maritbet girişmaritbet
Bursa, 'Yeşil Bursa' hedefine emin adımlarla ilerliyor

Bursa, 'Yeşil Bursa' hedefine emin adımlarla ilerliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım’ın Maltepe Mahallesi’ndeki BUSKİ su deposunun bulunduğu alanı ayrıcalıklı bir park olarak bölgeye kazandırdı.

Bursa'da kişi başına düşen düzenlenmiş yeşil alan miktarını Avrupa standartlarına ulaştırmak için tüm şartları zorlayan Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım'ın Maltepe Mahallesi'nde bulunan BUSKİ su deposunun bulunduğu alanı da ayrıcalıklı bir park olarak bölgeye kazandırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, içinde suni çim futbol sahası, yürüyüş ve bisiklet yolları ile çocuk oyun alanı da bulunan parkın mahalle halkının önemli bir buluşma noktası haline geldiğini belirtti.

Ulaşımdan spora, tarihi ve kültürel mirastan kırsal kalkınmaya kadar her alanda hayata geçirilen projelerle Bursa'yı geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, çevre yatırımlarıyla da geleceğin sağlıklı kenti Bursa'yı inşa ediyor. Altyapının sil baştan yenilenmesinden dere ıslahlarına, Gemlik Körfezi'nin kirlilikten arındırılmasından kentin her bölgesine halkın nefes alacağı yeşil alanlar kazandırılmasına kadar yeniden ‘Yeşil Bursa' hedefine emin adımlarla ilerleyen Büyükşehir Belediyesi, en az düzenlenmiş yeşil alana sahip olan Yıldırım'a bir park daha kazandırdı.

Mahallelinin en önemli talebiydi

Bursa'nın daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olması için çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu kapsamda düzenlenmiş yeşil alan projelerine ağırlık verdiklerini söyledi. Maltepe Mahallesinin en önemli talebinin de bir park olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “Ne zaman bu bölgeye gelsek bizden hep halkımızın oturup dinlenebileceği, çocuklarımızın güzel vakit geçirebileceği bir park yapılması istendi. Uzun yılların beklentisini gerçekleştirmek için tüm şartları zorladık. BUSKİ Su deposu alanını çevreleyen duvarları kaldırdık. Yaklaşık 8 bin 100 metrekarelik bir parkı mahallemize kazandırdık. Çocuklarımızın spor yapabileceği bir futbol sahasının da bulunduğu parkta halkımız güzel vakit geçirebilecek. Buranın güvenliği ve saha için soyunma kabini yapılmasıyla ilgili talepler var. Bunlar içinde gerekli çalışmaları başlatacağız. Parkımız Maltepe Mahallesine, Yıldırım'a hayırlı olsun” dedi.
Parkın açılış törenine katılan Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da atıl vaziyetteki alanın park alanına dönüştürülmesiyle bölgenin değerinin arttığını belirterek, “Bir yerin değerli olması için kullanılabiliyor olması gerekiyor. Buradaki yeşil alanın insanların kullanımına açılması çok önemli. İlçemize kazandırılan park nedeniyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 
Yıldırım Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Ergün de Bursa'nın nüfus bakımından en büyük ikinci ilçesi olan Yıldırım'ın toprak bakımından en küçük ilçesi olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyemizin yatırımlarımla ilçemiz güzel bir park daha kazandı. Destekleri nedeniyle Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Maltepe Mahalle Muhtarı Erdinç Çevik de mahalleye kazandırılan park nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.
 
Başkan Altepe ve protokol üyeleri, konuşmaların ardından park alanı içindeki suni çim futbol sahası içinde kurdele keserek, parkın açılışını yaptı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!
  • 24.04.2024 12:43

Uludağ'ın kıvrımlı yolları her mevsim çok güzel!

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ, her mevsim ayrı güzelliğe ...

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı
  • 22.03.2023 13:04

Togg, İstanbul ve Bursa'da mobil deneyim merkezi açtı

Akıllı cihazlarını kullanıcılarla doğrudan buluşturan Togg, kullanıcıya daha yak ...

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı
  • 08.03.2023 13:42

Bursa'daki 6 asırlık medrese bilim meraklılarını ağırlamaya başladı

Fatih Sultan Mehmed'in hocalarından Molla Yegan'ın Bursa'da ders verdiği 6 asırl ...

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!
  • 15.02.2023 11:25

Depremin 222. saatinde enkazdan sağ çıkarıldı!

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerin 222. saatinde, Kahramanm ...

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"
  • 02.01.2023 16:10

Bakan Karaismailoğlu: "İstanbul-Bursa seyahat süresi YHT ile 2 saat 15 dakika olacak"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adi Karaismailoğlu, Bursa-Emek-YHT-Şehir Hastanesi M ...

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak
  • 16.07.2022 14:20

Bursa ve İstanbul arasında seyahat hızlı tren ile 2 saat 15 dakika olacak

Osmaneli-Bursa-Bandırma-Balıkesir Hızlı Tren Hattı T04 Tüneli Işık Görme Töreni ...