maritbet girişmaritbet
Datça Hükümet Konağı'nın acilen boşaltılması gerekiyor

Datça Hükümet Konağı'nın acilen boşaltılması gerekiyor

Geçtiğimiz günlerde bakanlıktan gelen heyet tarafından incelenen Datça Hükümet Konağı, yüksek riskli yapı grubunda bulunuyor.

Muğla Datça'da yer alan Hükümet Konağı'nın acilen boşaltılması gerekiyor. 2004 yılında Pamukkale Üniversitesi tarafından yapılan incelemelere “depremde yıkılma riski” taşımasından dolayı rapor alan konak, aktif olarak hizmet vermeye devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde, Muğla Vali Yardımcısı Fethi Özdemir başkanlığında, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Datça Belediyesi ve Valilik Yatırım İzleme Müdürlüğü temsilcileri ile teknik görevlilerden oluşan heyet, Datça Hükümet Konağı'nda incelemelerde bulundu.

Biri 6 katlı, diğerleri 5, 4 ve 2 katlı olmak üzere, dört ayrı bloktan oluşan Datça Hükümet Konağı hakkında Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, “Son meydana gelen depremlerde, binadaki hasarın daha fazla arttığı tespit edildi. AFAD İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Datça Belediyesi ve Valilik Yatırım İzleme Müdürlüğü temsilcileri ve teknik görevlilerden oluşan heyet, burada incelemelerde bulundu. Binanın fotoğrafları alındı. Heyet olarak bir tutanak tutulacak. Bu, binanın çok acil boşaltılması gerektiği yönünde bir tutanak olacak. Can ve mal güvenliği açısından, binanın tümü kullanıma elverişli değil, boşaltılması gerekiyor" dedi.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Datça Hükümet Konağı'nın acilen boşaltılması gerekiyor
  • 31.01.2017 08:32

Datça Hükümet Konağı'nın acilen boşaltılması gerekiyor

Geçtiğimiz günlerde bakanlıktan gelen heyet tarafından incelenen Datça Hükümet K ...