maritbet girişmaritbet
Ankara'nın sembol AVM'si Atakule yıkım için bekliyor!

Ankara'nın sembol AVM'si Atakule yıkım için bekliyor!

Başkentin alışveriş merkezi serüveninin sembolü Atakule'de bu aralar farklı bir hüzün söz konusu. Açılışının yapıldığı 1989 yılında Ankara'nın ve hatta Türkiye'nin gündem maddelerinden biri haline gelen Atakule'nin alışveriş merkezini oluşturan kısım yenilenmek için yıkılmayı bekliyor

 

Toplam 125 metrelik kulesi, döner restoranı, kokteyl salonu, alışveriş merkeziyle kısa sürede Ankara'nın sembolü haline gelen Atakule, bir dönem Ankara'nın buluşma mekanlarından biri olarak geçiyordu. Ancak hızla artan alışveriş merkezi furyasına dayanamadı ve dükkanlar teker teker kapandı. Bugünlerde ise alışveriş merkezinin gündemi yıkım. Yıkımı ve yeni projeyi üstlenen Atakul Gayrimenkul Ortaklığı AŞ, yıkımın ardından daha modern bir alışveriş merkezi yapmayı planlıyor. 
 
Merkezin özellikleri revize edilecek Atakule Gayrimenkul Ortaklığı'nın alışveriş merkezi yıkması nedeni, merkezin günümüz AVM koşullarını karşılamaması. Atakule'de 5, 8,10 metrekarelik dükkanların bulunmasının büyük mağazalara kiralama yapılmasını engellediği belirtilirken, tavan yüksekliklerinin de 3 metrede kaldığı vurgulanıyor. Bugün tercih edilen AVM'lerdeki tavan yükseklikleri ise 5 metre 20 santimetrenin altına düşmüyor. 
 
Yıkımın bir diğer gerekçesini de otopark oluşturuyor. Şu anki otopark 160 araçlık bir potansiyele sahip. Bu rakamın da 750 aracı çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca binada deprem yönetmeliğine uygun düzenlemeler, yangın için son sistem söndürme sistemleri ve havalandırma sistemleri de kurulacak. 
 
Kule de restorasyondan payına düşeni alacak 
Atakule'de yapılacak yenilenme çalışmaları sadece alışveriş merkezinden ibaret değil, kule için de bir takım iyileştirmeler düşünülüyor. Kış aylarında da kuleden yararlanmak için altyapının kurulması, elektronik dürbünle bakılan yer hakkında tarihi bilgiler verilmesi ve şık restoranların kuleye taşınması düşünülen çalışmalardan sadece birkaçı. 
 
3 yılda yeni haliyle görücüye çıkacak 
Tamamlanmasının ardından Çankaya Belediyesi'nin onayından geçecek projede daha sonra da yıkım aşaması başlayacak. Yıkımın da tamamlanmasının ardından 3 yıllık bir sürede alışveriş merkezinin yeni haliyle Ankaralıların beğenisine sunulması öngörülüyor. Yeni yapılacak alışveriş merkezinde kira ücretleri de şimdiden belirlenmiş durumda. Metrekare kirasının 40 ila 60 Euro arasında olması öngörülüyor, büyük mağazalarda ise metrekare fiyatlarında ciddi indirimler yapılacak. Butik bir alışveriş merkezi olması öngörülen Atakule'de Botanik Park manzarası, alışveriş merkezleri arasındaki rekabette önemli bir unsur olarak kabul ediliyor. Atakule'nin şehrin merkezinde olması ve ulaşım kolaylığı da bir diğer unsur olarak öne çıkıyor. 
Hacer Boyacıoğlu/Ekonomist Ankara

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Atakule'nin 125 metrelik kule kısmı ziyarete açıldı
  • 19.05.2022 16:24

Atakule'nin 125 metrelik kule kısmı ziyarete açıldı

Başkentin simgelerinden Atakule'nin, Ankara'yı kuşbakışı gören 125 metre uzunluğ ...

Atakule, Avrupa Günü'nde AB bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı
  • 10.05.2022 12:01

Atakule, Avrupa Günü'nde AB bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı

Başkentin simgelerinden Atakule, 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla Avrupa Birliği ...

İşte yeni Atakule!
  • 04.01.2017 10:43

İşte yeni Atakule!

Ankara'da yeniden inşa edilen Atakule, mimarisiyle dikkat çekiyor. ...

Atakule AVM'nin yeni görselleri yayında
  • 22.10.2014 17:41

Atakule AVM'nin yeni görselleri yayında

Ankara'da yıkılıp yeniden inşa edilen Atakule AVM'nin görselleri emlaktasondakik ...

Atakule AVM'ye TSE Covid-19 belgesi!
  • 23.10.2020 12:10

Atakule AVM'ye TSE Covid-19 belgesi!

Ankara'da yer alan Atakule AVM'ye TSE COVID-19 Güvenli Hizmet Belgesi verildi. ...