maritbet girişmaritbet
Belek'e 5 bin kişilik kongre merkezi inşa edilecek

Belek'e 5 bin kişilik kongre merkezi inşa edilecek

Cornelia Grubu'nun Antalya Belek'te yapımı süren 5 bin kişilik kongre merkezinin inşaatı devam ediyor.

Cornelia Grubu'nun Antalya Belek'te yapımı süren 5 bin kişilik kongre merkezinin inşaatından iç düzenlemesi ve vereceği hizmetlerle kendi alanında ilk olacağı belirtiliyor. Toplantıda Antalya ve Belek ile ilgili olarak da bilgi veren Zafer Alkaya, Antalya ve Belek bölgesinin geçmiş sezonda yaşadığı turizm kaybının kapanmaya başladığını söyledi.

Alkaya yapımı süren Belek Kongre Merkezi ile ilgili bilgi verirken tesisin kongre turizmi için önemli bir hamle olacağın söyledi.

Cornelia otellerinin de bünyesinde olduğu Diler Holding'in yapımı süren kongre merkezi 30 bin metrekarelik alanda depreme dayanıklı Ala-Sawa Japon Teknolojisi sistemi kullanılarak inşa ediliyor.
Basın toplantısında  ‘Turizmde sadece turist sayısına bakmak Türk turizmini yükseltmez' diyen Zafer Alkaya şunları söyledi:

“Fiyatlardaki düzelmeyle birlikte koyduğumuz hedefler gerçekleşebilir. Hak ettiğimiz değerde hem ülkemizi hem de tesislerimizi pazarlamamız gerekiyor. Biz Cornelia Otelleri olarak hem turist sayısı hem de turizmin daha iyi noktaya gelmesi için çok çalışıyoruz. Operesyonel ve turizm parametremiz açısından duruşumuz çok net, bunu bozmayacağız. 

Turistlerin gözlerinin içine bakıyoruz. Rakiplerimizin bakmadığı bir gözle bakıyoruz. Mekanik bir servis anlayışı yerine gönülden servis anlayışımız var. Gönül servisi en ciddi anlamda Türkiye'de var. Ama bu yetmiyor. Ülke olarak imajımızı güçlendirmemiz şart.

“Türkiye hizmet kalitesinde lider”

İddia ediyoruz; Türkiye dünyanın en iyi servisini veren ülke. Bir takım engelleri aşmamız lazım. Turizmciler siyasi gelişmelere takılmıyor. Almanya 5 milyon psikolojik sınırını zorladı hep. Neden 6-7 milyon olmasın diye düşünüyorduk. Ruslar artık dünyanın her yerine gitmeye başladılar. Antalya 5 milyon Rus bekliyor bu sene. Almanya, Antalya için önemli bir pazar, neden 7 milyon, 8 milyon olmasın. Bizim, öncelikle, bir bütün olarak hareket etmemiz ve ülke imajımızı güçlendirmemiz lazım. Karşımızda, İspanya gibi, Yunanistan gibi, Portekiz gibi ciddi rakipler var. Turizme 12 ay olarak bakmak zorundayız

“Ortadoğu pazarı yükseliyor”

Öte yandan Orta Doğu pazarı yükselişte. Özellikle Avrupa pazarındaki kayıplar düşünüldüğünde, Ortadoğu bizim için.alternatif pazar oluşturdu.

Biz Cornelia Grubu olarak Orta Doğu'da seçici davranıyoruz. Özellikle, lüks segment ürünleri olan, suitleri, Villaları tercih eden Birleşik Arap Emirlikleri, Dubai, Libya gibi ülkelerde pazarımızı genişletiyoruz. Orta Doğu pazarında, 2018'de yüzde 30 pazar artışımız var.

Zafer Alkaya'nın ardından sözü alan Cornelia De Luxe Resort Otel Genel Müdürü Ali Şahin de  Antalya'da ki 5 yıldızlı tesislerin sunduğu ürün kalitesi, servis kalitesi ve hizmet kalitesi düşünüldüğünde hak ettiği fiyatlarla satılmadığını belirterek şunları söyledi:

“Belek'te, 2014 yılında 200-240 dolar civarında oda satarken, 2017'de 100 dolara kadar düşenler oldu. Biz Cornelia Otelleri olarak fiyat kırmadık. Tesislerin büyük oranda bunu yapması gerekiyor. Ancak o zaman Antalya turizmini hak ettiği fiyattan satabiliriz.”

Golf yükselişte

Golf Turizmi için 2018'e yönelik olumlu sinyaller aldıklarını söyleyen Ali Şahin; “Golf, turizmi 12 ay yapmak isteyenler için çok önemli. Golf Turisti Belek bölgesi içinde Türkiye içinde çok önemli çünkü Golf turisti, yüksek para harcayan bir turist profili. 

Golf açısından 2018'in yeniden yükseliş yılı olacağını, 2019'da ise eskisi gibi yüksek rakamlara ulaşacağımızı düşünüyorum. 2015 yılında 55 bin round, yani yaklaşık 13 bin golfcü sahamızda golf oynamış. 2017'de bu rakam 3000'lere kadar düştü. 2018 için tekrar artışlarımız başladı ve yıl sonu itibarıyle 43 bin round civarında oyun alacağız. Bu da geçen seneye göre yüzde 25 bir artış olacak. 2014-2015 yılları golfde yükselişte olduğumuz en iyi yıllarımızdı.

Golfçülere özel hizmetler

Avrupa'da ki birçok otelde sabah 7'den önce kahvaltı sunulmadığını söyleyen Şahin; “Biz, Cornelia grubu olarak kahvaltımızı golf oyuncularına göre düzenliyor ve sabah çok erken başlıyoruz. Bu, golf pazarı için çok önemli. Golf oyuncusu, Avrupa'da bir golf sahasından diğerine gitmek için en az bir iki saat seyahat etmek zorunda. Biz de, bütün golf sahaları birbirine çok yakın” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Belek'e 5 bin kişilik kongre merkezi inşa edilecek
  • 14.05.2018 17:15

Belek'e 5 bin kişilik kongre merkezi inşa edilecek

Cornelia Grubu'nun Antalya Belek'te yapımı süren 5 bin kişilik kongre merkezinin ...