tutuluyor!

Lüks yalı fiyatlarının yükselmemesi için patronların kimlikleri gizli tutuluyor!

Bosforce Yönetici Ortağı Ulvi Özcan, İstanbul Boğaz kenarındaki lüks yalıların alım ve satımlarında fiyatların yükselmemesi için gayrimenkul alacak patronların kimliklerini gizli tuttuğunu ifade etti

 

Yalı cenneti İstanbul'da yalıların alım ve satımlarında farklı yollar izleniyor. Yalı satın almak isteyen yatırımcılar ya da sahip olduğu yalısını satmak isteyenler kimliklerini gizli tutma yoluna gidiyor. Bunun sebebi ise alım satımlarda yaşanabilecek dengesiz fiyat farklarının oluşmasına engel olmak.
 
İstanbul Boğaz kenarındaki lüks yalıların alım satımlarında ilginç diyaloglar yaşandığını aktaran Bosforce Gayrimenkul Danışmanlık firmasının sahibi Ulvi Özcan, yalı satın almak isteyen büyük firma patronlarının kimliklerini gizli tutmak istediklerini dile getirdi. İstanbul'da Boğaz kenarında birçok yalı olduğunu ifade eden Özcan, bu yalıların satışlarını kendileri aracılığıyla gerçekleştiren pek çok müşterisinin olduğunu söyledi. Alıcı ve satıcı arasında köprü oluşturduklarını belirten Özcan, “Alım-satımlardaki ilk pazarlık bizim tarafımızdan yapılıyor. Şartlar uygun hale geldikten sonra iki tarafı da bir araya getiriyoruz. İlk başta bunu yaptığımız zaman alıcının maddi gücü, satıcıyı etkileyebiliyor ve ortaya uçuk rakamlar çıkıyor” diye konuştu.
 
‘Önünde yol varsa yalı değildir'
İstanbul'da yalı konseptine tam anlamıyla uygun sadece 180 adet yalı bulunduğunu söyleyen Özcan, “Yol yalısını yalıdan saymamak lazım. Aradan yol geçiyorsa onlar sadece deniz manzaralı ev olarak sayılabilir” diye belirtti. Yalı sahiplerinin başka yatırım fırsat olmamasından dolayı satışların çok hızlı gitmediğini belirten Özcan, “Yalı alıcısı çok ama satıcı yok” dedi.
Bir yalının veya malikanenin müşterisinin önce bir piyasa araştırması yaparak kendi statüsüne en uygun yeri emsallerini de değerlendirerek almaya karar verdiğini belirten Özcan, “Boğazda yeni yapı üretimi olmadığı için de fiyatlar artarak devam eder. Son yıllarda satılan birkaç yalıyı ele alırsak da İstinye'de Tahsin Bey Yalısı Erol Aksoy'unken Suzan Sabancı Dinçer tarafından alındı. Yenikoy'de Ahmet Afif Paşa Yalısı Kemal Uzan'ın iken yine Suzan Sabancı Dinçer tarafından TMSF'den satın alınmıştır” diye konuştu.
 
Boğaz yalılarının çok talip gördüğünü belirten Özcan, el değiştiren yalıları aktararak, şunları söyledi:
“Kandilli Clifton Yalısı Ömer İsvan tarafından Aziz Torun'a, Anadoluhisarı Köseleciler Yalısı Pamir Sezener tarafından Serkan Borançılı'ya, Anadoluhisarı Tokar Yalısı Tokar Ailesi tarafından Melis Okumuş'a, Bebek Tevfik Ercan Yalısı Ercan Ailesi tarafından Osman Ör'e, Çengelköy Nadire İçkale Yalısı Nadire İçkale tarafından Aktif Elektrik Mühendislik A.Ş.'ye, Anadoluhisarı Zarifi Mustafa Paşa Yalısı Haremlik Bölümü Deha Menkul Değerler tarafından Çolakoğlu Ailesi'ne, Anadoluhisarı Çapa Yalısı Rabia Çapa tarafından Murat Karamancı'ya, Kanlıca Körfez Restaurant ise Ömer Salur tarafından Ahmet Erciyas'a yapılan alım satımlar arasında yer alıyor.”
 
FİYATLAR TAVAN YAPTI
İstanbul'daki yalıların fiyatlarının 5 milyon dolardan başladığına dikkati çeken Özcan, fiyatların 100 milyon dolara kadar çıktığını vurguladı. İstanbul'un yüzük taşı sayılan yalıların özellikle Körfez yatırımcıların ilgisinin Türkiye'ye dönmesinden sonra 3 katına kadar prim yaptığını söyleyen Ulvi Özcan, 2002 yılında 3 milyon dolara satılan yalıların bugün 12 milyon dolardan alıcı bulduğunu kaydetti.
 
10 yalı satış için sırada bekliyor
Portföyünde satılık yalı olduğunu da aktaran Ulvi Özcan, “Piyasada ve portföyümüzde 5 milyon dolar ile 100 milyon dolar arasında 8-10 tane yalı olmakla birlikte çoğunun sahibi adının verilmesini istemediği için açıklayamıyoruz. Ama piyasada satılık yalı olarak bilinen 1-2 yalıyı sayacak olursak Yeniköy Şehzade Burhanettin Efendi Yalısı (Erbilgin Yalısı) ve Kandilli Abud Efendi Yalısı'nı sayabiliriz” dedi.
 
İstanbul'un en pahalı yalıları
İstanbul'daki en pahalı yalılar arasında Koç Yalısı, Hasip Paşa Yalısı, Kandilli Kont Ostrolog, Beylerbeyi Demir Sabancı Yalısı ve Sait Halim Paşa Yalısı bulunuyor.
 
Yavuz Karaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aziz Torun: Katar'da ilk ülkemizi tanıtacağız
  • 20.04.2017 12:41

Aziz Torun: Katar'da ilk ülkemizi tanıtacağız

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) Yönetin Kurulu Başkanı ve Gayrimenk ...

Aziz Torun, Towar Al Kuwari ile ortak basın toplantısı düzenledi
  • 19.04.2017 19:10

Aziz Torun, Towar Al Kuwari ile ortak basın toplantısı düzenledi

GYODER Başkanı Aziz Torun ile Katar Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Muhammed Bin ...

Aziz Torun, GYODER'i ve sektörü değerlendirdi!
  • 23.03.2017 16:44

Aziz Torun, GYODER'i ve sektörü değerlendirdi!

GYODER Başkanı Aziz Torun, yeni dönemde başkanlık yapmayacağını açıkladı. Torun, ...

GYODER konut kampanyasının detayları!
  • 05.08.2016 11:44

GYODER konut kampanyasının detayları!

GYODER Başkanı Aziz Torun, yapılan basın toplantısında konut kampanyasının detay ...

GYODER'in konut kampanyasını Aziz Torun açıkladı!
  • 05.08.2016 11:43

GYODER'in konut kampanyasını Aziz Torun açıkladı!

GYODER Başkanı Aziz Torun, tarihi konut kampanyasının detaylarını anlattı. ...

Aziz Torun 'GYODER kampanyası 50 milyarlık büyüklükte'
  • 01.08.2016 18:21

Aziz Torun 'GYODER kampanyası 50 milyarlık büyüklükte'

GYODER Başkanı Aziz Torun, hazırladıkları konut kampanyasının Türk ekonomisine b ...