maritbet girişmaritbet
Umut Durbakayım: ‘Her beyaz malzeme GRC değildir’

Umut Durbakayım: ‘Her beyaz malzeme GRC değildir’

Betofiber Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, yaklaşık iki yıl önce 100 bin metrekare kapasiteyle üretime başlayan Betofiber’in 2009’da 150 bin, 2010’da ise 200 bin metrekare üretime ulaşmasının tesadüf olmadığını belirtti

 


Betofiber Yönetim Kurulu Başkanı Umut Durbakayım, yaklaşık iki yıl önce 100 bin metrekare kapasiteyle üretime başlayan Betofiber'in 2009'da 150 bin, 2010'da ise 200 bin metrekare üretime ulaşmasının tesadüf olmadığını belirtti. Avrupa'nın en büyük GRC fabrikası unvanı ve geçen yıl alınan GRCA AMS'nın (Onaylı Üretici Belgesi) bu başarılı, kaliteli ve sistemli üretimi tescil ettiğini kaydetti.


Betofiber'in sektörde GRCA tarafından kriterleri belirlenen Grade 18 kalitesinde GRC üretimi yaptığına işaret eden Durbakayım, “gerek kullandığımız onaylı ve sertifikalı hammaddeler, gerekse kalite kontrol standartları ile Teknik Yapı Holding felsefesinden gelen kaliteli imalat anlayışından hiç taviz vermedik. Bu misyonumuzu, müşteri güven ve memnuniyeti ile birleştirerek, teknik şartnameler ile çalışan işverenler için başvurulacak bir adres haline geldik. 2010 yılında da kaliteli malzemeye önem veren işverenler ile yoluna devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.


Betofiber markasının sektörde 1 numara olması için yaratıldığını kaydeden Umut Durbakayım,  “Resmi olarak faaliyet gösterdiğimiz 2.5 yıla dönüp baktığımızda, hedefimize emin adımlarla ilerlediğimizi net olarak görebiliyoruz. Daha sektördeki ilk yılımızda gerek üretim kalitemiz gerekse fiyatlarımız ile dengeleri değiştirdik. Sektörde uzun yıllar faaliyet göstererek tekel oluşturan firmaların ‘şişkin fiyatlarını' söndürdük. Müşteri memnuniyetini temel amaç edinen Betofiber'in tutumu sayesinde, tekelci anlayışın müşteriye karşı kronikleşin bugün git, yarın gel anlayışı son buldu. Geldiğimiz noktada gördük ki; sektörde GRC kullanmak isteyenler artık Betofiber'den fiyat almadan veya Betofiber ürünlerini görmeden karar vermiyor” şeklinde konuştu.
 

Sektöre, GRC ürünlerinin sıradan bir malzeme olmadığını vurgulayan Başkan Durbakayım açıklamasına şu cümlelerle son verdi; “Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük fabrikasını inşa ederken, üretimin her safhasında teknolojiyi kullandık. Kullandığımız teknolojiyi ve ürettiğimiz malzemeleri gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında tarafsız ve en yetkili, uzman kurumlara onaylattırdık. Ürün kalitemizi sözde değil, gerçek anlamda tescil ettirdik. Kısacası; her beyaz malzeme ve içerisinde elyaf olduğu iddia edilen her malzemenin GRC olmadığını kanıtladık.”
Betofiber yanmaz dış cephe sistemi üretti


Yeni TS 825'e göre yoğuşma problemine kesin çözüm getiren Betofiber, A1 Yanmazlık Sınıfı'nda her noktada eşit kalınlıkta izolasyon sağlayan, muadili sistemlere göre yüzde 50 oranında binaya daha az yük olan ‘Isı Yalıtımlı Cephe Panel Sistemi' üretimine başladı.
 

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük GRC fabrikasına sahip olan Betofiber dış cephe kaplamada yeni bir sayfa açtı. Betofiber Isı Yalıtımlı Panel Sistemi, muadili panel sistemlerine göre yüzde 50 oranında binaya daha az yük getirirken, yangın yönetmeliğinin zorunlu tuttuğu A1 yanmazlık sınıfını sağlarken, üzerinde bulunan alüminyum folyo ile de yeni TS 825'e göre incelendiğinde yoğuşmayı tamamıyla engelliyor.


Bina dış cephe sistemlerinde olması gerekli tüm kriterleri, TEK BİR SİSTEMDE taşıyan Avrupa Standartlarında bir marka olan Betofiber, Isı Yalıtımlı Cephe Panel Sistemi ile Türkiye'de bir ilke imza attı. Betofiber Yalıtımlı GRC Panelleri, bölge koşullarına göre gerekli kalınlıkta yanmaz yalıtım malzemesi ile GRCA normlarında üretilen, binalarda yalıtım ihtiyacını da karşılayan kompozit bir malzeme olarak yeni bir çözüm getiriyor.Betofiber, tüm dünyada Stud Frame GRC Cladding Panel System (Karkaslı Elyaf Katkılı Beton Cephe Panel Sistemi) olarak bilinen cephe panel sistemini, A1 yanmazlık sınıfında bir izolasyon malzemesi olan Alüminyum Folyolu Taşyünü ile birleştirdi.

Betofiber Isı Yalıtımlı Panel Sistemi, muadili panel sistemlerine göre yüzde 50 oranında binaya daha az yük getirirken, yangın yönetmeliğinin zorunlu tuttuğu A1 yanmazlık sınıfını sağlamakta, üzerinde bulunan alüminyum folyo ile de yeni TS 825'e göre incelendiğinde yoğuşmayı tamamıyla engelliyor.

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz