maritbet girişmaritbet
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Köklü Cadde'de kalan binalardan kamulaştırılan 5’nin yıkımını başlattı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Köklü Cadde'de kalan binalardan kamulaştırılan 5’nin yıkımını başlattı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 11 Eylül Bulvarı ile Vatan Caddesi’ni birbirine bağlayan Köklü Cadde üzerinde kalan binalardan kamulaştırılan 5’nin yıkımını başlattı

Daha önce yol genişletme ve tretuvar düzenlemeleriyle Vişne Caddesi'ni Yıldırım'a kazandırdıklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 5 binanın yıkılmasıyla yaklaşık 650 metrelik bir yol açılacağını belirterek, köklü cadde üzerindeki çalışmaların etap etap süreceğini söyledi.

Bursa'nın daha ulaşılabilir bir kent olması ve ulaşımın sorun olmaktan çıkarılması amacıyla raylı sistemlerden, deniz ve hava ulaşımına kadar her alanda önemli yatırımlar yapan Büyükşehir Belediyesi, mevcut yolların genişletilmesinin yanında kente yeni ana arterler kazandırmaya da devam ediyor. Son 4 yıl içinde yeni açılan ve genişletilen yol uzunluğunu 410 kilometrenin üzerine çıkaran Büyükşehir Belediyesi, daha önce hizmete açtığı Vişne Caddesi, Derya Caddesi ve Eflak Caddesi ile genişletme çalışmalarının devam ettiği Dağyolu Caddesi'nin ardından Vişne Caddesi'nin hemen altındaki Köklü Caddede de genişletme çalışmalarını başlattı. Planlar üzerinde 11 Eylül Bulvarı ile Vatan Caddesi'ni birbirine bağlayan ancak uygulamada üzerinde evlerin bulunduğu Köklü Caddesinde yol üzerinde kalan biraların kamulaştırma çalışmalarına hız verildi. Kamulaştırması tamamlanan 5 binanın yıkımına da hemen başlandı.

Planlardaki yollar ortaya çıkıyor
Yıkım çalışmalarını Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile birlikte yerinde izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, planlarda olup da, uygulamada bulunmayan yolların açılması için bu dönem yoğun bir çaba harcadıklarını söyledi. Kamulaştırılan 5 binanın yıkıldığı Köklü Cadde'nin de Yunusemre, Vatan, Duaçınarı ve Kazım Karabekir Mahallerinin yükünü alacak önemli bir cadde olduğunu belirten Başkan Altepe, “Bu caddenin açılması yönünde bölge halkının yoğun bir talebi vardı. Biz de hemen Köklü Cadde'yi kamulaştırma programına aldık ve kamulaştırması biten 5 binanın yıkımını yapıyoruz. Bu yıkımlarla 650 metre uzunluğunda bir yol ortaya çıkmış olacak. Ekiplerimiz yıkımın ardından yol düzenleme çalışmalarını hemen başlatacak. 11 Eylül Bulvarı ile Vatan Caddesi'ni birbirine bağlayan bu önemli arter üzerindeki çalışmalarımız etap etap devam edecek” dedi.

Keskin'den teşekkür
Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de ana arterlerin ulaşımın can damarları olduğunu belirterek, hem kendilerinin hem de Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla Yıldırım'da ulaşım konusunda önemli mesafe kat ettiklerini vurguladı. Yıldırım'da 224 çıkmaz sokağı ulaşıma açtıklarını hatırlatan Keskin, “Büyük caddelerimizi de Büyükşehir Belediyemiz açıyor. İlçemize yeni bir ana arter kazandırdıkları için Büyükşehir Belediye Başkanım ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak
  • 16.11.2021 11:38

Bursa'da Süleyman Çelebi Türbesi'nin bulunduğu alanda külliye yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkanlık Konutu ile etrafını ka ...

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı
  • 01.12.2020 13:08

Bursa Şehir Hastanesine raylı sistemle ulaşım projesinde saha çalışması başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Şehir Hastanesine kesintisiz ulaşımın sağ ...

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak
  • 23.06.2021 16:53

Restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olacak

Bursa'da restore edilen 2 asırlık bina gençlik merkezi olarak hizmet verecek. ...

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı
  • 24.04.2021 13:56

Bursa Hanlar bölgesi için acele kamulaştırma kararı

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için verilen Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı acele k ...