maritbet girişmaritbet
TOKİ, Baruthane binalarını 49 yıllığına kiralayacak

TOKİ, Baruthane binalarını 49 yıllığına kiralayacak

TOKİ, Bakırköy'deki tarihi Baruthane binalarını açık artırmayla 49 yıllığına kiraya verecek. 12 Temmuz tarihinde saat 15:30'da TOKİ'de yapılacak ihalede tarihi yapılar 6 milyon lira muhammen bedel üzerinden açık atırmaya çıkacak

 

TOKİ, Bakırköy'deki tarihi Baruthane binalarını açık artırmayla 49 yıllığına kiraya verecek. 12 Temmuz tarihinde saat 15:30'da TOKİ'de yapılacak ihalede tarihi yapılar 6 milyon lira muhammen bedel üzerinden açık atırmaya çıkacak.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul Bakırköy'deki tarihi baruthane yapılarını 6 milyon lira muhammen bedel üzerinden 49 yıllığına açık arttırma yoluyla kiralayacak. Yapıların aslına uygun restorasyonu ve anıt ağaçların korunması şartı getiriliyor.
 
Bakırköy Zeytinlik'teki 59 bin 799,89 metrekare turizm ve rekreasyon alanı olan taşınmaz üzerinde bulunan tarihi Baruthane yapılarının kiralanması için 12 Temmuz 2010 tarihinde saat 15.30'da TOKİ'de açık artırma düzenlenecek. 49 yıllık kiranın peşin ödenmesi durumunda yüzde 40 indirim yapılacak, peşin ödemeyi taahhüt eden istekli tercih edilecek. Ayrıca, 49 yıllık kiranın peşin ödenmesi durumunda yüzde 40 indirim uygulanmış tutarını, kiracı isterse yüzde 20'si peşin, 48 ay vadeli olarak ödeyebilecek.
 
Açık artırma toplantısına katılacak olan gerçek veya tüzel kişilerden 500 bin lira teminat alınacak. Ayrıca, TOKİ, İstanbul Kayabaşı'ndaki 60 bin konutluk projenin uygulanacağı alanda taş ocağı boşluğunun hafriyat döküm alanı olarak kullanılmasına ilişkin ihaleyi yeniledi. İhalede en yüksek teklifi 172 milyon 666 TL ile Onur Yapı, Zirve İnşaat, Akport Madencilik ve Mat İnşaat iş ortaklığı verdi.Taş ocağını para verip doldurtmak yerine hafriyat döküm alanı olarak kullanıma açarak para kazanma yoluna giden TOKİ, 300 bin metrekarelik alanda çevre araziyle birlikte 650 bin metrekarelik bir rekreasyon alanı projesi uygulanacak. Buraya ise Taksim Meydanı'nın 20-30 katı büyüklüğünde İstanbul'un en büyük meydanı kurulacak.

TOKİ, Selçuklu ve Osmanlı mimarisi uygulamalarına başladı
TOKİ, şehir estetiğine renk katacak çalışmalara da imza atıyor. Bu çerçevede TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın girişimleriyle Selçuklu ve Osmanlı mimarisi evleri projesi yapıldı. İlk evler Ankara'da protokol yolu olarak bilinen Esenboğa Havaalanı'na giden yolun sağ tarafından yapılacak. Selçuklu ve Osmanlı mimarisi izlerini taşıyan yeni evler, 2, 3 ve 4 katlı, bahçeli tarzda yapılacak.
 
Yeni projelerde Türk kültürüne sahip çıkılması sağlanacak. Yöresel mimari çalışmaları olarak adlandırılan yeni projelerde bölge bölge farklı mimari örnekler gerçekleştirilecek. İlk ihalesi Mardin'de yapılan çalışma ile "Tarihi Mardin Evleri Projesi" uygulamaya geçildi. TOKİ'nin Ankara'daki ihale ise bugün yapılacak. 8 farklı mimari çalışmanın uygulanacağı projede 341 konut yapılacak.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz