maritbet girişmaritbet
Manavgat’ta hazine arazileri satılıyor

Manavgat’ta hazine arazileri satılıyor

Manavgat ilçesinde atıl durumda bulunan hazine arazilerinden bir bölümü ihale ile satışa çıkarıldı

 

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, Manavgat ilçesinde atıl durumda bulunan hazine arazilerinden bir bölümünün ihale ile satışa çıkarıldığını bildirdi.
Defterdar Mat yaptığı yazılı açıklamada, Antalya'da 96 bin 447 parselde 7 milyon 650 bin metre kare yüzölçüme sahip hazine arazileri bulunduğunu belirtti. Antalya'nın yüzölçümünün 20 bin 732 kilometre kare olduğunu anımsatan Mat, "Bu göz önüne alındığında, bu alanın 1/3'ünün tapuda hazine adına tescilli olduğu görülmektedir. İlimizde, devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerleri de eklediğimizde, ilimiz yüzölçümünün yaklaşık yüzde 55'i hazine taşınmazıdır" dedi.
 
Hazineye ait herhangi bir taşınmazı satın almak isteyen vatandaşların, satın almak istedikleri taşınmazın tapu kayıt bilgilerini belirtir dilekçe ile Defterdarlık veya Mal müdürlüklerine müracaat etmeleri halinde, taşınmazların hukuki ve fiili durumları incelenerek, en kısa zamanda ekonomiye kazandırılması amacıyla değerlendirildiğini vurgulayan Mat, "Taşınmazların ekonomiye kazandırılması amacıyla yaptığımız satış ihalelerine Mayıs ayında da devam edilecek. Manavgat'ta toplam 67 bin 470 metre kare büyüklüğünde 1 milyon 182 bin 200 TL değerinde 11 Hazine arsa ve arazisi 18 Mayısta ihale ile satılacak" dedi.
 
Mat, ihalede satışa çıkacak taşınmazlardan Bereket köyünde bulunan 288 parsel numaralı 42 bin metre kare büyüklüğündeki arazinin 600 bin TL değerinde olduğunu, taşınmazın plansız sahada kaldığını, Gündoğdu köyü sınırları içinde kalan 1917 parsel numaralı, 3 bin 194 metre kare yüzölçüme sahip, 240 bin TL değerindeki arazinin de plansız alanda bulunduğunu bildirdi.
 
İhalede satışa çıkarılacak arsalardan Yukarı ve Sarılar mahallelerindeki 404 metre kare büyüklüğünde iki Hazine arsası ise toplam 69 bin 600 TL TL değer üzerinden açık ihale usulü ile satılacak. Taşınmazların ikisi de 1/1000 ölçekli uygulama imar planında konut alanı olarak ayrılmış durumda bulunuyor.

Akın, Çavuş, Demirciler, Evrenleryahşi, Hacıobası, Hatipler ve Sülek Köylerinde bulunan 272 bin 600 TL değerinde 21 bin 872 metre kare yüzölçüme sahip 7 arazi ise plansız sahada yer alıyor.
Hazine tarafından yapılan satışlarda, satış bedelinin en az dörtte biri peşin olarak tahsil edildikten sonra, geriye kalan bedel 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkanı getiriliyor. Bu taksitlere ise aylık yüzde 0,75 oranında düşük faiz uygulanıyor.

Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler ise her türlü vergi resim ve harçtan müstesna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden 5 yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmayacak.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz