maritbet girişmaritbet
Sinan Dede Türbesi yenilendi!

Sinan Dede Türbesi yenilendi!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Nazilli’de bulunan 350 yıllık Sinan Dede Türbesi'nin bakım ve onarımını tamamladı.

Nazilli'nin Pınarbaşı Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 350 yıllık tarihi Sinan Dede Türbesi'nin bakımsız hali halkının tepkisini çekince, Aydın Büyükşehir Belediyesi harekete geçti. Pınarbaşı Mahallesi sakinleri, türbenin bakımını ve çevre düzenlemesini gerçekleştiren Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı Mehmet Yılmaz, Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin bir telefonla hemen Sinan Dede türbesinin bakımı için geldiklerini belirterek; “Sinan Dede'nin tarihte büyük bir önemi var. Çevre il ve ilçelerden türbeyi ziyaret edip dua eden, dilek dileyen birçok kişi var. Bakımsız hali bizleri çok üzdü. Türbe bahçesindeki koltuklar kırık, türbenin duvarları ve çevresi bakımsız, ağaçlar yıllardır sulanmıyor. Abdest alınan su çeşmesinin hali ortada, dökülmek üzere. Yerlerde çöpler var, Nazilli Belediyesi ilgilenmiyor. Üstelik türbenin hemen karşısında anaokulu var, çevre temizliğinin öğrencilerimize örnek olması gerekiyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni arayıp durumu bildirdiğimizde ekipler anında gelerek burada ihtiyaç tespiti yaptılar. Bugünde çiçek ekimi, çevre düzenlemesi, bakımı yapılıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına ve bizleri unutmayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'na çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Çevre illerden gelenler var

İzmir'in Karşıyaka ilçesinden dilek dileyip dua etmek için türbeye geldiklerini belirten Murat Akbaba da, “Her şeyiyle bakımsız hale gelmiş türbenin bakımsız hali bizleri üzüyordu. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin burada temizlik ve bakım yapması, çiçek ekmesi beni çok mutlu etti. Her geldiğimizde ‘Bir daha geldiğimizde türbe inşallah daha bakımlı olur' diye hayal ediyorduk. Büyükşehir Belediyesi hayalimizi gerçekleştirdi. Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne duyarlılığından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sinan Dede Türbesi yenilendi!
  • 14.07.2015 09:39

Sinan Dede Türbesi yenilendi!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Nazilli’de bulunan 350 yıllık Sinan Dede Türbesi'ni ...