maritbet girişmaritbet
Emlak Bankası'nda işlem tamam, 2018'de devrede!

Emlak Bankası'nda işlem tamam, 2018'de devrede!

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Emlak Bankası'nda işlemlerin tamamlandığını ve 2018'de devreye gireceğini açıkladı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, bankacılık sektörüyle ilgili olarak 2017 değerlendirmesi ve 2018 beklentilerini anlattı.

Yapı Tasarrufu Sandığı 2018'de faaliyette

Mehmet Ali Akben, birçok Avrupa ülkesinde olan dar gelirlilerin tasarruflarıyla konut sahibi olmalarını sağlamaya dönük 'Yapı Tasarruf Sandığı' sisteminin Türkiye'de de kurulması için çalışmalar yaptıklarını hatırlattı.

Sistem ile dar gelirlilerin para biriktirerek konut sahibi olmaları ve aynı zamanda da bir tasarruf imkanının kolaylaştırılmasının amaçlandığını anlatan Akben, "Çalışmalar hemen hemen tamamlandı. 2018'de bu sistemin faaliyete geçmesini bekliyoruz." dedi.

Akben, "Türkiye'deki diğer güçlü, banka sahibi olmamış ya da bankalarını satan iş adamlarının tekrar bu alana yatırım yaparak, yeniden finansal kuruluş sahibi olma yönünde çaba sarf etmelerini umuyorum. Bankacılık sektörüne yerli yatırımcıların ilgi göstermesini bekliyorum. Yerli yatırımcılar sıfırdan olacağı gibi TMSF'nin elinde bulunan bankaları da satın alarak banka kurabilir. Bankacılık sektörü stratejik bir alandır. Buralarda yerli yatırımcıların olması gerekir. Bunu bir kişi yapamıyorsa ortaklık şeklinde olabilir." ifadelerini kullandı.

Emlak Bankası ve PTT Bank geliyor

"2018 yılında sektöre yeni katılımlar olacak mı?" sorusu üzerine Akben, "Emlak Bankası'nın kuruluş işlemleri tamamlandı. Onlar gelecek. Bunun yanı sıra PTT gelecek. 'PTT Bank' diye bir katılım bankası tasarlanıyor. PTT'nin 4 bin 500 civarında irtibat noktası olması avantaj." değerlendirmesini yaptı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Konut satışları ağustosta yüzde 54,2 arttı
  • 15.09.2020 10:20

Konut satışları ağustosta yüzde 54,2 arttı

Türkiye genelinde konut satışları 2020 Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayın ...

Yapı Tasarruf Sandığı ile dar gelirliler ev alacak
  • 31.12.2017 14:38

Yapı Tasarruf Sandığı ile dar gelirliler ev alacak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, ‘Yapı ...

Emlak Bankası'nda işlem tamam, 2018'de devrede!
  • 30.12.2017 11:19

Emlak Bankası'nda işlem tamam, 2018'de devrede!

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, Emlak Bankası'nda işlemlerin tamamlandığını ve 20 ...