maritbet girişmaritbet
Küçük mekanlarda depolama ihtiyacı için çözümler!

Küçük mekanlarda depolama ihtiyacı için çözümler!

EDDA Mimarlık Kurucusu İç Mimar Eda Tahmaz, depolama ve düzen ihtiyacına yönelik çözüm önerilerini paylaştı.

Gerçekleştirdiği her konut projesinde estetik tasarım anlayışını, işlevsel çözümler ile beraber sunarak ele alınan mekanın daha verimli kullanılmasını sağlayan EDDA Mimarlık Kurucusu İç Mimar Eda Tahmaz, değişen ve gelişen şehir hayatının bir sonucu olarak küçülen yaşam alanları için mekan ve fonksiyonların planlanmasında dikkat edilmesi gereken püf noktalar ile depolama ve düzen ihtiyacına yönelik çözüm önerilerini paylaştı.

Mekanın planlanmasında daha verimli bir kullanım için, daha az yer kaplayan, iç içe çözümler sunabilen ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini belirten Tahmaz'a göre, depolama ve düzen ihtiyacına yönelik olarak akla ilk gelen alternatiflerden birisi, mobilyaların üzerine ilave çekmece ve dolap yerleşimiyle kişiye daha ferah ve aydınlık bir ortam sunmak. Koridorların kör bölgeleri, kolon ve kirişlerle sınırlandırılmış alanlar da gömme dolap sistemleri ile işlev kazanarak depolama alanlarına dönüştürülebilir. Bölme duvarlar içerisinde oluşturulacak gömme dolaplar ya da varsa merdiven altında yapılacak çekmece veya dolaplar ile mekan içerisindeki estetik görünümü de bozmadan depolama fonksiyonunu karşılamak mümkün. Daha modern bir stil oluşturmak isteyen ev sahipleri için iç mimarın önerisi ise, kapaklı depolama alanları yerine farklı kotlarda seperasyonlar oluşturmak. Açık ve kapaksız kullanım alanlarının mekan içerisinde bireye daha fazla yer kazandırırken aynı zamanda daha modern bir görünüm de sunduğunu vurgulayan Tahmaz, “mobilyalarda katlanabilir, dönüştürülebilir tasarımların tercih edilmesi kişiye oldukça işlevsel bir kullanım sağlayacaktır” diyor.

Düzene en çok ihtiyaç duyulan mekanların başında gelen bebek odalarında depolama ihtiyacına cevap verebilmek için farklı yükseklik ve kullanım şekillerinde dolapların tercih edilebileceğini ifade eden iç mimar, bunun dışında bezler, çamaşırlar, çoraplar, önlükler için tasarlanacak olan farklı bölmeler ve şifonyer ile anne için konfor ve düzenin sağlanacağının da altını çiziyor. Giyinme odalarında ise üst bölümde askıların olduğu, alt bölümlerin de raf ve çekmecelerden oluştuğu işlevsel bir dolap kullanılabileceğini aktaran Tahmaz, dolapların kapaksız veya şeffaf cam olmasının, kişiye kıyafetlerini bulma konusunda oldukça vakit kazandıracağını da ekliyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz