maritbet girişmaritbet
Antalya’da ihaleyle hazine arazisi satılacak

Antalya’da ihaleyle hazine arazisi satılacak

Antalya’da atıl durumdaki hazine arsa ve arazilerinin ekonomiye kazandırılması amacıyla bu ay içinde Manavgat’ta irtifak hakkı ihalesinin, Kaş ve Serik’te de bazı hazine arsalarının ihaleyle satışının yapılacağı bildirildi


 

Antalya'da atıl durumdaki hazine arsa ve arazilerinin ekonomiye kazandırılması amacıyla bu ay içinde Manavgat'ta irtifak hakkı ihalesinin, Kaş ve Serik'te de bazı hazine arsalarının ihaleyle satışının yapılacağı bildirildi.
 
Antalya Defterdarlığından yapılan yazılı açıklamada, Manavgat'ın Evrenseki bölgesinde bulunan mülkiyeti hazineye ait 18 bin 184 metrekare büyüklüğündeki taşınmazın ticaret ve konut dışında, turizm, eğitim, sağlık, sanayi, sosyal ve kültürel amaçlı tesislerin yapılması amacıyla 49 yıllığına irtifak hakkı ihalesinin yapılacağı belirtildi. İhale, pazarlık usulüyle 180 bin lira yıllık bedel üzerinden 6 Eylül Pazartesi günü Manavgat Mal Müdürlüğünde gerçekleştirilecek.
 
Kaş ve Serik'te de 9 bin 438 metrekare büyüklüğünde, 2 milyon 777 bin lira değerinde toplam 9 hazine taşınmazının yine bu ay içinde ihaleyle satışının yapılacağı belirtildi.
 
Buna göre, Serik'e bağlı Yukarı Kocayatak Mahallesindeki 5 bin 128 metrekare büyüklüğünde ve 130 bin lira değerindeki arsanın satış ihalesi Serik Mal Müdürlüğünde 7 Eylülde yapılacak. Taşınmazın tamamının planda ticari alan olarak ayrıldığı belirtildi.
 
Kaş'ın Kalkan Beldesinde de toplam 4 bin 220 metrekare büyüklüğündeki 8 arsa 2 milyon 647 bin lira bedel üzerinden ihaleye çıkarılacak. Kaş Mal Müdürlüğünde yapılacak bu ihale ise 15 Eylülde gerçekleştirilecek. Taşınmazların tamamının Kalkan belediyesi sınırları içinde olduğu ve imar planında konut alanı olarak gösterildiği kaydedildi.

Söz konusu taşınmazların ihale koşulları hakkında ilgili mal müdürlüklerinin yanı sıra Antalya Defterdarlığının resmi web sitesinde de bilgi alınabileceği kaydedildi.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz