maritbet girişmaritbet
Türkiye'de son 15 yılın en büyük elektrik kesintisi

Türkiye'de son 15 yılın en büyük elektrik kesintisi

Bugün saat 10.36 itibariyle Türkiye tarihinin en büyük elektrik kesintisi yaşandı. Türkiye'nin yarısı karanlığa gömülünce raylı sistem ulaşımı ve hab


ESD - Türkiye tarihindeki en gehiş çaplı elektrik kesintisinde tam anlamıyla hayat durdu. Sosyal medyadan tepki mesajları yağdı. İstanbul'da elektrik kesintisi nedeniyle tüm metro ve tramvay seferleri durdu.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, 15 yıldan beri ilk kez böyle ülke genelinde elektrik kesintisi olduğunu söylediler. Yetkililer, “Otoyol olarak tabir edilen büyük hatlarda sıkıntı var. Kesintinin nedeni araştırılıyor
Saat 10.36'da başlayan kesinti sonrasındaki ilk yarım saatinde hiçbir açıklama gelmeyince panik arttı. Sosyal medyada paylaşılan mesajlara göre kesinti yaşanan iller aşağıdaki gibi sıralandı: Ankara, Adana, Adıyaman, Batman, Karaman, Karabük, Mardin, Trabzon, Aydın, Artvin, Edirne, Düzce, Diyarbakır, Kars, Muğla, Erzurum, Tekirdağ, Sinop, Antalya, İzmir, Bursa, Adana, Isparta, Burdur, Bitlis, Yozgat, Kütahya, Sivas, Kayseri, Çanakkale, Konya, Gaziantep, Hatay, Kırşehir, Denizli, Kahramanmaraş, Eskişehir, Uşak, İzmit, Tunceli, Zonguldak, Elazığ, Bilecik, Rize, Gümüşhane, Giresun ve Samsun'da da kesintiler olduğu yönünde bilgiler geliyor. Enerjisini İran üzerinden alan Van'da ise şu  ana kadar kesinti yaşanmadığı bildiriliyor. 

Elektrik kesintisi sonrası İstanbul'daki metro ve tramvay seferleri de durdu. Duraklardaki yolculara biletleri iade edildi. Metro ve tramvay duraklarında yolcuların bir kısmının bekleyişi sürerken bazı duraklarda yoğunluk oluştuğu gözlendi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu kesinti açıklamasında "Enerji Bakanlığı'nda kriz masası kuruldu. İletim hatlarında sorun olduğunu düşünüyoruz. Her türlü ihtimali araştırıyoruz. Terör saldırısı olabilir mi, onu da araştırıyoruz o yönde araştırmalarımız var. Her türlü ihtimali araştırıyoruz." dedi.  

Çalışmalarını yoğun şekilde  sürdüren TEİAŞ, öğleden sonra arızası giderilen bölgelere elektrik verilmeye başlandığını açıkladı. 

Yorum Yaz