maritbet girişmaritbet
Çatalca Belediyesi bir dizi açılışa imza attı

Çatalca Belediyesi bir dizi açılışa imza attı

Çatalca Belediyesi tarafından yenilenen Ulusal Egemenlik parkının açılışları Pazar günü görkemli bir törenle yapıldı

Çatalca Belediyesi tarafından Balkan Savaşları'nın 101. Yılı anısına yapılan Balkan Anıtı, Çatalca Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Atatürk spor kompleksi ve yine Çatalca Belediyesi tarafından yenilenen Ulusal Egemenlik parkının açılışları Pazar günü görkemli bir törenle yapıldı. 17 Kasım 2013 Pazar günü büyük bir katılımla gerçekleşen açılışa Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları İstanbul Mülletvekili Umut Oran ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Garnizon Komutani İkmal Yarbay Abdülvahap Bozkurt, CHP Çatalca İlçe Başkanı Abdullah Aslan, sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri, köy ve mahalle muhtarları, vatandaşlar ve kardeş ilçe Alanya'dan gelen misafirler katıldı. 

Çatalca Belediyesi tarafından yapılan açılışlar öncesinde Balkan Savaşları'nda Çatalca direnişinin yıldönümü sebebiyle Alaiye Şehitliği'ne anma programı gerçekleştirerek buradaki buradaki şehitliğe çelenk sunuldu saygı duruşunda ve ardından istikala marşımız okundu. Törene Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Garnizon Komutanı Abdülvahap Bozkurt, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri ile birlikte ilçe halkı ve Alanya'dan gelen Alaiye Taburu'nda şehit düşen askerlerin torunları katıldı. Burada düzenlenen töreninin ardından Çatalca Halk Eğitim Merkezi'nde şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş gazilerimiz için mevlit okundu.
 
Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde Balkan Paneli
 
Çatalca'da Balkan Savaşları'nın yıldönümü nedeniyle Çatalca Belediyesi tarafından bir panel düzenlendi. Çatalca Nazım Özbay Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Tarih Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Vahdettin Engin katıldı. Prof. Dr. Vahdettin Engin, Balkan Savaşları'nda yaşanan göç olaylarını ve düşman mezalimini anlatarak, Çatalca Belediyesi tarafından açılışının yapılacağı Balkan Anıtı'nın önemine vurgu yaparak, “Açılacak olan Balkan Anıtı'nı önemsemeliyiz. Çünkü bu anıt yaşanan bu kötü olayları bizlere ve gelecek nesillere anlatacaktır” dedi. Panelin ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Prof. Dr. Vahdettin Engin'e bir teşekkür plaketi verdi.
 
Düşmana dur diyen Kahraman Çatalca
 

Düzenlenen panel sonrasında Çatalca'nın girişinde bulunan Çatalca İstanbul yolu ile Şair Necmettin Halil Onan Bulvarı kesişiminde yer alan Balkan Anıtı açılış törenine geçildi. Büyük bir katılımla gerçekleşen açılış öncesinde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak, ardından İstiklal Marşımız okundu. İstiklal Marşımızın okunmasının sonrasında Balkan Anıtı açıldı. Üzerinde; “Balkan Savaşları'nda düşman ordulara ‘DUR' diyen KAHRAMAN ÇATALCA anısına…” yazan anıta katılımcılar büyük ilgi gösterdi. Anıtın üzerindeki siyah örtünün kaldırılmasından ve anıtın resmen açılmasının ardından Rumeli Balkan Federasyonu Başkanı Ayhan Bölükbaşı bir konuşma yaparak, anıtın hayırlı olmasını diledi. 

