maritbet girişmaritbet
Tariş Pamuk borcuna karşı gayrimenkul satıyor

Tariş Pamuk borcuna karşı gayrimenkul satıyor

Tariş Pamuk Birliği, son dönemde finansman alanında yaşadığı sıkıntıları gayrimenkullarını satarak aşmaya karar verdi.

 

Kaynak: Mete Tamer Omur / Referans


Tariş Pamuk Birliği, son dönemde finansman alanında yaşadığı sıkıntıları gayrimenkullarını satarak aşmaya karar verdi. Birlik, Alsancak'ta bulunan ve yüzde 67'lik hisseye sahip olduğu Tariş Genel Müdürlüğü'nün 1243 metrekarelik alanını denizcilik sektöründe faaliyet gösteren Genmar şirketine sattı. Birlik, bu satıştan 2 milyon 950 bin TL'ye gelir elde etti. Ayrıca, genel müdürlüğün bulunduğu alanın yanında, Tariş İncir Birliği'ne ait yaklaşık 9 dönümlük alanında yine Genmar satın almıştı. Birlik, ayrıca Bornova'da ki pazarlama şirketi Tariş Ayma AŞ'nin bulunduğu alanında Yaşar Üniversitesi'ne 10 milyon TL'ye sattı.


Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Genel Müdür Vekili Güngör Şentürk, Tariş Genel Müdürlük binasının oturduğu alanın 1857 metrekare olduğunu belirterek, bunun yüzde 67'lik hissesinin Pamuk Birliği'ne ait olduğunu söyledi. Şentürk, "Birlik kendi hissesine karşılık gelen 1243 metrekarelik alanın satışının geçen hafta cuma günü yaptı. Kendi başımıza bir yatırım yapma şansımız olmadığından Genmar'ın bu fiyat da uygun geldi: tapudaki devir işlemleri gerçekleşti" diye konuştu.

Proje için imar planı bekleniyor
Genel müdürlükte ayrıca Üzüm Birliği'nin yüzde 23, Zeytin ve Zeytinyağı Birliği'nin ise yüzde 12 civarında hissesi bulunduğu söyleyen Şentürk, "Kalan alan için birliklerimizin iradeleri ve istekleri doğrultusunda kendileri istekte bulunacaklardır. O artık onların sorunu" dedi. Genmar'ın alanla ilgili ne yapacağı konusunda kendilerine herhangi bir bilgi vermediğini ifade eden Şentürk, bölgedeki imar durumunun kesinleşmesini beklediklerini ifade edettiklerini söyledi.
Hizmetlerin yürütülmesi konusunda bir yıl daha Genel merkez binasını kulanmaya devam edeceklerini aktaran Şentürk, "Yaptığımız anlaşma çerçevesinde bize bir yıl süre tanıdılar. Bir yıl boyunca herhangi bir kira bedeli ödemeksizin buradan faydalanacağız. Sonrasında tabii ki Pamuk Birliği olarak kendimize uygun bir yer bulacağız. Çiğli'deki İplik Fabrikası'nın bulunduğu alandaki idari binayı da kullanabiliriz" dedi.
 
Bornova'da bulunan Tariş Ayma AŞ'nin bulunduğu alanı 10 milyon TL'ye Yaşar Üniversitesi'nin aldığını belirten Şentürk, bu alanda da pamuk Birliği'nin yüzde 57'lik bir hissesinin bulunduğunu hatırlattı.
Banka borçları konusunda da yapılandırma görüşmeleri devam ettiğini aktaran Şentürk, önümüzdeki günlerde bu borçların biçimlendirileceğini söyleyerek, "Gayrimenkullerimizi en iyi şekilde değerlendirip, bu ötelenen borçların tamamen ortadan kaldırılmasında kullanacağız. Çünkü iki büyük banka dışında çok daha fazla borcumuz yok zaten. Şu gayrimenkul gelirleriyle buraları kapattıktan sonra eski güzel günlerine kavuşacağız. Küçülerek büyümeyi hedefliyoruz" dedi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz