maritbet girişmaritbet
Mantolama ne zaman yapılır?

Mantolama ne zaman yapılır?

Bahar ve yaz aylarında yaptırılan mantolama ile kış aylarını daha sıcak, yaz aylarını daha serin geçirmek mümkün.

Yalıtım, ortam ısısını sürekli kılmanın yanı sıra sakinlerini güvende hissettiriyor,  konfor sunuyor ve günlük yaşam koşullarının istenen standartlara ulaşmasında etkin rol oynuyor. Sıvalı Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemi yalıtım modeli olan mantolama ise doğru malzeme, doğru kalınlık ve doğru şekilde uygulama ile binayı çevreleyerek ısı kaybını önlüyor. Standartlara uygun yalıtım ile binalarda hem yaz hem de kış aylarında faturaya yansıyan ısıtma ve soğutma gideri en az % 60 oranında azalıyor. Enerji tasarrufunda önemli rol oynayan mantolama sayesinde azalan yakıt tüketimi, aynı zamanda, hava kirliliğinin önlenmesine de destek oluyor.

İzocam Manto Taşyünü, bina kabuğunu oluşturan tüm yüzeyleri bir zırh gibi sararak yalıtımda en etkin sonucu sağlıyor. Bina ömrünü de uzatan İzocam Manto Taşyünü ile yapılan uygulamalar ise ayrıca yangın güvenliği sağlayarak bina sakinlerini güvende hissettiriyor. Taşyününün yanmaz özelliği sayesinde binanın cephesi tutuşmuyor, zehirli gaz ve duman çıkışı bertaraf ediliyor. Böylelikle yangından kaçış anı ve itfaiyenin yetişmesi süreçleri için daha uzun bir zaman kazanılıyor. Zamanla yarışılan yangın afetinde, bu sayede can ve mal kayıpları da en aza indirilebiliyor. Ayrıca, binaların depreme karşı dayanıklılığını arttırıyor ve yoğuşma gibi istenmeyen oluşumları engelliyor.

İzocam Manto Taşyünü Yalıtım Sistemi, üstün ses yalıtım özelliği ile gürültü kirliliğini de önleyerek sakin ve huzurlu bir iç ortam sunuyor. Doğru uygulama ile birlikte, nem ile rutubetin oluşturduğu küf, bakteri ve kötü kokuların oluşmasını da engelleyerek konforlu yaşamlar sunuyor. İzocam Manto Yalıtım Sistemleri ile mantolanan yapılarda ısı, ses ve yangın yalıtımı gibi ana faydalarının yanı sıra toplam 234 farklı renk seçeneği ile binaların dış cepheleri istenilen renklerde boyanıp güzelleştirilerek estetik hale getirilmesi de sağlanıyor.

Mantolama için en uygun zaman bahar ve yaz ayları…

Mantolama ile hem ev bütçesine hem doğaya hem de ülke ekonomisine fayda sağlanıyor. Bina dış cephesine yapılacak mantolamanın yanı sıra çatılara, zemine ve binaların komşu bitişik iç duvarları ile katlar arası döşemelerine yapılabilecek yalıtım uygulamaları sayesinde mantolamanın etkileri artırılıyor. Mantolama için ise en doğru zaman bahar ve yaz ayları. Bu dönemde uygulanan mantolama ile kış aylarını daha sıcak yaz aylarını ise daha serin geçirmek mümkün oluyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mantolama nasıl yapılır, enerji tasarrufu sağlar mı?
  • 17.09.2021 10:47

Mantolama nasıl yapılır, enerji tasarrufu sağlar mı?

Modern ve verimli bir ısı yalıtımı (mantolama) işlemi ile kış aylarında yüzde 50 ...

Mantolama ne zaman yapılır?
  • 17.05.2017 15:04

Mantolama ne zaman yapılır?

Bahar ve yaz aylarında yaptırılan mantolama ile kış aylarını daha sıcak, yaz ayl ...

Kale Mantolama’dan garantili ısı yalıtımı!
  • 15.05.2014 12:22

Kale Mantolama’dan garantili ısı yalıtımı!

Kale Mantolama, ısıtma ve soğutma amacıyla yapılan harcamaları azaltarak yüzde 5 ...

Mantolama binaların ömrünü uzatıyor!
  • 08.04.2013 09:21

Mantolama binaların ömrünü uzatıyor!

Mantolama, maliyetini 3 yıl içerisinde amorti eden, sonrasında da ısıtma ve soğu ...

Mantolama ile yıllık 17 bin TL’ye yakın tasarruf!
  • 21.03.2012 10:18

Mantolama ile yıllık 17 bin TL’ye yakın tasarruf!

Mantolama ile bina başına yıllık 16.362 TL tasarruf edeilebiliyor. Maliyetiniz i ...