maritbet girişmaritbet
Kuyumcukent'e teklif yağdı

Kuyumcukent'e teklif yağdı

Bahçelievler’de 180 dönüm üzerinde AVM, kuyumcu atölyeleri ve ofis bloklarından oluşan Kuyumcukent projesinde satışa çıkarılan 7 parsel arasında yer alan 5 yıldızlı otel arazisine, Gürallar’dan Karaca Grubu’na 10’un üzerinde yerli ve yabancı grup teklif getirdi

 

Kaynak: Nihal Yuvacan / Vatan
 

Bahçelievler'de 180 dönüm üzerinde AVM, kuyumcu atölyeleri ve ofis bloklarından oluşan Kuyumcukent projesinde satışa çıkarılan 7 parsel arasında yer alan 5 yıldızlı otel arazisine, Gürallar'dan Karaca Grubu'na 10'un üzerinde yerli ve yabancı grup teklif getirdi. 55 bin m2 inşaat alanlı, bölgede ruhsatı olan tek otel arazisiyle, Türkiye'ye ilk kez girecek Körfez ve Avrupalı fonların da ilgilendiği belirtiliyor. 3 Eylül'e kadar tekliflerin toplanacağı ve referandumdan sonra açık artırmayla ihaleye çıkarılacak arazinin rayiç bedeli ise 22.5 milyon dolar.

KUYAŞ Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları şirketi tarafından Bahçelievler'de 180 dönüm üzerinde inşa edilen ve 800 kuyumcuya ev sahipliği yapan Kuyumcukent projesinde teklif alma yoluyla satışa çıkarılan 7 parsel arasında yer alan 5 yıldızlı otel arazisi, yerli ve yabancı grupların gözdesi oldu.
 
55 bin m2 inşaat alanı bulunacak arazinin bölgede ruhsatı bulunan tek otel arazisi olması yatırımcı ilgisini artırırken, aralarında Gürallar ve Karaca'nın da bulunduğu porselen şirketleri ile Türkiye'ye ilk kez girecek Körfez ve Avrupalı fonlar, araziye teklif getiren 10'un üzerinde grup arasında yer aldı. Firma yetkilileri, tekliflerin toplanma tarihinin 3 Eylül'e kadar süreceğini, tekliflerin bayram sürecinde değerlendirilip arazinin referandum sonrasında açık artırmayla ihaleye çıkarılacağını bildirdi.
 
6 parselde ticari blok var
11 bin metrekare arazide 55 bin metrekare inşaat alanlı 5 yıldızlı 450 oda kapasiteli otel yapmaya müsait arazinin rayiç bedeli 22.5 milyon dolar olarak belirlendi. Ancak açık artırmada bu rakamın 34 milyon dolara çıkması bekleniyor. Kuyumcukent'in İstanbul Atatürk Havalimanı'na sadece 2 km., Ataköy Marina, İDO iskelesi ve Esenler Otogarı'na ise 10 dk. uzaklığının bulunması da otel arazisini avantajlı kılıyor.
 
Projede satışta olan bölümde otel arazisinin de içinde olduğu ve toplam inşaat alanı 281 bin metrekare olan 7 parselin yer aldığı toplam 42 bin 789 metrekarelik bir arazi bulunuyor. Otel arazisinden kalan 6 parseldeki 31 bin metrekarelik arazide ise yine teklif usulüyle satışa çıkarılan ticari alanlar bulunuyor.
 
Toplam 180 bin dönüm arazi üzerinde inşa edilen ve toplam inşaat alanı 902 bin metrekare olan Kuyumcukent'te 390 bin metrekare alanda 60 bin metrekarelik atölyeler ve alışveriş merkezinden oluşan bölümün inşaatı ise 4 yıl önce teslim edildi. Kiralamaları süren bu bölümde 800 kuyumcu faaliyet gösteriyor. Kuyumcukent'te ayrıca inşaatı devam eden ve kiralanabilir alanı 230 bin metrekareden oluşan 2 ofis bloğu var. Ocak ayında teslimatı yapılacak bu iki blokta ise ofislerin yüzde 65'i satılmış. Kalan ofislerde ise metrekare fiyatları bin 280 ile 2 bin 880 dolar arasında değişiyor. Merkez Bankası'nın Avrupa Para Transfer Merkezi'nin de yer alacağı ofisler birçok yerli ve yabancı finans kuruluşuna da ev sahipliği yapacak.
 
Kolluk kuvvetleriyle alarm izleme merkezi var
KUYUMCUKENT'in çevresi ve iç ortak alanları 7 gün 24 saat kameralarla izleniyor ve görüntüler kayıt altına alınıyor. Kompleksin güvenlik sistemi ayrıca, alarm ihbar sistemleri ve silahlı/silahsız güvenlik personeli ile destekleniyor. Bütün giriş-çıkış noktalarında akıllı sistemler ile giriş ve çıkış kontrolleri gerçekleştirilen projede güvenlik hizmetlerini yürütmek üzere tüm yasal izinler alınmış. Kolluk kuvvetleri ve diğer acil müdahale birimleriyle koordinasyon ve işbirliği içerisinde faaliyet gösteriliyor. Bunun yanı sıra, projede bağımsız bölüm içlerinin güvenliğinin sağlanması amacıyla kompleks içinde bir alarm izleme merkezi kurulmuş.
  • Etiketler:

Yorum Yaz