maritbet girişmaritbet
Kayseri'de sanayi yatırımı artıyor!

Kayseri'de sanayi yatırımı artıyor!

Kayseri sanayi alanındaki atağını hızlandırmak için yerli ve yabancılarını bekliyor

 

Kayseri sanayi alanındaki atağını hızlandırmak için yerli ve yabancılarını bekliyor.  Şimdiye kadar dışarıdan yatırımcı çekme konusunda istenilen seviyeyi yakalayamayan Kayseri'de son dönemde bir hareketlilik yaşanıyor.  Yerli ve yabancı her türlü yatırıma açık olduklarını ve her türlü desteği sunmaya çalışacaklarını sık sık dillendirmeye başlayan il yöneticilerinin bu hareketlilik konusundaki hakkını teslim etmek gerekiyor. Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri'ye yatırım yapan pişman olmaz diyerek, zenginleşmek için dışarıdan yatırımcı çekmenin önemine dikkat çekiyor. İş ortamının iyi olduğu bir Kayseri modeliyle ön plana çıkılması gerektiğini ifade eden Boydak, Kayseri'nin  yatırımcı için lojistik, eleman kalitesi ve  altyapı yatırımları olarak çok ciddi avantajlar  sunduğunu ifade etti.
 
Kayseri'nin yatırım ortalamasının Türkiye yatırım ortalamasının üstünde olduğunu  söyleyen Başkan Boydak, artık her gittikleri yerde bu avantajları daha fazla anlatarak yatırımcı çekmeye çalışacaklarını aktardı.
 
Son dönemde Kayseri'deki  yatırım ortamının uygunluğunu gören çok sayıda yabancı yatırımcının kente gelip yatırım yaptığını ve yapacağını söylemek mümkün. Bu yatırımlar arasında petrol arama çalışmaları başlatan da var, altın arayıp bulan da, makine üretmek için ortaklık kurmaya gelen de var. 
 
Kayseri ve Sivas'ta petrol arayacaklarını açıklayan Shell ile Trans Atlantic firmalarının iki bölgenin sismik uçakla röntgenin çekileceğini bildirmesi her iki kentede heyecanlı bir bekleyiş başlattı. 
Kaya gazı için Türkiye'ye gelen dünya devi Shell şirketinin Türkiye'de petrol arama sahasını genişleteceği duyuruldu. Shell Türkiye Başkanı Ahmet Erdem, Sivas ve Kayseri bölgesinin çok büyük bir alan olduğunu belirterek, "İlk etapta yaklaşık bin kilometre hatta sismik, daha sonra 8 bin kilometrelik hatta uçakla sismik tarama yapılacak. Shell her alternatifi, fırsatı değerlendiriyor. Türkiye'nin petrol üretimine katkı sağlarsak mutlu oluruz" dedi. Amerikalı Trans Atlantic şirketinin Kayseri ve Sivas'ta bulunan 13 ruhsatında ortak çalışma başlatan şirket, iki bölgede petrol aramak için düğmeye bastı. İki şirket  sondaj faaliyetlerine 2013'te başlayacak.
 
Stratex Madencilik ile Kanada Orijinli Centerra Gold arasında Öksüt cevherleşmesinin araştırılması ve ekonomik rezerv bulunması halinde işletilmesi amacıyla anlaşma imzalanarak kurulan Öksüt Madencilik  AŞ'nin de Kayseri'nin Develi ilçesinde 31 tonluk altın rezervi bulduğu açıklandı. Bu kaynağın geliştirilmesi için bu yıl sondaj çalışmalarının sürdürüleceği  aktarıldı. Develi ilçesi Öksüt Köyü ile Zile Kasabası arazisi arasında bulunan Pıtıraklı mevkii, Şeben, Çamboğazı, Uzun Güney, Moduga Kalesi bölgesinde yapılan 57 sondaj çalışması sonucunda, Wardell Armstrong International şirketi tarafından yapılan kaynak hesaplamaları dahilinde 2 ayrı lokasyonda yaklaşık 31 ton altın kaynağı bulundu.
 
Kayseri Serbest Bölge yetkililerince Malezyalı bir firmanın da bölgeye yatırım yapacağı açıklandı. Plastik boru üretimi yapacak olan firmanın 10 bin metrekarelik bir arsa aldığı bilgisi verilirken firmanın Malezya'da da yaptığı plastik boru imalatını yapıp Irak'a ihraç edeceği aktarıldı. Yine Serbest bölgede Belçikalı menşeli Marco Polo  firması  da yatırım hazırlığında. Yüzde 100 Belçika yatırımı olan firma tır çekicileri ve dorse üretmeye hazırlanıyor. 
 
Diğer taraftan organize sanayi bölgesindeki  makine üreticisi Mekosan Makine geçtiğimiz aylarda İtalyan bir şirketle ortaklık kurarak  çelik hasır makinesi üretmeye başladı. Bu bilgileri almak bizleri mutlu ettiği gibi Kayseri'nin geleceğiyle ilgili de umutlandırdı. Bu tür örneklerin daha da artması temennisiyle... 
Güneş Doğdu Soylu / Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kayseri Havalimanı yeni terminal binası inşaat çalışmalarında sona gelindi
  • 20.10.2023 11:37

Kayseri Havalimanı yeni terminal binası inşaat çalışmalarında sona gelindi

İç Anadolu Bölgesi'nde Esenboğa Havalimanı'ndan sonra en büyük 2'nci, Türkiye ge ...

Adana Kozan'daki 5,5 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi!
  • 25.07.2023 12:01

Adana Kozan'daki 5,5 büyüklüğünde deprem çevre illerden de hissedildi!

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. D ...

Kayseri'de 4,8 büyüklüğünde deprem
  • 10.03.2023 09:58

Kayseri'de 4,8 büyüklüğünde deprem

Kayseri'de saat 05.28'de 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ...

Olimpik havuz deprem anı kameralara yansıdı!
  • 17.02.2023 11:28

Olimpik havuz deprem anı kameralara yansıdı!

Gaziantep merkezli depremlerden etkilenen Kayseri'de bir olimpik havuzda yaşanan ...

Bakan Karaismailoğlu: "Elektrikli hat uzunluğumuz 5 bin 931 kilometreye ulaştı"
  • 09.12.2021 15:08

Bakan Karaismailoğlu: "Elektrikli hat uzunluğumuz 5 bin 931 kilometreye ulaştı"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kırıkkale Tren Garı'nda düzenle ...

Kayseri Havalimanı yeni terminal binası 2023'de hizmete giriyor!
  • 30.11.2021 16:25

Kayseri Havalimanı yeni terminal binası 2023'de hizmete giriyor!

Kayseri Havalimanı yeni terminal binası ile diğer tesislerin yüzde 37'si tamamla ...