maritbet girişmaritbet
Bursa Orhaneli'nde yapılan FIFA standartlarına uygun futbol sahası hizmete açıldı!

Bursa Orhaneli'nde yapılan FIFA standartlarına uygun futbol sahası hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Orhaneli’nde FIFA standartlarında yaptırılan futbol sahası törenle hizmete açıldı

 

Hedeflerinin dağ bölgelerini her açıdan kendi kendine yetebilen hale getirmek olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu hedef doğrultusunda gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Bu dönem hayata geçirilen 100'ün üzerinde tesisle spor yatırımları açısından Büyükşehir Belediyesi tarihinin hizmet rekoru kırılırken, Büyükşehir sınırları dışında olmasına rağmen Orhaneli'ye de FIFA standartlarında futbol sahası kazandırıldı. Bölgeye kazandırılan futbol sahasının açılış törenine Başkan Altepe ve Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu´nun yanı sıra Orhaneli Kaymakamı Mustafa Serdar Bakır, BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, AK Parti 22. dönem milletvekili Faruk Ambarcıoğlu, DAĞ-DER Genel Başkanı Erkan Aydın, Büyükorhan, Karıncalı, Kınık ve Göynükbelen belediye başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, vatandaşlar, Orhanelispor´un genç ve A Takım oyuncuları katıldı.
 
Tesis Orhaneli'ye yakıştı
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sahanın Orhaneli halkı için hayırlı olmasını diledi. 3.5 yıl boyunca 4 dönemde yapılamayan hizmetleri yaptıklarını, gerçekleştirdikleri belirten Başkan Altepe, kendilerini en mutlu eden hizmetlerin spora yapılan yatırımlar olduğunu söyledi. Başkan Altepe, "Gerçekten Orhaneli´ye yakışan bir tesis oldu. Burada toprak zeminde drenaj çalışmaları yapıldı. Sahanın etrafı duvarlar ve korkuluklarla çevrilerek, tüm tribün ve bölgeler elden geçirildi. Saha FIFA standartlarında 55 milimetre kalınlığında, çimle kaplandı. Federasyon maçlarının oynanabileceği, 68´e 105 ölçülerinde nizami bir futbol sahası oldu. Artık burada maç yapmak, Orhaneliler için büyük bir zevk olacak. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
 
Spor Bakanlığı gibi çalışıyoruz
Orhaneli´de 7´den 70´e herkesin spor yapması, amatör sporun çamurlu sahalardan kurtulması ve maçların nizami standartlarda oynanabilmesi için yaptıkları tesisin kendileri için bir onur olduğunu vurgulayan Başkan Altepe, "Hizmetlerimiz arasında en çok heyecan duyduğumuz konulardan biri de spor. ´Spor tesisleri, tarihi eserler bizim işimiz mi?´ demiyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde, adeta spor bakanlığı gibi şehrin her köşesine bu hizmetleri eşit miktarda taşımaya çalışıyoruz. Büyükşehir sınırları genişlemeden spor yatırımlarını buraya çekmiş olduk. Orhaneli´de ve dağ bölgelerinde yapacak daha çok işimiz var" diye konuştu.
 
Dağ bölgesi kendi kendine yetebilmeli
Başkan Altepe, Bursa´nın merkezinde ne varsa dağ bölgesinde olması, bölgenin ekonomik olarak kendi kendine yetebilmesi için çalışmalara yıllar öncesinden başladıklarını ifade etti. Dağ bölgesi için sürekli proje ürettiklerini, bu konuda da koordinatör olarak BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş´ı görevlendirdiklerini belirten Başkan Altepe, "Bölgenin kendi kendine yetebilmesi en büyük hedefimiz. Bu nedenle bölgede üretilen sütlerin değerlendirilebileceği bir süt fabrikasıyla ilgili, yer altı kaynakları ve akarsularla ilgili çalışmalarımız sürüyor. İnşallah çabalarımız sonuç verecek ve dağ bölgesi bugüne kadar alamadığı ölçüde yatırım alacak" şeklinde konuştu.
 
