maritbet girişmaritbet
İnşaat tamamlama kredisi nedir?

İnşaat tamamlama kredisi nedir?

Henüz tamamlanmamış ve tamamlanması için finansman gereken bina ve konut projeleri için kredi ürünü olan inşaat tamamlama kredisi nasıl oluyor?

Bankalar, müşterilerine çeşitli ihtiyaçlara yönelik düşük faiz ve uygun ödeme koşullarına göre çeşitli kredi imkanları sağlıyor. Bu krediler içinde ön plana çıkan kredi ise ihtiyaç kredisi olarak gösteriliyor. İhtiyaç kredisi içinde; eğitim, borç yapılandırma, evlilik ve inşaat tamamlama gibi ürünler yer alıyor. 

İnşaat tamamlama kredisi nedir? 

Bir arsa üzerinde inşa edilen inşaat aşamasının tamamlaması için tüketicilere bankalar tarafından verilen kredilerdir. 

Bankaların tarafından verilen inşaat tamamlama kredisi, her bankanın sağladığı bir kredi olmayıp ülkemizde bazı belirli bankaların sağladığı bir hizmet.

Hangi bankalar inşaat tamamlama kredisi veriyor?

İnşaat tamamlama kredisi veren bankalar; ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank, Şekerbank, Türkiye İş bankası olarak sıralanıyor.

Ziraat Bankası inşaat tamamlama kredisi

Ziraat Bankası inşaat tamamlama kredisi ile inşaatını tamamlayarak konut sahibi olmak isteyenler ve yatırım yapmak isteyenler 120 aya varan seçeneği ile kredi kullanabiliyor. Ziraat Bankası'nın ‘'Evinizin inşaatında bir tuğlada bizden!'' sloganıyla kullanıma sunduğu inşaat tamamlama kredisi yüzde1,07 faiz oranıyla inşaat seviyesi en az yüzde 70 olan konut inşaatlarında kullanılabiliyor.

Ziraat Bankası'nın konut kredisi kapsamında kullanıma sunduğu inşaat tamamlama kredisinde söz konusu gayrimenkule ipotek tesis ediliyor. Bununla birlikte inşaat tamamlama kredisi kapsamında kredi vadesi boyunca hayat ve konut sigortası yapılması da gerekiyor.

Ziraat Bankası'ndan 60 ay vade ve yüzde1,07 faiz oranıyla 50 bin lira tutarında inşaat tamamlama kredisi alınması halinde kredinin aylık taksit tutarı 1.133,56 olurken kredi kapsamında BSMV ve KKDF vergileri tahsil edilmiyor.

Ziraat Bankası inşaat tamamlama kredisine başvuru formu, nüfus cüzdanı, çalışma durumuna göre gelir belgesi, inşaatın durumunu belirten belge ile Ziraat şubelerine müracaat ederek başvuru yapılabiliyor.

Ziraat inşaat tamamlama kredisi için istenen belgeler nelerdir?

Ziraat inşaat tamamlama kredisi için istenen belgeler;

  • Kimlik ( Üzerinde kimlik numarası olan nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport)
  • Gelir belgesi,
  • Kredi talebinde bulunacağınız konutun üstüne ipotek tesis edileceğinden, konutun üstünde ipotek olmadığını gösteren belge isteniyor. Bu belge tapu müdürlüklerinden alınıyor.
  • Konuta ait tapu belgesi fotokopisi
  • İnşa halindeki konutun asgari yüzde 70 inşaat seviyesinde olduğunu ve krediye konu olabileceğini belirten belgeler isteniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İnşaat tamamlama kredisi nedir?
  • 01.04.2017 11:45

İnşaat tamamlama kredisi nedir?

Henüz tamamlanmamış ve tamamlanması için finansman gereken bina ve konut projele ...