maritbet girişmaritbet
Halil Akgün İlkokulu yeni yüzüne kavuştu

Halil Akgün İlkokulu yeni yüzüne kavuştu

“Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi” kapsamında Halil Akgün İlkokulu yenilendi

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ve Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği (MIP) işbirliği ile “Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi” kapsamında yenilenen Halil Akgün İlkokulu Açılış Töreni, 12 Eylül Cuma günü saat 11:00'da gerçekleşecek.

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV) ve Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) ortaklığı ile 2014 yılı sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında başlatılan Halil Akgün İlkokulu'nun bakım onarım çalışmaları tamamlandı. 12 Eylül Cuma günü Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslimi gerçekleştirilecek Halil Akgün İlkokulu'nun Açılış Töreni'ne, Mersin İl protokolünden, Akfen Holding, MIP ve TİKAV Yönetici ve çalışanlarından katılım bekleniyor.

Proje kapsamında Akdeniz İlçesi'ne bağlı dokuz derslikli Halil Akgün İlkokulu'nun gerekli bütün tadilat, bakım, onarım işlemleri gerçekleştirildi. Elektrik tesisatından, dış cephe boyasına, eğitim araç-gereç ve malzemelerine kadar bütün ihtiyaçları tamamlanan Halil Akgün İlkokulu, öğrencilere çağın koşullarına uygun eğitim verebilmek için hazırlandı. 

MIP ve TİKAV işbirliğinde 2012 yılında başlatılan “Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi” ile her yıl Mersin'de bir okulun tadilatının yapılması amaçlanıyor. Proje kapsamında 2012 yılında Kazanlı İlköğretim Okulu yenilenirken, 2013 yılında Dikilitaş İlkokulu bahçesindeki atıl bir bina anasınıfı haline getirildi. Derslikleri, mutfağı tuvaletleri ve bina çatısı yıkılarak yeniden inşa edilen anasınıflarının,  elektrik ve su tesisatı tamamen yenilendi. Ön bahçe alanı anasınıfı öğrencilerinin yaş grubuna uygun olarak düzenlenen okulun ihtiyacı olan eğitim materyalleri, mobilya malzemeleri alınarak küçük sahiplerine bir törenle teslim edildi. 2015 yılında Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenecek bir okul ile “Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi”ne devam edilmesi planlanıyor. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Halil Akgün İlkokulu yeni yüzüne kavuştu
  • 05.09.2014 11:07

Halil Akgün İlkokulu yeni yüzüne kavuştu

“Onarımı Bizden Okuması Sizden Projesi” kapsamında Halil Akgün İlkokulu yenilend ...