Törende söz alan Orhaneli Kaymakamı Mustafa Serdar Bakır ise, Başkan Altepe´nin yaptığı yatırımların bölge insanı üzerinde büyük etkisinin olduğunu belirtti. Spor sahasıyla ilgili 7´den 70´e insanların görüşünü aldığını ve bölgenin Başkan Altepe´ye karşı yapılan yatırımlardan, gösterilen ilgiden dolayı müthiş duygular beslediğini gördüğünü ifade eden Bakır, "Devasa Büyükşehir bütçesine oranladığımızda küçük gibi görünen bu yatırımlar, dağ bölgesinde çok büyük değerler oluşturabiliyor. Örnek verecek olursak, Orhaneli´de küçük imkanlarla yola çıkan güreşçilerimiz bölge birincisi oldu. Şimdi Türkiye şampiyonu olma yolundalar. Benzer başarıların önünü açtığı için Başkan Altepe´ye teşekkürlerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.
 
Başkan Altepe, şefkat gösterdi
Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu da yapılan yatırım nedeniyle Başkan Altepe´ye müteşekkir olduklarını söyledi. Dağ bölgesinde kısıtlı kaynaklarla yapılması mümkün olmayan yatırımların Başkan Altepe döneminde ilçelere kazandırıldığını hatırlatan Tatlıoğlu, "Bizler kısıtlı kaynakları olan, kendi yağıyla kavrulmaya çalışan ilçeleriz. 80 yıllık hizmet eksikliğini gidermemiz mümkün değil. Bu konuda Büyükşehir'in şefkat elinin değmesi gerekiyordu ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe bizlere bu şefkati gösterdi. Dertlerimizle dertlendiğini kanıtlamış oldu. Bugün bu vesileyle sadece stadı yaptığı için değil, dağ yöresine kazandırdığı tüm hizmetler nedeniyle kendilerine halkım adına şükranlarımı arz ediyorum" dedi.
 
Başkanımız bizi Büyükşehir'e çoktan bağladı
Konuşmasında Başkan Altepe´nin dağ ilçelerine kazandırdığı yatırımlara da değinen Tatlıoğlu, "Başkan Altepe, Keles´ten başlayarak Kocakavacık Köyü´ne kadar çeşitli binaları tamir edip köylüye hediye etti. Camileri onardı. Bayramlarda etkinlikler organize etti. Fetih Şenlikleri kapsamında düzenlenen düğünleri dağ köylerine taşıyarak, hem o köyleri tanıttı hem de köylerin alt yapı problemlerini ortadan kaldırdı. Keles´in alt yapısını yeniden düzenledi. Büyükorhan´a hizmet binası kazandırdı ve yeni bir caminin temelini attı. Bursa merkezde Tahtakale bölgesinde bulunan ve DAĞ-DER merkezi olarak kullanılan binayı insanımıza hediye etti. Dağ yöresinin ilk akademik kitapları Başkan Altepe´nin talimatıyla basıldı. Düzenlediğimiz festival ve yağlı güreşlere her türlü desteği sağladı. İtfaiyeye araç ve makine desteği kapsamında yardımlarda bulundu. Değişik ortamlarda vatandaşlarımız, Büyükşehir´e ne zaman bağlanacağımızı soruyorlar. Yasa ne zaman çıkar bilmem ama benim tek bildiğim Sayın Recep Altepe bizi Büyükşehir'e çoktan bağladı. Kendisine müteşekkiriz" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte açılış kurdelesini kesen Başkan Altepe, daha sonra Orhanelisporlu futbolcularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Başkan Altepe ve Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu'nun penaltı atışlarının ardından sahadaki ilk karşılaşma da Başkan Altepe'nin başlama vuruşuyla start aldı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...