maritbet girişmaritbet
Sur'un öncesi ve sonrası yayınlandı!

Sur'un öncesi ve sonrası yayınlandı!

Diyarbakır merkez Sur ilçesindeki tahribat operasyonların sona ermesiyle göz önüne çıktı.

Diyarbakır merkez Sur ilçesindeki 6 mahallede PKK'lıların kazdıkları hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan ve 103 gün süren operasyondan sonra, ilçede operasyon öncesi ve sonrası havadan çekilen fotoğraflar ile bir kez daha ortaya çıktı.

surSur'un öncesi

suru son hali
Sur'un son hali

Merkez Sur ilçesinde 2 Aralık 2015'te başlayan ve 103 gün sonra biten 6 mahalledeki operasyondan sonra havadan çekilen fotoğraflarda, çatışmalar sırasında büyük bir yıkımın olduğu ortaya çıktı. Tarihi Suriçinin kuş bakışı operasyon öncesi çekilen fotoğrafı ile karşılaştırıldığında birçok mahalle ve sokakta yaşanan çatışmalardan sonra meydanların ve geniş caddelerin oluştuğu görüldü. Çatışmalar nedeniyle ilçede özellikle Fatih Paşa, Hasarlı, Dabanoğlu ve Savaş mahallelerinde büyük değişimin meydana geldiği görülen fotoğraf, 103 gün süren ve tankların da kullanıldığı operasyonun boyutlarını gözler önüne serdiği görüldü.

sur kentsel dönüşümü

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINA BAŞLANACAK

Sur'da operasyonun bitmesinden sonra uygulanan yasak halen kaldırılmazken, hasar tespit çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi. İlçedeki 6 mahalleden halen iş makineleri ile hafriyat çekilirken, hasar tespit çalışmalarına isteyen ev sahiplerinin de hazır bulunacağı öğrenildi. Sur Kaymakamlığı'nda oluşturulan birime başvuran aileler isterse belirlenen günde polis eşliğinde gidip evlerini görüyor. Yetkililer, hasar tespit çalışmaları sırasında eşyaları hasar gören ailelere evlerinin yanı sıra eşyalarının da bedellerinin ödeneceğini söyledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sur'un öncesi ve sonrası yayınlandı!
  • 05.04.2016 11:00

Sur'un öncesi ve sonrası yayınlandı!

Diyarbakır merkez Sur ilçesindeki tahribat operasyonların sona ermesiyle göz önü ...