maritbet girişmaritbet
İsveç'te 7.3 milyon dolara satılık köy!

İsveç'te 7.3 milyon dolara satılık köy!

İsveç'in başkenti Stokholm yakınlarında yer alan Stra Brunn Köyü, 7.3 milyon dolara satışa sunuldu.

Corona virüs süreci birçok alanda piyasalar durma noktasına gelmiş olsa da fırsatlar da arka arkaya ortaya çıkmaya başladı. CNBC'de yer alan habere göre, İsveç'in başkenti Stokholm yakınlarında bir köy 7.3 milyon dolara satışa çıkarıldı.

1700'LERDE KEŞFEDİLDİ 

Satra Brunn köyü doğal kaynak sularıyla ünlü ve toplamda 340 bin metrekarelik bir alana yayılmış durumda. Köyün tarihi 1700'lü yıllara kadar uzanıyor. Doktor Samuel Skragge, doğal kaynak suyunu keşfedince köyün bulunduğu araziyi satın aldı. Burada şifalı sudan insanların faydalanması için evler ve hastane inşa ettirdi ardından kilise yapıldı. İsveç'in köklü üniversitelerinden Uppsala, 1740'ta köyü satın aldı. 2002 yılında ise Satra Brunn, 16 yerel girişimciye satıldı. O tarihten beri de spa ve kaplıca olarak hizmet veriyor. 2015'te yapılan tesisle köyün doğal kaynak suyu şişelenerek ülke çapında satılıyor. Ülkenin en saf yedi doğal kaynak suyundan biri olma özelliğine sahip. 

Satışa aracı olan Jonas Martinsson, “Bu köyde gezmek, zamanın içinde yürümek gibi. Satra Brunn ve üzerindeki yapılar limited şirket olarak kayıtlı. Bu nedenle yabancı alıcılar için de herhangi bir sınırlama ya da kısıtlama yok” ifadelerini kullandı.

  • Etiketler:

Yorum Yaz