maritbet girişmaritbet
İstanbul'a dünya çevre ödüllü dere projesi!

İstanbul'a dünya çevre ödüllü dere projesi!

Güney Kore'de hayata geçirilen dünya çevre ödülü alan dere projesini İstanbul'a getireceklerini açıklayan Kadir Topbaş, yatırımlardan bahsetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, yeni yapılan İBB Denizköşkler Sosyal Tesisi'nde Avcılarlı sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri, muhtarlar ve vatandaşlarla buluştu. Toplantıda AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca ve AK Parti Avcılar Teşkilatı da yer aldı.

Toplantıda konuşan İBB Başkanı Kadir Topbaş, kendilerine duyulan güvenle 13 yıldır İstanbul'a başarılı hizmetler verdiklerini belirterek, “İstanbul'da 13 yılda İstanbul'a 98 milyar lira, Avcılar'a 1 milyar lira yatırım yaptıklarını, bu yılki yatırım bütçelerinin de 16,5 milyar lira yatırım yaptık” dedi.

“Devlete veya bir finans kuruluşuna günü gelmiş bir lira borcumuz yok. Kasamızda paramız var. Geçmişte bu paralar nereye gidiyordu?” ifadesini kullanan Başkan Kadir Topbaş, şöyle konuştu; “İstanbul'un 13 yılda nereden nereye geldiğini sizler yaşamaktasınız. Ulaşımdan altyapıya kadar İstanbul'daki birçok sorunu çözdük. Ulaşım için hızlı bir çözüm olarak metrobüsü getirdik. Her yerde her yere metro dedik. Hayal bile edilemezdi bu kadar yaygın metro ağı. Bin kilometrelik raylı sistem ağı planladık, yapıyoruz. Bizim başarımız 1963 yılından itibaren yerel yönetimlerin güçlendirilmesinden ve anında karar verebilmemizdendir. Kiminle çalıştığımızı bilmezsiniz belki. Ama sandığa geldiğimizde başkan başarılı yada başarısız dersiniz. Sayın Cumhurbaşkanımızın istediği Başkanlık sistemi de böyle işte. Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığındaki ve başbakanlığındaki başarısından bahsetmeyeceğim. Ama gelinen bir nokta var. Dünya ciddi bir rekabet içinde. Her gencimiz dünyadaki yaşıtlarıyla rakip olarak yetişiyor. Yarınları hazırlarken protokol adamı değil, dertli olmak gerekiyor. Bizim yüreğimiz yanık, derdimiz var. Ülkemizin gelişmesi için daha çok çalışmamız gerekiyor. Bunun için 16 Nisan'ı hep beraber milat kabul etmeliyiz."

Cendere Sadabad'a dönüşüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde 1996 yılında Kağıthane'de Cendere deresini hükümete ‘Verin temizleyelim' dediğini ama izin verilmediğini ifade eden Topbaş, hükümetin ıslahına başladığı derenin yapılmadığını ve davasının geçen yıla kadar sürdüğünü söyledi. Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Sorunu çözdük ve oranın 8 kilometrelik bölümünü kanal haline getirdik. Şehir içinde beton kanalet olmaz. Bu dereleri nasıl bir yaşam alanı haline getiririz diye düşündük. Güney Kore Seul'deki dünya çevre ödülü alan bir dereye ekibimi gönderdim. Gerçekten müthiş bir çalışma… Cendere için Kore'deki dereyi projelendiren mimarı getirdik. Burası için çok güzel, benzer bir proje istiyoruz dedik. Şöyle kiraz çiçeklerinin açtığı, insanların yürüdüğü ve buluştuğu, ‘Hadi Sadabad'a gidelim, Cendere'ye gidelim' diyeceği bir proje başlattık. Kurbağalıdere ve Çırpıcı deresi de dahil 3 derenin projeleri yapıldı. Cendere'de inşallah yapıma yakında başlıyoruz. Cendere, müthiş bir projeyle bir mesire alanı haline geliyor. Sadece derelerdeki taşkınlar önlensin değil, daha ötesini istiyoruz. Bir medeniyet yansısın istiyoruz. Göreceksiniz ve zannediyorum etkileneceksiniz.”

