maritbet girişmaritbet
Ahmet Ağaoğlu, Ardahan’a yapılacak golf sahasını inceledi!

Ahmet Ağaoğlu, Ardahan’a yapılacak golf sahasını inceledi!

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, golfun bölge turizmine de önemli katkı sağlayacağını belirterek, "Yayla havasında golf, bölge turizmine katkı sağlayacaktır" dedi

 

Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ı makamında ziyaret eden Ağaoğlu, Ardahan Üniversitesi kampüsünde yapılacak olan golf sahası alanında incelemelerde bulunmak için buraya geldiğini ifade etti. Ağaoğlu, Ardahan'da golf sahasının açılmasının bölge için çok önemli bir yatırım olacağını, Golf sahası çalışmalarıyla ilgili Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu ve Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz ile görüşmeler yaptığını ifade ederek şöyle devam etti: "ARÜ kampüsünün arkasında bir saha yapma projemiz var. Kamulaştırma çalışmaları sürüyor. Neticelenir neticelenmez hemen çalışmaya başlayacağız. İki ay içinde sürecin tamamlanacağını tahmin ediyorum. Karın kalkmasıyla burada çalışmaya başlayacağız." 
 
Türkiye'de sporun çeşitliliğinin en az ulaştığı bölgeler arasında Ardahan olduğunu hatırlatan Ağaoğlu, "Federasyon olarak Ağrı, Erzurum ve burayı seçmemizin sebebi buydu. Amacımız bu bölgelere golfu getirmek. Bazıları ısrarla golf bu kitlelere yayılmaz' dese de bu eleştirileri bu şekilde çizgi dışında bırakmak amacıyla biz 2005'te bu projeyi başlattık" diye konuştu. 
 
Ağaoğlu, Yayla havasında golf, bölge turizmine katkı sağlayacağını ifade ederek, "Golf turizm'i de yanında getiren bir spor, yani turizm ve endüstri söz konusu olduğu zaman listenin en tepesindeki spor. Sadece turizm olarak değerlendirmemek lazım, Golf sahası bir bölgede faaliyete geçtiği zaman bölgenin çehresi değişir. İki türlü bunun faydası olacak, birincisi golfün öyle çok pahalı, çok farklı kitleler tarafından yapılan bir spor değil de zaten Ardahan'da golf 6 senedir öğrenciler tarafından oynanan bir spor. İkincisi bölgede bir golf sahasının olması buraya olan turizmde biraz daha farklılık yaratacak, beklide özellikle yaz turizminde çünkü Akdeniz bölgesinde çok sıcak olduğundan Temmuz ve Ağustos aylarında sıcaklardan dolayı müsabaka yapılamadığını biliyorsunuz. Yayla havasında golf, belki farklı bir golf turizmine ilgi getirecektir" diye konuştu. 
 
Türkiye'de golfun genel durumunun son derece iyi olduğunu da ifade eden Ağaoğlu, "Dünyanın Türkiye'deki golfa bakış açısı bir kere çok üst düzeyde. Profesyonel anlamda çok ciddi müsabakalar yapılıyor artık. Yani Avrupa profesyonel turunun yarı finali Türkiye'de oynanıyor. Dünyanın en iyi profesyonel golfçuları Türkiye'ye geliyor. 
 
Türkiye'de mücadele ediyorlar. Her anlamda golf Türkiye'de büyük bir gelişim içerisinde. Tesisleşme fakiriyiz yalnız. Orada da tabi federasyonun yapacağı bir şey yok, tesisleşmeyle ilgili görevleri ve yükümlülükleri olan kurumlar da belli ve onlar biraz elerlini taşın altına elerlini koymaları gerekiyor" şeklinde konuştu. 
 
Adana Bölge Gazetesi

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trabzon'da 18 çukurlu golf sahası yapılacak
  • 14.12.2017 10:47

Trabzon'da 18 çukurlu golf sahası yapılacak

Trabzon’un Yomra ilçesinde, 50 milyon liraya mal olacak proje için çalışma başla ...

Ahmet Ağaoğlu, Ardahan’a yapılacak golf sahasını inceledi!
  • 18.02.2013 11:06

Ahmet Ağaoğlu, Ardahan’a yapılacak golf sahasını inceledi!

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, golfun bölge turizmine de önemli ...