maritbet girişmaritbet
Alman AKG, yeni üretim merkezi olarak Kemalpaşa’yı seçti!

Alman AKG, yeni üretim merkezi olarak Kemalpaşa’yı seçti!

Alman radyatör devi AKG Group, farklı ülkelerde yer alan 12 üretim tesisine son halkayı İzmir Kemalpaşa’da ekledi

Ağır iş makineleri, kompresör, lokomotif, tarım ve orman araçları, hidrolik sistemler için radyatör ve soğutucu üretimi ile faaliyet gösteren Alman radyatör devi AKG Group, farklı ülkelerde yer alan 12 üretim tesisine son halkayı İzmir Kemalpaşa'da ekledi. 5 milyon euro maliyetle kurdukları ve geçen yıl mart ayında üretime başlayan tesiste bakır, pirinç radyatör ve soğutucular ürettiklerini, bunun yanında alüminyum radyatör, yağ soğutucuları ve intercooler üretimi için yatırım sürecini başlattıklarını söyleyen AKG Termal Sistemler Sanayi Pazarlama Direktörü Cem Osman Aygün, “Şu anda Almanya'daki firmanın bakır ve pirinç radyatör ihtiyacının tamamını karşılıyoruz. Tesisi büyütmeye yönelik çalışmalarımız sürüyor. 2014'te tamamlanacak alüminyum tesisi ile birlikte İzmir'deki yatırım tutarımız 10 milyon euro'yu bulacak. Şu anda 40 olan çalışan sayımız da 200'e çıkacak” diye konuştu.

AKG Group'un otobüs, otomobil, tarım ve inşaat ekipmanlarının yanı sıra büyük motorlar, güç elektroniği, jeneratör, rüzgar türbinleri ve havacılık sektörü için yenilikçi kondansatör ve soğutma sistemleri ürettiğini anlatan Aygün, “İzmir'deki tesisle birlikte üretim yaptığımız ülke sayısını 8'e çıkardık. Bu tesisi sadece Türkiye pazarı için değil, Avrupa, Ortadoğu ve Türk cumhuriyetleri için de üretim merkezi olarak görüyoruz” dedi.
1919'da kurulan AKG'nin yüksek performanslı radyatör ve ısı değiştiricilerinde güvenilir bir tedarikçi olduğunu belirten Aygün, “Bu yüzden Rolls-Royce, Maserati, Porsche, Bentley gibi lüks markaların tek radyatör tedarikçisi konumunda. Otomobil grubunda sadece bu markalar için üretim yapan AKG Grubu, radyatör, yağ soğutucu, intercooler ürün portföyü ile iş makineleri, kompresör, savunma sanayii araçları, demiryolu araçları, tarım ve orman araçları, elektronik sanayii ve hidrolik sistem üreticilerinin dünyadaki en büyük tedarikçisi konumunda” bilgisini verdi.

Türkiye'den sağladıkları hammaddeyi işleyerek hazır ürün halinde satışa sunarak ülke ekonomisine maksimum fayda sağladıklarını vurgulayan Aygün, “Kemalpaşa tesisimiz iki haftada ürünü teslim edebilir hale geldi. Radyatör teslim süreleri Almanya'da en kısa 4.5-5 hafta. Bazen sekiz haftayı bile bulabiliyor. Bu süre Çin'de bile dört hafta. İki haftalık teslim süresi bizim en önemli avantajlarımızdan biri” şeklinde konuştu.

İzmir'deki tesisin iç pazarın yanı sıra Ortadoğu ülkeleri, Kuzey Afrika ve Türk cumhuriyetleri için de üretim yaptığını kaydeden Aygün, daha çok eski araçların kullanıldığı ve gelişmeye açık bu ülkeler için Türkiye'nin çok doğru bir lokasyon olduğuna işaret etti.

Kobiden.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor
  • 27.07.2023 15:36

İzmir Kemalpaşa Fayı'nın deprem potansiyeli araştırılıyor

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdür ...

İstanbul Havalimanı'nda koronavirüs denetimleri sürüyor
  • 08.09.2020 14:01

İstanbul Havalimanı'nda koronavirüs denetimleri sürüyor

İstanbul Havalimanı'nda koronavirüs tedbirleri kapsamında yolculara işletmelere ...

‘Türkiye’nin doğusuyla batısını kardeş yaptık’
  • 20.10.2015 18:17

‘Türkiye’nin doğusuyla batısını kardeş yaptık’

Gebze, Orhangazi, İzmir Otoyolunun Kemalpaşa, Torbalı bağlantı yolu düzenlenen t ...

İzmir Kemalpaşa’da icradan tavuk çiftliği satılıyor
  • 28.06.2014 14:21

İzmir Kemalpaşa’da icradan tavuk çiftliği satılıyor

İzmir Kemalpaşa İcra Dairesi Kuyucak Köyü’nde bir tavuk çiftliğini satışa çıkard ...

İzmir'de arkeolojik alanda bulunan mozaiklerin taşınması önerildi
  • 05.02.2014 17:06

İzmir'de arkeolojik alanda bulunan mozaiklerin taşınması önerildi

İzmir Kemalpaşa’da bir arazide arkeolojik kalıntılara rastlanmasının ardından yü ...

SGK, İzmir Kemalpaşa’da 3.7 milyon liraya gayrimenkul satıyor!
  • 09.09.2013 15:40

SGK, İzmir Kemalpaşa’da 3.7 milyon liraya gayrimenkul satıyor!

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Konak Sosya ...