maritbet girişmaritbet
İstanbullular bu projeleri bekliyor

İstanbullular bu projeleri bekliyor

UlaştırmaBakanlığı'nın Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile ihale edilen projeleri gelecek hafta Yüksek Planlama Kurulu (YPK) onayına sunulacak.

UlaştırmaBakanlığı'nın Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile ihale edilen İstanbul Boğazı'na Karayolu Tüp Tünel Geçişi ve Zafer (Kütahya- Afyonkarahisar-Uşak) Bölgesel Havaalanı projeleri gelecek hafta Yüksek Planlama Kurulu (YPK) onayına sunulacak. Öte yandan Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul trafiğine çözüm olarak görülen 3. köprü projesi için de ihale çalışmalarını hızlandırdı. Bakanlık, YİD modeliyle yaptırılacak 3. köprü için aralık ayında ihale ilanına çıkmayı planlıyor. YPK onayının ardından ana sözleşmeleri imzalanacak her iki projenin temellerinin de bu yıl sonuna kadar atılması planlanıyor.

TÜNEL TOPLANTISI HAFTAYA
Hazine Müsteşarlığı, İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Tünel Geçişi Projesi'ne ilişkin görüşünü oluşturdu ve Devlet Planlama Teşkilatı'na (DPT) gönderdi. Proje için gelecek hafta Hazine Müsteşarlığı, DPT, Ulaştırma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı yetkililerinin katılımıyla toplantı yapılacak.

Yorum Yaz