maritbet girişmaritbet
Kurtköy yeni projelere ev sahipliği yapıyor!

Kurtköy yeni projelere ev sahipliği yapıyor!

Anadolu Yakası'nın parlayan yıldızı Kurtköy birçok konut projesine ev sahipliği yapıyor. Bölgenin değeri her geçen gün artıyor

 İnsanlar tarih boyunca hep suyun bulunduğu alanlarda yerleşti; köyler, şehirler kurdu.

Günümüz şehirlerinde ise yollar yeni yerleşim yerlerinin doğuşunda birincil etken konumunda. İstanbul Anadolu yakasındaki Sabiha Gökçen Havalimanı civarı yeni yaşam alanları inşa eden şirketlerin gözdesi konumunda. Dumankaya'nın konut ve alışveriş merkezlerinden oluşan Adress projeleri, Viaport rezidansları, Konya merkezli Okkalar İnşaat'ın bu bölgedeki home-ofis tarzı Arma'sı, Esas Holding'in konut ve ofislerden oluşan Aeropark'ı ve son olarak Başarır İnşaat'ın konut ve mağazalardan oluşan Helenium Wings projesi Kurtköy'ü nitelikli konut sitelerinden oluşan, seçkin bir yapıya büründürüyor. Bölgeyi cazibe merkezi kılan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yanı sıra içinde 30 bin kişinin çalışacağı teknoparkın da burada kurulacak olması. Bayraktar Grubu'nun Viaport AVM'si ve aynı isimli rezidansları ile Dumankaya Adres projelerinin gördüğü ilgi, bu bölgede yatırım yapmak için proje geliştirici diğer inşaat şirketlerini de ateşledi.

 Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, şehir içinde büyük projeleri gerçekleştirecekleri geniş arsalar bulunmadığı için, Kurtköy'ün yeni sosyal donatılı projelerin adresi olduğunu söyledi. Başarır, "Bizi Kurtköy'de proje yapmaya şehrin gelişimi zorluyor. Geniş arsalara sahip, zemini depreme karşı dayanıklı, şehrin planlı ve düzenli gelişen, Sabiha Gökçen Havalimanı'na yakın ve ihalesi yapılan metro hattıyla şehrin yeni cazibe bölgesi burası." dedi. Başarır İnşaat Kurtköy'deki 16,5 dönüm arsası üzerinde 345 apartman dairesi, 12 villa ve 31 mağazadan oluşan toplam 388 ünitenin yer alacağı Helenium Wings projesinin inşasına başladı. Kurtköy'de 10 ve 15 dönümlük 2 arsası daha bulunan şirket, buralarda da konut inşa etmeyi planlıyor. Projede net genişliği 24 metrekare olan stüdyo dairelerin fiyatı 72 bin lira. Helenium Wings'te 49 stüdyo, 146 1+1, 132 2+1 ve 18 adet de 3+1 daire yer alacak. 12 adet villanın satış fiyatı ise 830 bin ile 900 bin lira arasında değişiyor. 50 milyon liralık yatırım değerine sahip proje Viaport AVM'ye 2 kilometre mesafede. Wings'in teras bahçeli binaları C30 beton standardı ile inşa edilecek. Projede 16,5 dönümlük arsanın 5.400 metrekaresi bina oturum alanına ayrılırken 12 bin metrekaresi yeşil alan olarak bırakıldı. Açık yüzme havuzu ve 350 araçlık bir otopark da Wings'te yer alacak.

 1995 yılında demir ticareti yapmak amacıyla kurulan ve halen bu işine devam eden Başarır Grubu, 2004 yılında inşaata da girdi. İstanbul'da Helenium ismiyle plazalar inşa eden grup, hurda demir aldığı Cezayir'de de 100 konutluk bir projeyi de yürütüyor.

İbrahim Balta/Zaman

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Still İstanbul Adoria Kurtköy görücüye çıktı!
  • 20.03.2015 17:48

Still İstanbul Adoria Kurtköy görücüye çıktı!

Yeşilyurt İnşaat, Still İstanbul Adoria projesini Les Ottomans Hotel'de düzenled ...

Butik bir yaşamın kapılarını aralıyor!
  • 15.05.2015 14:16

Butik bir yaşamın kapılarını aralıyor!

İstanbul'da planlı kentleşmeye model olarak Kurtköy'de inşa edilen Helenium Bout ...

Still İstanbul Adoria ne kadardan satılıyor?
  • 06.04.2015 15:19

Still İstanbul Adoria ne kadardan satılıyor?

Yeşilyurt İnşaat'ın Kurtköy'de inşa ettiği Still İstanbul Adoria projesinde fiya ...

Şenkaya İnşaat'ın Kurtköy'deki 3. projesi ön satışta!
  • 01.04.2015 14:35

Şenkaya İnşaat'ın Kurtköy'deki 3. projesi ön satışta!

Kurtköy'de Garden Planet ve Blue Planet'i hayata geçiren Şenkaya İnşaat, 3. proj ...

Avlu Kurtköy'de Mart ayına özel fiyatlar!
  • 23.03.2015 16:46

Avlu Kurtköy'de Mart ayına özel fiyatlar!

Erguvan İnşaat&Demirbaş Yapı Ortaklığı'nın Kurtköy'de konumlandırdığı Avlu Kurtk ...

Kurtköy Paragon ile oturduğunuz yerden kazanın!
  • 01.03.2015 14:25

Kurtköy Paragon ile oturduğunuz yerden kazanın!

Küçükçalık İnşaat, Anadolu Yakası’nın son dönemde hızla parlayan bölgesi Pendik’ ...