maritbet girişmaritbet
Çatalca Akalan Köyü'nde yıkılan caminin yerine yenisinin temeli atıldı!

Çatalca Akalan Köyü'nde yıkılan caminin yerine yenisinin temeli atıldı!

Çatalca Akalan köyünün %70 oranında hasarlı olan camisi geçtiğimiz haftalarda yıkılmıştı

 

Yıkılan caminin hafriyatı, yıkımı ve diğer işlemleri birçok ismin Akalan köyü ortak paydasında buluşmasıyla gerçekleşti. Caminin yapımı için de yine Çatalca ve bölgede birçok kişi taşı elinin altına soktu.
 
Geçtiğimiz gün Çatalca Akalan köyünün yeni camisinin temeli atıldı. Temel atma programına Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Ak Parti İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Naci Özcan, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
 
BAŞKAN CEM KARA; RAMAZANA YAKIŞIR BİR BİÇİMDE DAYANIŞMA VAR
 
Akalan köyü camisinin temel atma programı Kuran tilavetinin okunmasıyla başladı. Ardından Akalan köy muhtarı Halil Akgeyik bir konuşma yaptı. Hasarlı caminin yıkılmasının ardından köylünün ibadetlerini gerçekleştirmesinde alternatif olarak mescit oluşturulduğunu belirten Muhtar Akgeyik; “Camimizin yüzde 70 oranında hasarlı olduğu tespit edildi ve yıkıldı. Ardından ise köyümüz düğün salonunun altını mescide dönüştürdük ve vatandaşlarımızın burada ibadet etmesini sağladık,” dedi. Caminin yapımı için yardım eden ve edecek olan herkese teşekkür eden Halil Akgeyik, konuşmasının sonunda camiin yapılmasına katkı sunanlara tek tek teşekkür etti. Muhtar Halil Akgeyik'in ardından mikrofona İlçe Müftü vekili Zeki Kurun geldi. Zeki Kurun konuşmasında cami yapımının sevaplarından bahsetti. Yapılan kısa konuşmanın ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, konuşmasını yapmak üzere mikrofona davet edildi. Kuvvetli bir dayanışma ile caminin yapılacağını söyleyen Belediye Başkanı Cem Kara; “Ramazan ayının anlam ve önemine yakışır bir biçimde Çatalca halkı olarak, bölge insanı olarak büyük bir dayanışma gösteriyoruz. Bugün burada camimizin temeli Dr. Hasan Akgün başkanımızın büyük desteği ile atılıyor. Biz de devam ettireceğiz. Bölgemizin, ilçemizin insanlarının katkılarıyla bu camiyi yapacağız.” Her şeyin devletten beklenmesinin de çok doğru olmayacağına dikkat çeken Başkan Cem Kara, “Cami gibi, okul gibi, sağlık ocağı gibi kamuya mal olacak binaların yapımı için de hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız,” diyerek, caminin yapımı için gayret gösteren herkese teşekkür etti.
 
BAŞKAN AKGÜN; AKALAN SUYUNU İÇTİM AKALANLI OLDUM
 
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın ardından misafir belediye başkanı Dr. Hasan Akgün bir konuşma yaptı. Kendisini misafir olarak görmediğini söyleyerek söze başlayan Başkan Dr. Hasan Akgün; “Büyükçekmece Belediyesi'nde çalışan Aklanlı arkadaşlarımız vardı. O dönemler bakıyorum en çalışkan, en dürüst, en samimi insanlar Akalanlı personelimiz. Ben de gidip şu Akalan köyünü bir ziyaret edeyim dedim ve o gün bugündür, 1983 yılından bu yana ben Akalanlıyım. Personelimin köyüne ilk geldiğimde buranın meşhur suyunu içtim, Akalanlı oldum,” dedi. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın sözlerinden yola çıkarak, kamu mallarının yapımında herkesin yardım etmesi gerektiğinden söz eden Başkan Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece Belediyesi olarak Rusya'da bir camiyi ibadete açtık ve Bulgaristan'da da bir cami yapıyoruz. Ayrıca ilçemiz Büyükçekmece'de de üç yeni cami inşa ediyoruz. Akalan köyümüzün camisine daha çok yardım etmek isterdim ama her alanda inşaatlar yapıyoruz,” diyerek ekledi: “Temel atmanın yanında bana düşen ne görev varsa hepsine de hazırım. Ayrıca kendi gönlümden kopanı da belirtmek istiyorum, caminin iç aydınlatmaları ve cami önünün aydınlatmalarının yapılmasına da ben kefilim.” Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün konuşmasının ardından Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan kürsüye geldi. İlçe Kaymakamı olarak bu dayanışmayı gösteren herkese teşekkürlerini ileten Dr. Nevzat Taşdan, “Akalan köyü cami ve diğer yatırımlarda da herkesin elini taşın altına koymasını temenni ediyorum” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından İlçe Müftü vekili vaiz Zeki Kurun tarafından dua okundu ve ardından temel atma merasimine geçildi. Temel atma töreni esnasında cami temelinin hayırlı uğurlu olması için cami temeline kurban kesildi. Kesilen kurbanın ve okunan duaların ardından ilk beton Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve vatandaşlar tarafından atıldı. Temel atma töreninin ardından vatandaşlarla bir araya gelerek Akalan köyü halkıyla sohbet etme imkanı bulan Belediye Başkanı Cem Kara, halkın sorun ve sıkıntılarını da dinledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trakya'daki arsalara ilgi katlandı, uzmanlar yatırımcıları uyardı!
  • 15.03.2023 12:23

Trakya'daki arsalara ilgi katlandı, uzmanlar yatırımcıları uyardı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Trakya bölgesinde arsalara ilgi yüzd ...

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Çatalca bağlantısı havadan görüntülendi
  • 16.12.2019 13:34

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Çatalca bağlantısı havadan görüntülendi

İstanbul’u çevre illerle bağlayan Kuzey Marmara Otoyolu’nun Çatalca bağlantısı d ...

Büyükçekmece'de hasarlı 8 binanın yıkımı gerçekleştirildi
  • 03.11.2020 14:17

Büyükçekmece'de hasarlı 8 binanın yıkımı gerçekleştirildi

Büyükçekmece'de geçen yıl merkez üssü Marmara Denizi Silivri açıkları olan 5,8 b ...

Başkan Akgün: "Büyükçekmece'de ayakta duran tabutları yıkacağız"
  • 07.07.2020 13:47

Başkan Akgün: "Büyükçekmece'de ayakta duran tabutları yıkacağız"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Topyekün seferber olarak depremd ...

Çatalca Belediyesi’nden satılık 3 gayrimenkul!
  • 06.04.2018 15:19

Çatalca Belediyesi’nden satılık 3 gayrimenkul!

İstanbul Çatalca Belediye Başkanlığı; Ovayenice, Ferhatpaşa ve Subaşı mahalleler ...