maritbet girişmaritbet
Adana Kozan’da Baykan Fetih Camisi ibadete açıldı!

Adana Kozan’da Baykan Fetih Camisi ibadete açıldı!

Adana'nın Kozan İlçesi'ne hayırsever Baykan ailesi tarafından yaptırılan Baykan Fetih Camisi'nin açılışı törenle gerçekleşti. Hoşkadem Cami İmam Hatibi Abdurrahman Yılmaz; 'Kozan'ımıza inşa edilen cami aslında fetih ruhunu canlandıran bir camidir. Çünkü burada daha önce bir fetih camisi yani tahtalı caminin olduğu rivayeti var' dedi

Adana'nın Kozan İlçesi'ne hayırsever Baykan ailesi tarafından yaptırılan Baykan Fetih Camisi'nin açılışı törenle gerçekleşti. Hoşkadem Cami İmam Hatibi Abdurrahman Yılmaz; 'Kozan'ımıza inşa edilen cami aslında fetih ruhunu canlandıran bir camidir. Çünkü burada daha önce bir fetih camisi yani tahtalı caminin olduğu rivayeti var' dedi.

Kozanlı hayırsever Baykan Ailesi tarafından Mahmutlu Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Parkı içerisine yaptırılan Baykan Cami'nin açılışı törenle gerçekleşti.

Açılış töreninde caminin yapılışı ile ilgili bilgi veren Hoşkadem Cami İmam Hatibi Abdurrahman Yılmaz; 'Kozan'ımıza inşa edilen Baykan Fetih camii aslında fetih ruhunu canlandıran bir camidir. Çünkü burada daha önce bir fetih camisi yani tahtalı caminin olduğu rivayeti var. Burası özel bir bölgeye yapıldı. Onun için özel bir yerde ramazan ayı içerisinde güzel bir açılış oldu. Rabbimiz buradan arşa yükselen duaları kabul eylesin.' dedi.

Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili de 4 - 5 ay önce caminin temel atma törenine katıldığını ifade ederek şöyle konuştu: "Bugünde camimizin açılışını hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Hayırsever Feride Baykan hanımefendinin destekleri ile böyle bir cami mahallemize yapıldı. Kendisi birikimini böyle hayırlı bir işte kullanmak istediğini bizlere söyledi. Camiler malum olduğu üzere Cenab-ı Allah'ın evidir ve mukaddes yerlerdir. Camimizin hemşerilerimize, camii cemaatimize ve Kozan'ımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum."

GÖNÜLLER BURADA FETİH OLUR İNŞALLAH

Belediye Başkanı Kazım Özgan ise Feride Baykan Hanımefendi'ye mahalleye böyle güzel bir cami kazandırdığı için teşekkür ettiğini belirterek, "Mahallemize güzel bir hizmet sağlandı. Bu mahalledeki insanların bu cami ile gönülleri fetih olacaktır. Camimizin mahallemize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. İlk fetihin burada yapıldığı gibi mahallemizin insanlarının gönülleride burada fetih olur inşallah' diye konuştu.

FETİH CAMİNİN ASLINA UYGUN OLARAK YAPMAYA ÇALIŞTIK

Hayırsever Baykan Ailesi adına konuşan Van. 100. Yıl Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Erdal Baykan, caminin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ettiğini kaydederek şöyle konuştu: "Başta Belediye Başkanımız Kazım Özgan'a, müteahhitlerimize, projeyi hazırlayan Mimar Yaşar Gök kardeşimize teşekkür ediyorum. Emeği geçen ve bugünkü açılışımıza katılan herkesten Allah razı olsun.' şeklinde konuştu.

Davetlilerin katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Baykan Caminin açılışına İlçe Emniyet Müdürü Sabit Akın Zaimoğlu, AK Parti Kozan İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, TÜMSİAD Kozan Şube Başkanı Fatin Rüştü Dağlı, Koza Tv ve Kanal A Televizyonları Genel Müdürü Selahattin Sekin, Baykan Camii Dernek Başkanı Ali Hatalmış, Diyanet-Sen Kozan İlçe Temsilcisi Yusuf Kaplan, Memur-Sen Kozan Temsilcisi Zekeriya Büyümez, İl Genel Meclis Üyesi Hadi Tekdemir, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, Baykan Ailesi ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile yapıldı.

Yeni Şafak

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Adana Kozan’da Baykan Fetih Camisi ibadete açıldı!
  • 12.08.2012 10:44

Adana Kozan’da Baykan Fetih Camisi ibadete açıldı!

Adana'nın Kozan İlçesi'ne hayırsever Baykan ailesi tarafından yaptırılan Baykan ...