maritbet girişmaritbet
Halis Ağa'nın malikânesi satılıyor

Halis Ağa'nın malikânesi satılıyor

TMSF, Toprak'ın Kuşadası'ndaki malikânesini satışa çıkardı

 

 Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), ünlü işadamı Halis Toprak'a ait Kuşadası'ndaki malikaneyi satışa çıkardı.
Halis Toprak'a ait Kuşadası Yavansu Mahallesi'ndeki denize sıfır malikane, TMSF tarafından Kuşadası Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ismiyle 14 Eylül'de yapılacak ihalede, 31 milyon 400 bin dolar muhammen bedelle satılacak.
Edinilen bilgiye göre TMSF, 'Kuşadası Ticari ve İktisadi Bütünlüğü' Satış Komisyonu Başkanlığı'nın ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı. İlana göre, Halis Toprak'a ait Kuşadası Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, 31 milyon 400 bin TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı. İhaleye katılabilmek için Fon'un Vakıflar Bankası İstanbul Avrupa Kurumsal Merkezi Şubesi nezdinde bulunan hesabına 3 milyon 140 bin TL teminatın 'Kuşadası Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Teminat Bedeli' açıklaması ile yatırılması gerekecek.


İhale, 14 Eylül'de Fon'un Büyükdere Cad. No:143 Esentepe/İstanbul adresindeki Asma Kat Konferans Salonunda yapılacak. İhale, kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılması ile başlayacak, açık artırmaya katılmaya hak kazananların listesi oluşturulduktan sonra, açık artırma aşamasına geçilecek. 'Satış Komisyonu' onayını taşıyan 'Şartname'yi satın almak isteyenlerin Fon'un T. Vakıflar Bankası T.A.O. İstanbul Avrupa Kurumsal Merkezi Şubesi nezdindeki hesabına 'Kuşadası Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Şartname Bedeli' açıklaması ile bin TL yatırmaları ve dekontu 'Satış Komisyonu'na elden teslim etmeleri gerekecek.
 

Bilindiği gibi, TMSF, Toprak'a ait malikaneye el koymuş ve 25 Temmuz 2009 tarihinde ise haciz işlemi yapmıştı. TMSF tarafından Kuşadası Yavansu Mahallesi'ndeki denize sıfır 90 dönümlük araziye biçilen 15 milyon dolarlık değere, Halis Toprak itiraz etmiş ve mahkeme tarafından haklı bulunmuştu.
TMSF, mahkeme kararının ardından yapılan değerlendirme sonucu söz konusu malikaneyi bu kez 31 milyon 400 bin dolardan satışa çıkarmaya karar verdi.

 
 
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz