maritbet girişmaritbet
Maltepe Küçükyalı projesi için açılan davalar hakkında açıklama!

Maltepe Küçükyalı projesi için açılan davalar hakkında açıklama!

İstanbul’un Maltepe ilçesi, Küçükyalı ve Başıbüyük Mahalleleri’nin imar planı değişikliği ile ilgili davalar hakkında açıklama yapıldı.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri Hakkı Sağlam ve Özgür Aydın ve Maltepe Belediye Başkanlığı tarafından Maltepe Küçükyalı projesi hakkında açılan 3 dava il ilgili açıklama yaptı. Şirket, müdahale talebinde bulunduğu Küçükyalı ve Başıbüyük Mahalleleri için hazırlanan İmar Planı Değişikliği'nin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi ile ilgili açılan davalarda yargılamanın devam ettiğini açıkladı. 

Arsa en yüksek teklifle Tahincioğlu'nun oldu 

Maltepe Küçükyalı'da bulunan 114 bin 239 metrekarelik arsa için en yüksek veren Tahincioğlu Gayrimenkul, Tahincioğlu Küçükyalı İnşaat ve Kozken İnşaat konsorsiyumunun kazandığı ikinci oturumda arsa satışı karşılığı satış toplam geliri olarak 3 milyar 635 milyon 715 bin TL önermişti. Firma, bu rakamın yüzde 42'si yani 1 milyar 527 milyon 300 bin TL'sini Emlak Konut GYO'ya teklif ederek arsanın sahibi olmuştu. En yüksek teklifi yapan Tahincioğlu Gayrimenkul arsa üzerinde proje geliştirmeye hak sahibi oldu. 

Buna göre Emlak Konut GYO'nun müdahale talebinde bulunduğu davalarda yargılamanın devam ettiğini açıkladı. 

Yapılan açıklama şu şekilde; 
İstanbul İli, Maltepe İlçesi, Küçükyalı ve Başıbüyük Mahalleleri, 1396 ada 2 ve 3 parseller, 2275 ve 1586 adalar muhtelif parseller ile tescil harici alanlardan oluşan planlama alanına ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı Değişikliği'nin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi ile TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi tarafından İstanbul 13. İdare Mahkemesi'nin 2016/1065 Esas, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri Hakkı Sağlam ve Özgür Aydın tarafından İstanbul 10. İdare Mahkemesi'nin 2016/1478 Esas, Maltepe Belediye Başkanlığı tarafından İstanbul 10. İdare Mahkemesi'nin 2016/1529 Esas sayılı dosyaları ile davalar açılmış olup, Şirketimizin müdahale talebinde bulunduğu davalarda yargılama devam etmektedir.

*İhale rakamı Emlak Konut GYO sitesinden alınmıştır.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Maltepe Küçükyalı projesi için açılan davalar hakkında açıklama!
  • 13.10.2016 15:04

Maltepe Küçükyalı projesi için açılan davalar hakkında açıklama!

İstanbul’un Maltepe ilçesi, Küçükyalı ve Başıbüyük Mahalleleri’nin imar planı de ...