maritbet girişmaritbet
Şarampol Katlı Otopark için referandum yapılacak

Şarampol Katlı Otopark için referandum yapılacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında otopark projesi ile ilgili bilgiler verdi.

Türel, belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, "Efsane geri dönüyor, Şarampol güzelleşiyor" sloganıyla yola çıktıkları kentsel tasarım projesini 18 Ekim 2015'teki referandumun ardından 9 mahalle ve cadde esnafının yüzde 90,19'unun desteğiyle başlattıklarını belirtti.

Projeyle bölgenin cazibe merkezi haline dönüşeceğini vurgulayan Türel, projenin güzelliği göründükçe söz konusu projeden rahatsız olanların ortaya çıkmaya başladığını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Meclisinden oy birliğiyle geçen projenin dört ayağı olduğunu anlatan Türel, Şarampol Katlı Otopark Projesi'ne bazı vatandaşların karşı çıktığını medya aracılığıyla öğrendiğini söyledi.

Türel, Meclis'te projeye ilişkin planların defalarca görüşüldüğünü, imar planlarına askı süresinde dahi hiçbir itiraz olmadığını aktararak "Şimdi bu itirazı yapanlar neredeydiler? Bugün itirazları yapanların akılları neredeydi? Bu soruları sormak bana düşüyor. Bize intikal eden imar planlarına karşı açılmış bir tek dava yok." dedi.

"Giritliler Evi korunacak"

Proje alanında yer alan Giritliler Evi'nin aynen korunacağına, binanın yıkımının söz konusu olmadığına dikkati çeken Türel, böyle bir duruma ilk önce kendisinin karşı çıkacağını dile getirdi.

Türel, Şarampol Projesi kapsamında yapılacak toplam yatırım tutarının kavşaklar, cadde düzenlemesi, otoparklar ile 55 milyon lira olduğunu açıkladı. Böyle bir kaynağı bir caddenin prestiji ve cazibe merkezi haline getirmek için seve seve harcadıklarını vurgulayan Türel, şöyle devam etti:

"Bu proje bölge halkından gelen talepler doğrultusunda ele alındı. Orada defalarca halkımızla projeyi tartıştık, onların önerilerini aldık, nihai halini onlarla yaptığımız toplantılardan sonra verdik. 'Biz yaptık oldu' demedik. Orada 70 ağaç var. 39'unu başka bir park alanına taşıyacağız. Geri kalan hepsini alanda koruyoruz. Bir tek ağaç kesilmesi söz konusu değil. Otoparkın üç katını daha çok ağacımızı korumak adına yer altına yapmayı planladık. Tabii çalakalem konuşanlar, popülizm yapanlar, hiç bu işlerle en ufak düşünmeyip, bilimsel inceleme yapmayanlar sadece şov yapıyorlar. Başka hiçbir şey değil. Kimse beni çevre hassasiyetleriyle eleştirmeye kalkmasın. İlk döneminde 1 milyon ağaç diktim ve projeler kapsamında taşınması gereken ağaçları biz başka belediyeler gibi kesmedik, naklettik. Bu dönem hedefim, 10 milyon ağaç dikmek. Bunun önemli bölümünü gerçekleştirdik."

"3-5 şovmen halkın hislerine tercüman olamaz" 

Projede keyfi olarak otopark yapmalarının mümkün olmadığına değinen Türel, ayrıca söz konusu otoparkın belediyeye maliyetinin yaklaşık 5 milyon lira olacağına işaret etti.     

Belediye Meclisinde bu konunun 5 kez gündeme geldiğine dikkati çeken Türel, şunları söyledi:

"Beş defa gündeme gelen bu hususta bugün itiraz edenler arasında gördüğüm Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Songül Başkaya hanımefendi, bu beş kararın ikisinde Meclis'te yokmuş, ikisinde kabul vermiş, birinde ret vermiş. Muratpaşa Belediye Başkanımız bu beş kararın üçünde Meclis'te yokmuş, ikisinde kabul oyu vermiş. Keşke o zaman söyleselerdi. Yani biz bunun hepsini kendi kendimize, bir keyfiyetle ortaya koymadık. Gazetelerdeki fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla da bu projeye karşı çıkanlar içerisinde o mahallede oturan pek birisine rastlamadım veya o mahallede ticaretle uğraşan birilerine de rastlamadım. Bizim için önemli olan sessiz çoğunluktur. 3-5 şovmen oradaki halkın hislerine tercüman olamaz." 

Referandum 11 Haziran'da 

"Şarampol Katlı Otopark Projesi için 11 Haziran'a yetişecek şekilde referandum yapılması için talimat verdim." diyen Türel, halk oylamasına Üçgen ve Cumhuriyet mahallelerinin sakinleriyle Şarampol Caddesi esnafının katılacağını aktardı. 

Şarampol Projesi'ni 180 araçlık küçük bir otoparka feda etmeyeceklerini dile getiren Türel, referandumda taraf olmayacağını ve vatandaşın kararına uyacaklarını ve herkesin halkın iradesine saygı göstermesi gerektiğini bildirdi.

"Görevimizin başındayız"

Türel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 Nisan halk oylamasından sonra bazı belediyelerde değişiklik yaşanabileceğine işaret ettiğini belirten bir gazetecinin, "Sizin de son dönemlerde zorunlu izne çıkarıldığınız kulislerde konuşuldu. Bu, bir şeye işaret mi? Ya da ne söylemek istersiniz?" sorusunu yanıtlarken şunları kaydetti:

"Burası neresi? Şu anda içinde bulunduğumuz bina neresi? Büyükşehir Belediyesi. Ben burada hangi sıfatla bulunuyorum? Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla bulunuyorum. Bu hayal simsarları, bu haysiyet ve şeref cellatları her zaman kabir böcekleri gibi zaman zaman sahne alırlar ama onlar hep zamanın doğruyu gösterdiği bir süreçte mahcup olurlar. O mahcubiyetleri yüzsüz oldukları için yüzlerine de vurmaz. Dolayısıyla çok daha fazla söylenecek söze gerek yok. Bırakalım zavallılar kendi küçük dünyalarından yazdıklarıyla mutlu olsunlar. Biz görevimizin başındayız, Antalya'mıza hizmet etmekten şeref duyuyoruz, şerefle bu görevi ifa ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Aksu Belediyesi her ay 600 bin liralık kesintiden kurtulacak'
  • 22.02.2018 14:26

'Aksu Belediyesi her ay 600 bin liralık kesintiden kurtulacak'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın Aksu ilçesinde g ...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden spor tesisi!
  • 05.01.2017 10:54

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden spor tesisi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalyaspor'a özel spor tesisi inşa etti. ...

Kurban Bayramı'nda otoyol ve köprüler ücretsiz olacak
  • 28.07.2020 09:49

Kurban Bayramı'nda otoyol ve köprüler ücretsiz olacak

Kurban Bayramı tatili nedeniyle otoyollar ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fati ...

Varsak-Otogar etabında deneme sürüşleri başladı
  • 28.01.2019 10:00

Varsak-Otogar etabında deneme sürüşleri başladı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, 3. Aşama Raylı Sistem Projes ...

Boğaçayı açılışa hazır!
  • 18.01.2019 16:06

Boğaçayı açılışa hazır!

Menderes Türel, Boğaçayı Projesi’nin birinci etabının açılışa hazır olduğunu ve ...