maritbet girişmaritbet
Türkiye sürdürülebilir enerji için 'küresel sinerji' diyecek

Türkiye sürdürülebilir enerji için 'küresel sinerji' diyecek

Astana’da haziran ayında gerçekleştirilecek olan Astana EXPO 2017 Fuarı'na Türkiye "Sürdürülebilir Enerji için Küresel Sinerji" temasıyla katılacak.

Kazakistan'ın başkenti Astana'da haziran ayında açılacak uluslararası enerji fuarı Astana EXPO 2017 Fuarı'nda hazırlık çalışmaları devam ediyor. Etkinliğe katılacağını onaylayan 115 ülke ve 20 uluslararası örgüt, fuar alanında kendilerine ayrılan bölümlerde çalışmalarını sürdürüyor.

Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili ve Astana EXPO 2017 Türkiye Komiseri Tarık Sönmez, yaptığı açıklamada, bir yandan Türkiye'ye ayrılan alanda inşaat çalışmaları devam ederken diğer yandan da ülke tanıtımına ilişkin içerik çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Fuar kapsamında Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtacaklarına işaret eden Sönmez, ziyaretçilerin ilgisini çekecek, keyifle vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturmaya çalıştıklarını aktardı.

Sönmez, Türkiye'nin fuara "Sürdürülebilir Enerji için Küresel Sinerji" temasıyla katılacağını bildirerek, şunları kaydetti:

"Sürdürülebilir enerji konusunda dünya çapında birçok bilimsel ve saha çalışmaları yapılıyor. Yalnız bu çalışmaların yanında küresel işbirlikleri önem arz ediyor. Zira biz enerjinin sürdürülebilir olmasının derin işbirliklerinden geçtiğine inanıyoruz ve Türkiye'nin bu noktada önemli bir vazife gördüğünü düşünüyoruz."

“Enerjinin Merkezi Türkiye” sloganın odak noktasını oluşturduğunu ifade eden Sönmez, "Türkiye, sadece enerjinin nakledildiği bir güzergah değil bölgesel enerji ticaretinin merkezi ve enerjinin güvenli bir şekilde üretim noktalarından tüketicilere taşınmasında önemli bir aktör konumundadır ve bu özelliği etkin bir şekilde kullanacağız." dedi.

"Enerji barışa hizmet etmeli"

Enerji kaynaklarının sorunlara ve çıkar çatışmalarına sebep olmaması gerektiğini vurgulayan Sönmez, “Enerjinin barışa hizmet etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Barış, istikrar ve güvenlik getirmeyen enerji kaynakları ne refah artışını getirir ne de sürdürülebilirliğe hizmet eder.” ifadelerini kullandı.

Sönmez, bu nedenle "Barış için Paylaş" sloganını da kullandıklarını söyledi.

Fuar kapsamında Türkiye'nin tüm tarihi ve kültürel zenginliklerini dünya ile paylaşacaklarını aktaran Sönmez, aynı zamanda Türk gelenek ve kültürünü tanıtan ikramlarla misafirleri en iyi şekilde ağırlayacaklarını sözlerine ekledi.

10 Haziran-10 Eylül'de düzenlenecek fuarı yabancı turistler dahil 5 milyon kişinin ziyaret etmesini bekleniyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İTÜ, sürüdürülebilir enerji için 2 yeni tesis kuracak
  • 23.05.2018 13:46

İTÜ, sürüdürülebilir enerji için 2 yeni tesis kuracak

İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde, enerjinin sürdürülebilir bir şekilde sa ...

Türkiye sürdürülebilir enerji için 'küresel sinerji' diyecek
  • 06.05.2017 13:03

Türkiye sürdürülebilir enerji için 'küresel sinerji' diyecek

Astana’da haziran ayında gerçekleştirilecek olan Astana EXPO 2017 Fuarı'na Türki ...