maritbet girişmaritbet
Çanakkale Otoyol projesinin detayları belli oldu!

Çanakkale Otoyol projesinin detayları belli oldu!

Silivri Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe 1. ve 2. kesim otoyolu projesi için düğmeye basıldı.

2 bin 236 kilometre otoyol, 31 bin 413 kilometre devlet yolu ve 31 bin 459 kilometre il yolu olmak üzere toplam 65 bin kilometre yol ağı bulunan Çanakkale Otoyol projesi  2 kesimden oluşuyor.

Toplam otoyol uzunluğu 324+415 kilometre olan projede birinci kısım otoyol uzunluğu 277+599, ikinci kısım otoyol uzunluğu ise 46+816.

Birinci kısım;

•    Silivri

•    Tekirdağ Marmara Ereğlisi,Çorlu, Süleymanpaşa, Malkara ilçeleri

•    Çanakkale, Gelibolu, Lapseki, Çan, Yenice ilçeleri

•    Balıkesir Balya ve merkez ilçeleri sınırlarından geçiyor. 

İkinci kısım ise; 

•    Çanakkale ili Gelibolu ve Lapseki ilçelerini kapsıyor.

Çanakkale otoyol projesinin;

•    İstanbul ili sınırlarındaki toplam proje uzunluğu 18+454 kilometre

•    Tekirdağ ili sınırlarındaki toplam proje uzunluğu 105+942 kilometre

•    Çanakkale ili sınırlarındaki toplam proje uzunluğu 170+419 kilometre

•    Balıkesir ili sınırlarındaki toplam proje uzunluğu 29+600 kilometre

Otoyol üzerinde, Kınalı ve Balıkesir Batı otoyol bağlantıları ile birlikte toplam 20 adet kavşak ya da giriş/çıkış istasyonu yer alıyor. Planlanan otoyol üzerinde öngörülen kavşaklara ait kavşak arası mesafeleri ve otoyol kilometresi ise şöyle;

Çanakkale otoyolu güzergahı nasıl olacak?

Kınalı – Çanakkale – Balıkesir Otoyolu koridoru, mevcut O-3 (TEM) İstanbul – Edirne Otoyolu'nun Kınalı-1 Kavşağı bölgesinden başlıyor.. Daha sonra, Marmara Ereğlisi ve Çorlu yerleşmelerinin arasından geçerek batıya doğru ilerleyen koridor, Tekirdağ il merkezinin kuzeyinden devam ediyor. Malkara yerleşmesinin güneyinden, Şarköy yerleşmesinin ise kuzeyinden geçtikten sonra güneybatıya yönelerek Evreşe yerleşmesinin doğusundan Gelibolu Yarımadası'na ulaşıyor.

Gelibolu yerleşmesinin kuzeyinden geçerek ilerleyen otoyol, Sütlüce-Şekerkaya mevkileri arasında planlanan Çanakkale Boğazı Köprüsü'ne ulaşıyor. Boğaz köprüsünden sonra güzergâh Lapseki yerleşmesinin güneyinden geçerek güneydoğuya yönelmekte ve Çan yerleşmesine ulaşıyor. Çan yerleşmesinin güneyinden geçen otoyol sonrasında Yenice yerleşmesinin kuzeyine yönelmekte ve ilçenin kuzeyinden geçiyor. Yenice yerleşmesinden sonra bir miktar güneydoğuya yönelen güzergâh Balya yerleşmesine ulaşıyor. Balya yerleşmesinin güneyinden geçen otoyol sonrasında Balıkesir yerleşmesine yönelmekte ve Balıkesir ilinin batısında Gebze – İzmir otoyoluna bağlanıyor.

9 milyon 843 bin TL'lik yatırım

9 milyon 843 bin TL yatırım bedeli ile hayata geçirilen Çanakkale otoyol projesi 3 gidiş 3 geliş olmak üzere toplam 6 şeritten oluşuyor.

Çanakkale otoyolu projesinin 2020 yılında hizmete açılması planlanıyor.

Şengül Kırmızıtaş/HaberTürk

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Çanakkale Otoyol projesinin detayları belli oldu!
  • 16.04.2015 08:57

Çanakkale Otoyol projesinin detayları belli oldu!

Silivri Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak Kınalı-Tekirdağ-Çanakka ...