maritbet girişmaritbet
Hakkari, Şırnak ve Artvin'e doğalgaz!

Hakkari, Şırnak ve Artvin'e doğalgaz!

Türkiye'de doğalgaz ulaştırılmamış son üç il merkezi olan Artvin, Hakkari ve Şırnak illerinde doğalgaz dağıtımı için ihale süreci başlıyor.

Doğalgazda "81'de 81" hedefinin tamamlanması için son adım atılıyor. Yakın geçmişte tamamlanan Ağrı ve Doğubayazıt ile Tunceli ihalelerinin tamamlanmasıyla birlikte 78 ilde gaz dağıtım ihale süreçleri tamamlanmış, geriye sadece üç il kalmıştı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Artvin, Hakkari ve Şırnak için de ihale sürecini başlatıyor. 

Artvin tek başına Hakkari-Şırnak bir arada 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun 9 Şubat 2017 toplantısında söz konusu şehirler için ihale ilanına çıkılması uygun görüldü. Yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucunda bu kez üç il için üç yerine iki ihale açılması kararlaştırıldı. İhalelerden biri tek başına Artvin'i kapsarken, ikinci ihalenin kapsamı Hakkari, Şırnak, Yüksekova, Cizre, İdil ve Silopi şehirleri olarak belirlendi. 

Yeterlilik başvuruları bu ay 

EPDK - Kurul tarafından kabul edilen ihale ilan metninin Resmi Gazete'de yayımından itibaren istekli şirketlerin yeterlilik başvuruları kabul edilecek. Başvurularının şubat sonuna kadar alınması hedefleniyor. 

İhaleler mart sonu-nisan başı 

Başvuruların yeterliliklerinin kabul edilmesi durumunda mart sonu veya nisan başmda söz konusu ihalelerin gerçekleştirilmesi hedefleniyor. 

Ağrı ve Tunceli'de inşaat başlıyor 

EPDK son olarak 26 Aralık 2016'da Ağrı ve Doğubayazıt Doğal Gaz Dağıtım Lisansı ihalesini, 28 Aralık 2016 tarihinde ise Tunceli Doğal Gaz Dağıtım Lisansı ihalesini tamamladı. En düşük birim hizmet ve amortisman bedelini teklif eden şirketlere söz konusu dağıtım bölgeleri için dağıtım lisansı verilmesi Kurul tarafından uygun bulundu. Tunceli Doğalgaz Dağıtım ihalesini, kilovatsaat (kWh) başına sıfır kuruşluk teklifle Akmercan Turizm kazanırken, Ağrı-Doğubeyazıt Doğalgaz Dağıtım ihalesini kWh başına 4.460 kuruş bedelle Aksa Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. kazandı. İhaleleri alan şirketler, dağıtım altyapısını kurma çalışmalarına başladı. Aksa Doğalgaz, Ağrı ve Doğubeyazıt'a gaz ulaştırmak için 5 yılda 250 milyon TL'lik yatırım yapılacağını duyurmuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hakkari, Şırnak ve Artvin'in doğalgaz dağıtımına 8 talip!
  • 02.03.2017 13:35

Hakkari, Şırnak ve Artvin'in doğalgaz dağıtımına 8 talip!

Hakkari, Şırnak ve Artvin için yapılacak doğalgaz dağıtım ihalelerine 8 şirket b ...

Hakkari, Şırnak ve Artvin'e doğalgaz!
  • 13.02.2017 09:08

Hakkari, Şırnak ve Artvin'e doğalgaz!

Türkiye'de doğalgaz ulaştırılmamış son üç il merkezi olan Artvin, Hakkari ve Şır ...

Hakkari, 2018'de doğalgaza kavuşacak
  • 04.12.2016 12:18

Hakkari, 2018'de doğalgaza kavuşacak

Hakkari'de 2018 yılına kadar doğalgaz getirilmesi için çalışmalar başladı. ...