maritbet girişmaritbet
İtalya'da koronasız kasabada evler 1 dolar!

İtalya'da koronasız kasabada evler 1 dolar!

İtalya'nın güneyindeki Calabria bölgesiinde bulunan turistik Cinquefrondi kasabasında taşınmayı kabul edenlere 1 dolara ev satılacak.

Corona virüs salgınından en çok etkilenen ülkelerden biri İtalya oldu. Bir süre boyunca Avrupa'da corona virüs salgınının merkezi haline gelen İtalya'da 272 bin vaka görülmüş bu süreçte de 35 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti. Salgının etkisini kaybetmeye başladığı İtalya'da hayat da normalleşiyor. Ülkenin güneyindeki Calabria bölgesinde yer alan ve corona virüs vakasının bulunmadığı Cinquefrondi kasabası 1 dolara evler satılığa çıktı.

İtalya, tıpkı dünyanın geri kalanı gibi corona virüs salgınına karşı yaralarını sarmaya çalışıyor. Çin'de başlayan ve kısa sürede Avrupa'ya sıçrayan corona virüs salgını İtalya'da büyük kayıplara yol açtı. 272 bin kişinin virüse yakalandığı İtalya, yazın başında itibarıyla normalleşmeye başladı. Turistlere de kapılarını açmaya başlayan İtalya'da pek çok turistik mekan da yeniden faaliyete geçti. Turizm sezonunda Avrupa'nın özellikle kuzey ülkelerinden turist çekmeye çalışan İtalya bu konuda da adımlar atmaya başladı. Yeni tanıtım çalışmalarının yanı sıra teşvik programları da hazırlayan İtalya en azından zararı azaltma amacında.

Corona virüs salgını öncesi İtalya özellikle de ülkenin güneyinde azalan nüfusu arttırmaya yönelik teşvikleriyle dikkat çekiyordu. Sicilya adası ve Calabria bölgesi gibi ülkenin güneyindeki yerler uzun süredir nüfusun azalması sorunuyla karşı karşıya. Turistik açıdan oldukça elverişli olan bu bölgelerde nüfusun düşüşü daha çok ekonomik nedenlerle ilgili. Boşalan kasabalar ve köyler, harabeye dönen evlerin yeniden ayağa kaldırılması için bölgedeki yerel yönetimler de uzun yıllardır harekete geçmiş durumda. 

Azalan kasaba nüfusunu arttırmaya yönelik adımlar atmaya başlayan yerlerden biri de Cinquefrondi.
İtalya'nın güneyindeki Calabria bölgesiinde bulunan turistik Cinquefrondi kasabası aynı zamanda ülkede aktif corona virüs vakasının bulunmadığı ender yerlerden biri. Corona virüs vakasanın bulunmadığı Cinquefrondi bu özelliğini de kullanarak azalan nüfusunu arttırmak için harekete geçti. İtalya'da daha önce de sıklıkla uygulanan teşvikler Cinquefrondi'de karşılık bulmaya başladı. Buna göre Cinquefrondi kasabasına taşınmayı kabul edenlere 1 dolara ev satılacak. Özellikle İtalya'nın güneyinde uygulanan bu model, bölgeye demografik bir canlılık kazandırmayı amaçlıyor. Ancak 1 dolara ev sahibi olabilmek için Cinquefrondi yerel yönetiminin belirlediği bir takım kurallar var.

Yapılan açıklamaya göre Cinquefrondi'de 1 dolara ev sahibi olabilmek için karşılanması gereken şartlar ise şöyle...

1 dolar karşılığı bölgeden ev alacak kişinin aynı zamanda bu evi restore etme masraflarını da üstlenmesi gerekiyor. Bölgedeki evlerin pek çoğunun yüzlerce yıllık bir tarihi olduğunu hatırlatmakta fayda var. Bu evlerin restorasyonunun binlerce euroya mal olabileceği belirtiliyor. Üstelik bu restorasyon için 3 yıllık bir süre tanınıyor. 3 yılın sonunda restorasyon tamamlanmazsa Cinqeufrondi yönetimi 1 dolara satılan evi geri alabilecek. Böyle bir durumla karşılaşmamak adına da Cinquefrondi Belediyesi yıllık 260 euro civarında bir bedelle evleri sigortalıyor.

Cinquefrondi'de 1 dolara satılan evlerin özellikleri ise şöyle...

Tipik Akdeniz mimarisini yansıtan evler balkonlu ve nispeten küçük bir metrekareye sahip. Bu müstakil evlerin ortalama yaşıysa 100'den fazla.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İtalya'da koronasız kasabada evler 1 dolar!
  • 27.10.2020 09:31

İtalya'da koronasız kasabada evler 1 dolar!

İtalya'nın güneyindeki Calabria bölgesiinde bulunan turistik Cinquefrondi kasaba ...