Başkan Cem Kara: “101 yıl sonra bu anıtı açmak onurumuzdur”
 
Rumeli Balkan Federasyonu Başkanı Ayhan Bölükbaşı'nın konuşması sonrasında Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından bir konuşma yapıldı. Başkan Cem Kara konuşmasında; “Emperyalist güçlerin kışkırtması ile Bulgarlar, Sırplar, Karadağlılar, Yunanlılar Balkanlardan Osmanlı ordusunu atmaya ve katletmeye kalkıştı. Tabi ki acılarla dolu bir savaştı. Bırakın ekmek bulmayı, hayvanların bile yem bulamadığı bir ortam vardı. Osmanlı en büyük toprak kaybını Balkan Savaşları'nda yaşadı. Edirne direnmeye gayret sarf ediyordu. Lüleburgaz, Tekirdağ, birer birer düşüyordu. Çatalca'da Anadolu'nun dört bir tarafından gelen redif birliklerle beraber düşman ordularına dur diyerek, Çatalca'yı kuşatamazsınız, İstanbul'a geçemezsiniz dediler. Bugün burada 101 yıl sonra bu anıtı inşa etmek ve açmak bizin gururumuzdur, onurumuzdur. Umut ediyorum ki Çatalca yaşadıkça, Cumhuriyetimiz yaşadıkça bu anıt da yaşayacaktır.” dedi.
 
Faik öztrak: “Düşmanlar İstanbul'a girilemeyeceğini öğrendi”
 
Başkan Cem Kara'nın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak konuşma yaptı. Faik Öztrak konuşmasında anıtı kazandıran Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'ya teşekkür ederek, “Balkan Savaşları, Rumeli ve Balkanlarda Müslüman Türklerin ortadan kaldırılmasına yönelik yapılan bir harekettir. İşte bu girişime Çatalca'da dur denilmiştir. Balkan Savaşında bize karşı savaşan güçler şunu görmüşlerdir; İstanbul'a girmek kolay bir şey değildir.” dedi.
 
Umut oran: “Balkan Savaşları'nın ardından Kurtuluş Savaşı'nı verdik ve Cumhuriyeti kurduk”
 
Faik Öztrak'ın konuşmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Umut Oran bir konuşma yaptı. Umut Oran konuşmasında, “Bugün burada hakikatten güzel bir anıtın açılışını yaptık. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'ya ve Çatalca Belediye Meclisi'ne teşekkür ediyorum. Geçmişe sahip çıkmak gerekiyor. Geçmişe sahip çıkmazsak geleceği kuramıyoruz. Balkan Savaşlarında büyük acılar yaşandı. Çok bedeller ödendi. O dönemki mücadele sayesinde ülkemiz bağımsızlığına kavuştu. Tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ile anıyoruz. Bunlar tarihimizin acı birer parçasıdır. Balkan Savaşları'nda acı olayları yaşayan bir ulus olduk ve ardından Kurtuluş Savaşı ile birlikte Cumhuriyeti kurduk” dedi.
 
Kaymakam Dr. Nevzat Taşdan: “Çatalca'da çok önemli savaşlar oldu”
 
Umut Oran'ın konuşmasının bitmesinin ardından Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan bir konuşma yaptı. Kaymakam Taşdan; “Bu çok anlamlı ve estetik anıtı Çatalca'ya kazandıran Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'ya ve ekibine teşekkür ederek konuşmama başlıyorum. Bu çok önemli bir anıt. Çünkü Balkan Savaşları'nda Çatalca'da çok önemli savaşlar olmuştur.” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan tarafından Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'ya teşekkür plaketi verildi.
 
Cem Kara Ulusal Egemenlik Parkı'nda konuştu: “ilçede yeşili koruyoruz”
 
