maritbet girişmaritbet
Sirkeci'nin yeni yüzü nasıl olacak?

Sirkeci'nin yeni yüzü nasıl olacak?

Unkapanı-Yedikule arasındaki sahil şeridi Sirkeci Çevre Düzenleme Projesi kapsamında yeniden şekillenecek.

ESD - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde Sirkeci Garı içinde bulunan tarihi binaların TCDD'den 49 yıllığına bedelsiz olarak İBB'ye devredilmesi konusunda çalışmalar başlatılması kararı çıktı. 

124 bin metrekare alanlık ‘Sirkeci Çevre Düzenleme Projesi' kapsamında, Sirkeci Garı içerisinde bulunan binalar İstanbul Kent Müzesi ve İstanbul Demiryolu Müzesi olacak.

Trafik yeraltına inecek

Sirkeci'deki trafik yerin altına alınıp, Sirkeci Garı'nın bulunduğu alan denize kadar birleşecek ve içinde kültür ve sanat faaliyetlerinin yapıldığı park alanına dönüşecek. 

Avrupa'dan gelecek nostaljik Orient Express treni için sur içinde kalan bölümde iki ray hattı korunacak. Unkapanı Köprüsü'nden Sarayburnu'na kadar olan sahil yolunun yayalaştırılmasını da içeren Sirkeci Çevre Düzenleme Projesi ile sahil yolu araç trafiği tamamen yeraltı tüneline alınıp tüm bölge yayalaştırılacak. 

Tarihi kimlik yok edilecek mi?

Tarihi yarımadaya sadece modern çizgilerle yenileme yapıldığı için bazı çevreler bu çalışmaları eleştirmekte...

İşletme Müdürlüğü ve Tedarik Bölge Müdürlüğü gibi ofis binalarının da butik otel olarak inşa edilmesi planlanan projeye olumlu bakanların yanı sıra projenin tarihi kimliği yok edeceğini düşünenler de var.

Eminönü - Sirkeci - Cankurtaran arasında yayalaştırma projesi üzerinde hayata geçirilecek modern yapıların tarihi yok edeceği, Osmanlı, Bizans ve Roma kültürünü deforme edeceği düşünülüyor.

Eminönü'nde Sirkeci-Cankurtaran arasında trafiğin yeraltına alınıp büyük bir meydanın kazandırılacağı projenin görselleri;

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sirkeci'nin yeni yüzü nasıl olacak?
  • 15.03.2015 14:39

Sirkeci'nin yeni yüzü nasıl olacak?

Unkapanı-Yedikule arasındaki sahil şeridi Sirkeci Çevre Düzenleme Projesi kapsam ...