maritbet girişmaritbet
Kasımpaşa'da 'Sosyal Market ve Lojistik Destek Merkezi' açıldı

Kasımpaşa'da 'Sosyal Market ve Lojistik Destek Merkezi' açıldı

Ayşenur İslam Kasımpaşa Küçükpiyale Mahallesi'ndeki Sosyal Market ve Lojistik Destek Merkezi'nin açılışını yaptı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Bir hükümet, bir devletin sosyal hizmetlerde kendini iyi hissedebiliyorsa iyi hizmet verebiliyor demektir. Halkın rızasını alan hakkın da rızasını alır" dedi.

Beyoğlu Belediyesi'ni ziyaret eden İslam'ı, Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan girişte karşıladı.

Ziyarette konuşan Ayşenur İslam, belediyecilik tecrübelerinin çok eskilere dayandığını ifade ederek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin gelmiş geçmiş en iyi belediye başkanlarından biri, belki de ilki hem partimizin genel başkanı hem de Başbakanımız. Dolayısıyla sosyal belediyeciliğin ne olduğunu yaklaşık 20 yıldır düşünen irdeleyen, kımıldamaya çalışan bir anlayışa sahibiz" diye konuştu.

Sosyal politikaların bir elden ve merkezden düzenlenmesinin önemine işaret eden İslam, bunun dünyanın da kullandığı ve kendilerinin de süratle geçmeyi arzu ettikleri bir sistem olduğunu anlattı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan da İslam'ın ziyareti dolayısıyla çok mutlu olduğunu ve onur duyduğunu söyledi.

Beyoğlu'nun çok enterasan bir ilçe olduğunu ifade eden İslam, ilçenin bir yandan ismiyle Türkiye'de bir zirve iken, öte yandan göçün yaşandığı kalabalık mekanlardan olduğunu anlattı.

Demircan, ilçenin mağdur aileler açısından da kalabalık bir yer olduğunu ifade ederek, benzer nüfustaki ilçelerde ortalama yüzde 10 ihtiyaç sahibi olduğunu söylerken, Beyoğlu'da bu rakamın yüzde 20'i bulduğunu aktardı.

Bu nedenle sosyal politikalara önem verdiklerini kaydeden Demircan, ilçede 2010'da açtıkları yardım müessesini geliştirdiklerini hatırlattı. Demircan, "Aslında Sayın Bakanımızla bu tesisi 6-7 ay evvel açmayı planlamıştık ama kısmet bu günmüş. Yardım organizasyonu anlamında 'iyi bir iş yapılmış' denilebilecek, başka birçok belediyeyi kıskandıracak güzel bir mekanı daha vatandaşlarımıza kazandırdık. Bitirdikten sonra durmadık ve çalıştık" diye konuştu.

"Sosyal belediyecilik gelişti"

Ziyaretin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kasımpaşa Küçükpiyale Mahallesi'ndeki Sosyal Market ve Lojistik Destek Merkezi'ne geçti.

Merkezin açılışını yapan İslam, bir taraftan sosyal hizmetlerle ilgili modeller geliştirdiklerini diğer taraftan da bu modellerin ilk uygulamalarını yaptıklarını söyledi.

Türkiye'de sosyal belediyeciliğin son dönemde geliştiğini anlatan İslam, "Biz de bu özel uygulamaları tespit edip derhal gözden geçirerek yaygınlaşmasını sağlıyoruz. Birazdan açılışını yapacağımız sosyal yardım market de bu iyi uygulamalardan biri" dedi.

Mernis Projesi'ni 3 ay önce belediyelere açtıklarını hatırlatan Ayşenur İslam, "Dolayısıyla bakanlığın elindeki 'ihtiyaç sahibiyim' diyen ailelerin bilgisine isteyen belediyeler sahip olabilecek. Biz de onların elindeki bilgileri görebileceğiz. Daha entegre, daha bilinçli birtakım hizmet modelleri denenecek. Bir hükümet, bir devlet sosyal hizmetlerde kendini iyi hissedebiliyorsa iyi hizmet verebiliyor demektir. Halkın rızasını alan hakkın da rızasını alır. Tesisimiz, hepinize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam konuşmasının ardından projede emeği geçen Taha Giyim AŞ Sosyal Yardımlar Yönetimi Başkanı H. İbrahim Ayaşlı'ya plaket verdi.

Bakan İslam ve beraberindekiler daha sonra mağazada incelemelerde bulundu.

Timeturk.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

1.2 milyon vatandaşa aylık bağlandı!
  • 19.11.2014 14:34

1.2 milyon vatandaşa aylık bağlandı!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 65 yaşını doldurmuş 1.2 milyon ...

Kasımpaşa'da 'Sosyal Market ve Lojistik Destek Merkezi' açıldı
  • 15.06.2014 14:06

Kasımpaşa'da 'Sosyal Market ve Lojistik Destek Merkezi' açıldı

Ayşenur İslam Kasımpaşa Küçükpiyale Mahallesi'ndeki Sosyal Market ve Lojistik De ...

Ayşegül İslam ‘Soma’da rehabilitasyon çalışması bir yıl sürecek’
  • 24.05.2014 17:09

Ayşegül İslam ‘Soma’da rehabilitasyon çalışması bir yıl sürecek’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam Soma'daki maden faciasının ardın ...

Ayşenur İslam Yalova’da yapımı devam eden huzurevini inceledi
  • 15.03.2014 15:43

Ayşenur İslam Yalova’da yapımı devam eden huzurevini inceledi

Yalova'da ilk olarak Çınarcık ilçesinde huzurevi inşaatını inceleyen İslam, ana ...

TOKİ 2023'e kadar 100 bin sosyal konut yapacak
  • 11.03.2014 12:10

TOKİ 2023'e kadar 100 bin sosyal konut yapacak

Ayşegül İslam 100 bin konut yapımı için açıklamada bulundu ...

Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin temel atma töreni yapıldı
  • 01.03.2014 16:18

Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin temel atma töreni yapıldı

Ayşegül İslam, Sakarya Serdivan’da yapılacak Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin t ...