Avcalar'a 3 ayrı metro...

“Avcılar'da böyle bir sahil böyle bir tesis var mıydı? Medeniyet bu” diyen Kadir Topbaş, Avcılar sahilinin de gece gündüz kontrol altına alınarak güvenli hale gelmesi için ekip kurulacağını söyledi. İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü'nün girişine yaptıkları büyük spor salonundan vatandaşlarında yararlanabildiğini hatırlatan Başkan Topbaş, “İBB Meclisi'nde Avcılar'daki imar planları yapılıyor. Planları 2008 öncesindeki eski haline getiriyoruz. Kentsel ve deprem dönüşüm için esasen ilçe belediyeleri yetkili. Esenler, Bayrampaşa, Beyoğlu belediyelerine gidin ve nasıl yapıyor görün. Burada siyaset yok, yanlış anlatılıyor. Maalesef bazı muhalefet belediyeleri yanlış anlatıyor. Siyaset olsun diye 5 binlik plan olmadan binlik plan yapıp İBB'ye onaylansın diye gönderiyorlar. Bu suç ve böyle bir yetkileri yok. Yeşilekent'in 5 binlik planları hazırlandı. Orada KİPTAŞ bir kentsel dönüşüm modeli ortaya çıkartsın ve örnek olsun istiyoruz” diye konuştu.

Büyükçekmece ve Avcılar'dan Kağıthane'ye kadar 140 kilometre tünel yol planladık ve ihaleye çıkmak üzere olduklarını hatırlatan Topbaş, şöyle konuştu; “Avcılar sahilinden yukarıdaki merkeze çıkmak için bir füniküler planladık. İDO iskelesini de talebe göre biraz yana almak için değerlendirme yapıyoruz. Avcılar'daki bütün sahilleri atıksu tünelleriyle kuşakladık. Ambarlı ve Selimpaşa'da ileri biyolojik atıksu tesisleri kurduk ve sahil denize girilebilir hale geldik. Yenikapı-Sefaköy Metrosu'nu Avcılar, Beylikdüzü ve daha sonra Silivri'ye kadar uzatıyoruz. Bunun planları tamamlandı. Mahmutbey-Bahçeşehir Metro Hattı ihale aşamasına geldi. Esenyurt-Avcılar-Beylikdüzü Hattı'nın projesi çalışılıyor. Avcılar birkaç metroyla entegre hale geliyor. Buradan metroyla İstanbul'un istediğiniz yerine hızlı ve güveni bir şekilde gidebileceksiniz.”

Vatandaşların kendilerine desteği sürdüğü sürece İstanbul ve Türkiye'de hizmetin ardı arkasının kesilmeyeceğini naltını çizen Topbaş, “Hizmetin ardı arkası kesilmez. Yeter ki siz yanımızda durun, evet deyin. Hizmet bizim aşkımız. 16 Nisan bu anlamda çok önemli. Avcılar'e metro diyorsak evet diyeceğiz. Altyapı sorunları bitmiş, yaşanabilir bir Avcılar ve İstanbul diyorsak, evet diyeceğiz. Güçlenmiş, çocuklarımızın duyduğu bir Türkiye için, evet diyeceğiz” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!
  • 18.07.2017 16:35

Kadir Topbaş ve Vasip Şahin'den yağmur açıklaması!

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ...

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu
  • 13.04.2017 11:13

Kadir Topbaş, Beykoz metrosu hakkında konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beykozlulara metro müjdesi ve ...

Önemli çalışmalar yapıyoruz
  • 05.02.2017 16:26

Önemli çalışmalar yapıyoruz

Fikirtepe Kentsel Dönüşüm projelerinin temel atma törenine katılan İstanbul Büyü ...

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!
  • 24.09.2016 13:38

Kadir Topbaş'tan metrobüs güzergahında metro açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüs kazasının ardından a ...

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!
  • 16.04.2016 11:55

Üsküdar-Kabataş arasına 'yürüme tüneli' geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Karaköy'den Haliç'in sonuna k ...

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!
  • 30.04.2015 16:54

Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi'ni değerlendiriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Uluslararası Yatırım Zirvesi' ...