maritbet girişmaritbet
Home&Tex Fuarı 14 Kasım’da başlıyor

Home&Tex Fuarı 14 Kasım’da başlıyor

CNR, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD) işbirliği ile ev tekstili sektörüne ikinci bir fuar kazandırdı

Home&Tex adıyla bu yıl ilki 14-17 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek fuar yeniliklerle başlıyor. CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem,Evteks'de yer yok. Müşteriler katılabilmek için sırada bekliyor. Sektörün potansiyelini değerlendirmek ve ticari kazançlarını artırmak istedik” diye konuştu.

TETSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Sami Aydın, “Ortadoğu'daki gelişmeler bize büyük fırsatlar sundu, ev tekstilinde Mısır ve Suriye pazarına da talibiz” dedi.

Fuarcılık sektörü yeni bir fuarla tanışıyor. Alan tasarımından stant düzenlemelerine kadar yeniliklerle başlayan Home&Tex, 14-17 Kasım tarihleri arasında CNR Expo İstanbul'da düzenlenecek. CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, ev tekstili ve dekorasyon sektöründe Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek Home&Tex Fuarı'nın, Evteks'e yönelik yoğun talebin karşılanamaması ve Ortadoğu pazardaki boşluktan yararlanmak amacıyla doğduğunu söyledi.
CNR Holding ve Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD) işbirliğinde gerçekleştirilecek fuar öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Home&Tex'i “çok heyecan verici bir proje” olarak değerlendirdi. Sektör açısından ticari kazancı yüksek bir fuar olacağını belirterek şöyle konuştu: “Ülkemize yeni bir fuar kazandırdık. Fuarın teknik özellikleri de önemli. Türkiye'de ilk kez titizlikle hazırlanmış bir dekorasyonu var. Yeni yapılmış, her şeyi farklı, dekorasyonu farklı yepyeni stantları var. Dünya tek tip standa doğru gidiyor. Bu, Türkiye'deki tek tip stantların ilkidir. Çok kaliteli malzemelerden güzel bir dizaynla hazırlandı.”

Firmalar sırada bekliyor

Genelde fuarda bütünlük oluştuğunu, fuarcılıkta artık stantlar değil ürünlerin öne çıktığını anlatan Erem, “Fuarlardan maksimum yararı sağlamak gerekir. Ülkemiz hem ticari hem coğrafi olarak çok şanslı bir konumda. Bunu değerlendirmeliyiz. TETSİAD ile iyi bir işbirliği içindeyiz. Çok değişik ülkelerden firmalar geliyor. En çok ziyaretçiyi İran'dan bekliyoruz. Krizlerde bizi kurtaran İran oluyor her zaman. Rusya, İngiltere, Amerika, Almanya, Çin ve Yunanistan'dan da çok ciddi alıcı geliyor. Tataristan Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı eşliğinde bir alım heyeti geliyor. Yine Afrika'dan geniş bir heyet geliyor alıcı olarak. Geçtiğimiz 6 ay içinde Afrika'da yoğun bir çalışma başlattık. AB krizi ile birlikte doğuya yöneldik. Afrika da bu çerçevede önemli bir yer tutuyor” diye konuştu.

Fuar süresince salonlarda çeşitli sektörel etkinliklerin düzenleneceğini, trend alanlarının bulunacağını belirten Erem, “Evteks'de yer yok. Dünyadaki müşterileri elimizde tutabilmek için ikinci fuara ihtiyaç duyuldu. Evteks'de yer veremediğimiz için bekleyen 390 firma var. Bu fuar için de 100'ün üzerinde firma bekliyor. Ortadoğu'da oluşan boşluğu değerlendirmek, ülkemize kazandırmak istiyoruz” dedi.

Ortadoğuluyu kaçırmak istemiyoruz

Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TETSİAD) Başkan Yardımcısı Ali Sami Aydın da, Home&Tex'in dernek-özel şirket işbirliğinin güzel bir örneğini oluşturduğunu belirterek, “sektörün 3 milyar dolarlık ihracatı bulunuyor. 2 milyar dolarlık bavul ticareti ve iç piyasa ile birlikte 12 milyar dolarlık ticari hacim var” diye konuştu.

Sektörün fuar ve pazarlama çalışmalarına büyük önem verdiğini, dünyada 4. sırada bulunduklarını anlatan Aydın şöyle dedi:
“Türkiye trend belirleyen ülke durumuna gelmiştir. Evteks'in ardından ikinci büyük fuarımız oldu. Evteks'e katılım isteği çok fazla. Katılmak isteyen herkese yer veremiyoruz. Ev tekstilinin dışında ev ile ilgili başka unsurları da ekledik. Bu fuar bir anlamda ev dekorasyon fuarı olacak. Hazır stantlı olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştireceğiz. Bu girişim, fuarcılık anlayışını tümden değiştirecek kadar önemli. Ortadoğu pazarındaki gelişmeler üzerine, müşterileri Uzakdoğu'ya kaçırmamak için ikinci fuar ihtiyaç duyuldu. Suriye ve mısır pazarını kaybetmek istemiyoruz. Bu fuarda 2 milyar dolarlık bağlantı bekliyoruz. Mısır ve Suriye durunca Türkiye'nin önüne büyük bir fırsat çıktı. Bunu değerlendirmek istiyoruz.” 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

DYO Massiveline Serisi ile ahşaplar koruma altında!
  • 02.06.2021 07:45

DYO Massiveline Serisi ile ahşaplar koruma altında!

DYO, Massiveline Su Bazlı Ahşap Verniği ile ahşabın doğal rengini bozmadan korum ...

Yenilenebilir enerjide rekor kapasite artışı yaşandı!
  • 11.05.2021 09:40

Yenilenebilir enerjide rekor kapasite artışı yaşandı!

Geçen yıl devreye giren 280 gigavat kapasitenin 135 gigavatını güneş, 114 gigava ...

Ev Tekstili Fuarı başladı
  • 17.05.2016 16:55

Ev Tekstili Fuarı başladı

22. İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı CNR EXPO'da başladı. ...

Home&Tex Fuarı 28 Ekim’de kapılarını açacak!
  • 19.10.2015 16:19

Home&Tex Fuarı 28 Ekim’de kapılarını açacak!

Ev tekstili ve dekorasyon sektörünün ihracatını artırmak amacıyla düzenlenecek o ...

EVTEKS 2015 Fuarı, 19 Mayıs'ta başlıyor!
  • 12.05.2015 13:09

EVTEKS 2015 Fuarı, 19 Mayıs'ta başlıyor!

Ev tekstili dünyasının tredn merkezi EVTEKS 2015 21. İstanbul Ev Tekstili Fuarı ...

Ev Tekstil Fuarı Home&Tex CNR Expo'da
  • 14.11.2014 11:14

Ev Tekstil Fuarı Home&Tex CNR Expo'da

Ev tekstil fuarı Home&Tex 19-22 Kasım tarihleri arasında, CNR EXPO Yeşilköy’de g ...