maritbet girişmaritbet
Mütekabiliyet Yasası ile emlak sektörü hareketlendi! Alman bahçeye Rus yazlığa koştu!

Mütekabiliyet Yasası ile emlak sektörü hareketlendi! Alman bahçeye Rus yazlığa koştu!

Mütekabiliyet Yasası ile emlak sektörü hareketlendi Ruslar Akdeniz'de yazlık almaya koşarken; Almanlar ise bahçeli ev yapabilecekleri arsaları tercih etti...

 

183 ülke vatandaşının Türkiye'den şartsız gayrimenkul edinmesinin önünü açan Mütekabiliyet Yasası'yla birlikte taşınmazlara yabancı ilgisi tavan yaptı. Ruslar, gayrimenkul alımında başta Antalya olmak üzere Akdeniz bölgesini tercih etti. Antalya'daki yazlık daireleri tercih eden Ruslar, kanunun yürürlüğe girdiği 5 Ağustos'tan bugüne toplam 134 konut satın aldı. Başlangıçtaki Karadeniz endişesine rağmen Ruslar'ın Karadeniz yerine Akdeniz'i tercih etmeleri dikkat çekti. Ruslar'dan sonra en fazla gayrimenkul alımı yapan yabancılar, Almanlar ve İngilizler oldu. Almanlar konut projelerinin aksine arsa satışlarına ilgi gösterdi. Yasa sorası Almanlar 304 bin 500 metrekare arsa, 11 daire satın aldı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verilerine göre; yabancılara, yasanın çıkmasından bu yana toplam 907 taşınmaz satıldı. 
 
HER MİLLET VAR 
 
Hollandalılar'ın 33, İngilizler'in 111, İrlandalılar'ın 13, İsveçliler'in 50, Norveçliler'in 61, Danimarkalılar'ın 30, Finlandiyalılar'ın 13 ve Ukraynalılar'ın 12 taşınmaz satın aldığı görüldü. Veriler, Çek Cumhuriyeti, Güney Kore, Gürcistan, İsviçre, İtalya, Japonya, Lübnan vatandaşlarının da Türkiye'den taşınmaz edindiğini gösterdi. 296 yabancı uyruklu kişi Türkiye'den 368 bin 361 metrekare tarla, arsa ve arazi alırken; 611 kişi ise konut edindi. 
 
YUNANLI BAŞKENT'İ ARAP PROJE İSTİYOR
 
Sınır ve sahilde taşınmaz alımı yasak olan Yunanlılar, Türkiye'den 480 metrekare arsa, 4 tane de daire satın aldı. Yunanlılar tercihini İç Anadolu Bölgesi'nden Ankara ve Eskişehir'den yana kullandı. Mütekabiliyet düzenlemesinin ardından en fazla gayrimenkul satın alımını gerçekleştirmesi beklenen Körfez ülkeleri vatandaşlarının ise özel projeler ve Boğaz'da ev istediği öğrenildi.
 
Mehmet Ali Berber/Takvim

Yorum Yaz