maritbet girişmaritbet
Baymak ve Finansbank, güneş enerjisinden elektrik üreten sistem için kredi sağlıyor!

Baymak ve Finansbank, güneş enerjisinden elektrik üreten sistem için kredi sağlıyor!

Baymak güneş enerjisinden elektrik üreten güneş pillerinin (fotovoltaik) çatılara kurulumuna başlıyor. Pilot bölge olarak seçilen Gaziantep’te ev ve işyerlerine güneş enerjisinden elektrik üreten sistem kurmak isteyenlere tam 7 yıla varan kredi imkanı sunuluyor

Baymak güneş enerjisinden elektrik üreten güneş pillerinin  (fotovoltaik) çatılara  kurulumuna başlıyor. Pilot bölge olarak seçilen Gaziantep'te ev ve  işyerlerine güneş enerjisinden elektrik üreten sistem kurmak isteyenlere tam 7 yıla varan kredi imkanı sunuluyor.

Türkiye'de yenilenebilir enerji her geçen gün daha fazla kullanılmaya başlarken, Baymak Türkiye'de ilk defa yaygın bayi ağıyla evlere, okullara, işyerlerine, fabrikalara güneş enerji sistemleri kurmaya başlıyor.

Baymak A.Ş Genel Müdürü Ender ÇOLAK, yasal düzenlemelerin  tamamlandığını ve Türkiye'de artık her ev için lisans gerekmeksizin kendi elektriğini üretmesinin, kullanım fazlasının ise şebekeye satmasının önünde bir engel kalmadığını belirtti.

ÇOLAK Baymak'ın Türkiye'de bir ilke imza atarak güneş enerjisini Türkiye'de her kesimin kullanımına sunduğunu, bu amaçla da  1,23kWp'den başlayan ve değişik kapasitelerde hazırlanan paket güneş enerji sistemlerinin satışına başlandığını belirtti.

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de binaların enerji verimliliğini en üst düzeyde tutacak şekilde inşa edilidğini belirten Çolak, Baymak'ın bu yeni dönemde yüksek enerji verimli ısıtma ürünlerinin yanında yenilenebilir enerjinin kullanımına da öncülük ettiğini ifade etti.

Pilot bölge olarak Gaziantepilini belirlediklerini belirten Çolak, son iki aydır bu bölgeden başlamak üzere Finansbank ile özel bir finansman paketi üzerinde çalıştıklarını ve tüketicilere 7 yıla varan ve aylık faiz oranları %1,03 düzeylerine inen kredi imkanı sunduklarını açıkladı.

Çolak; “Türkiye'de artık herkesin güneş enerjisinden elektrik üretimi dönemi başladı. Sadece büyük güneş santralleri değil aynı zamanda küçük ölçekli çatı kurulumları da yapılabiliyor. Örneğin evinizin çatısına 2 kWp'lik bir güneş enerjisi sistemi kurup, elektrik ihtiyacınızı gün boyunca güneşten sağlamanız, kullanmadığınız elektriği ise, şebekeye satarak ilave gelir elde etmeniz mümkün. Okullar için de hem kendi elektriğini üretmek,  hem de gelecek nesillere yenilenebilir enerji kullanımının önemini aşılamak ve ülkenin geleceğine büyük bir katkı sağlama fırsatı doğdu “ dedi.

Özellikle işyerleri, okullar  ve yazlık konutlardan büyük talep doğacağını belirten Çolak, “ Güneş pillerinin bir defa çatıya kurulduktan sonra ortalama 45 yıl ömrü var. Dolayısıyla gelecek nesillere hem temiz hem de bedava enerji  miras olarak bırakılıyor” açıklamasında bulundu.

Türkiye'de güneş enerjisinin devlet tarafından desteklendiğini belirten Çolak “ Baymak güneş pilleri tamamen uluslararası standartlarda ve yerli ürünler olduğu için devletin verdiği en yüksek teşvikten yararlanıyor. Böylece ithal güneş pilleriyle üretilen elektrik kilovat saat başına 13 dolar cent'ten şebekeye satılırken, Baymak güneş pilleri kullanıldığında şebekeye satış fiyatı  %18 daha fazla oluyor. Dolayısıyla  kurulum maliyeti daha kısa sürede geri dönüyor ve çok daha fazla gelir elde ediliyor.” diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Baymak, “Yeşil Ofis Diploması”nı almaya hak kazandı
  • 19.04.2022 11:25

Baymak, “Yeşil Ofis Diploması”nı almaya hak kazandı

Baymak "Yeşil Ofis Diploması"nı alarak sürdürülebilir gelecek hedefleri yolunda ...

Baymak, geçen yıl 14 bölgede ısı pompası eğitimi verdi
  • 01.02.2022 17:35

Baymak, geçen yıl 14 bölgede ısı pompası eğitimi verdi

Baymak, 2021 yılında Türkiye’nin 14 ayrı bölgesinde bayi ve teknik servislerine ...

Baymak 2021’de ihracatta dolar bazında yüzde 38 büyüdü
  • 24.01.2022 10:36

Baymak 2021’de ihracatta dolar bazında yüzde 38 büyüdü

İklimlendirme sektörünün öncü markası Baymak, 2021 yılında da sürdürülebilir büy ...

Baymak'tan kombi bakımının püf noktaları!
  • 27.10.2021 10:29

Baymak'tan kombi bakımının püf noktaları!

Baymak'ın tüm kombi modellerine uygun olarak hazırladığı “16 Adımda Kombi Bakım ...

Bir klimadan daha fazlasını isteyenlerin adresi: Baymak
  • 25.05.2021 12:38

Bir klimadan daha fazlasını isteyenlerin adresi: Baymak

Baymak, ısıtma ürünlerinin yanında soğutma ürünleriyle de Türkiye’de pazarı beli ...