Balkan Anıtı'nın açılması sonrasında başka bir açılış töreni gerçekleştirildi. Çatalca Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Ulusal Egemenlik Parkı'nın açılışı yapıldı. Çatalca Hamamönü mevkiinde bulunan park, Çatalca Belediyesi tarafından tamamıyla engelli vatandaşların da kullanabileceği şekilde düzenlenerek, ilçe halkının hizmetine sunuldu. Açılış töreninde parkın açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesimi sonrasında Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı. Başkan Cem Kara konuşmasında yapılan parkta büyük bir yeşillendirme çalışması yapıldığını sözlerine ekleyerek, Çatalca'da yeşilin her zaman korunacağını söyledi ve ekledi: “Biz doların yeşilini değil, doğanın yeşilini seven bir yönetim anlayışı taşıyoruz.” Başkan Cem Kara'nın konuşmasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcıları Faik Öztrak ve Umut Oran da bir konuşma yaparak, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'ya teşekkür ettiler. Yapılan konuşmaların ardından Başkan Cem Kara, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran'a Ulusal Egemenlik Parkı'nı gezdirerek, bilgi verdi.
 
Çatalca'da Yap – İşlet – Devret Modeli ilk kez kullanıldı: Atatürk Spor Kompleksi hayırlı olsun
 
Çatalca Belediyesi tarafından yapılan açılışların sonunda ise ilçeye ilk defa uygulanan yap – işlet – devret modeli ile yapılan Atatürk Spor Kompleksi'nin 1. Etabı açıldı. İki adet halı saha, soyunma odaları, bilardo masalarının da yer aldığı kafeteryası ile 1. etabı açılan Atatürk Spor Kompleksi'nin diğer etabı da bittiğinde tenis kortu, fitness salonu, sauna ve 700 kişilik bir konferans salonu yer alacak. Atatürk Spor Kompleksi'nin açılışında bir konuşma yapan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Yap – işlet – devret modeli ile bu tesisi ilçemize kazandırdık. Çatalca'mızda Atatürk Parkı dışında, ulusumuzun kurtarıcısı, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ismini taşıyan bir tesis yoktu. Ulu önderimizin ismini en güzel yerlere, en güzel tesislere vermek istiyoruz. İşte bu yüzden bu komplekse Atatürk ismini verdik. Atatürk Spor Kompleksi ilçemize hayırlı olsun” dedi. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'nın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da bir konuşma yaparak,  Atatürk Spor Kompleksini ilçeye kazandıran Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara'ya teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından eski futbolculardan oluşan bir takım ile Çatalca'nın veteran oyuncuları aralarında bir futbol maçı yaptı. Oldukça güzel görüntülerin yer aldığı maçta CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da forma giydi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trakya'daki arsalara ilgi katlandı, uzmanlar yatırımcıları uyardı!
  • 15.03.2023 12:23

Trakya'daki arsalara ilgi katlandı, uzmanlar yatırımcıları uyardı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Trakya bölgesinde arsalara ilgi yüzd ...

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Çatalca bağlantısı havadan görüntülendi
  • 16.12.2019 13:34

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Çatalca bağlantısı havadan görüntülendi

İstanbul’u çevre illerle bağlayan Kuzey Marmara Otoyolu’nun Çatalca bağlantısı d ...

Çatalca Belediyesi’nden satılık 3 gayrimenkul!
  • 06.04.2018 15:19

Çatalca Belediyesi’nden satılık 3 gayrimenkul!

İstanbul Çatalca Belediye Başkanlığı; Ovayenice, Ferhatpaşa ve Subaşı mahalleler ...

Çatalca'daki arazide 22 yıllık yanlışlık düzeltildi
  • 10.01.2018 14:00

Çatalca'daki arazide 22 yıllık yanlışlık düzeltildi

Çatalca'nın İnceğiz Mahallesi’nde yaşayan Fedai Işık’a ait 30 dönümlük tarla 22 ...

Çatalca'ya metro, 9 mahalleye doğalgaz geliyor
  • 23.03.2017 08:47

Çatalca'ya metro, 9 mahalleye doğalgaz geliyor

Çatalca'nın 9 mahallesi için doğalgaz çalışmaları devam ederken, tren yolundan i ...

İstanbul'a 2017'de dev metro projesi
  • 21.12.2016 20:32

İstanbul'a 2017'de dev metro projesi

Çatalca - Küçükçekmece arasında yapılması planlanan raylı sistem projesi için ih ...