maritbet girişmaritbet
Aydın'ın en eski camisine tarihi dokunuş

Aydın'ın en eski camisine tarihi dokunuş

Aydın'ın en eski camisi olarak bilinen Ahmet Gazi Camisi, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilmeye başlandı.

Aydın'ın en eski Selçuklu dönemine ait olarak bilinen Miladi 1308 yılında Menteşoğlu Orhan Bey döneminde, oğlu Hızır Bey tarafından yaptırıldığı sanılan ve ahşap olmasına rağmen 710 yıldır ayakta kalan tek minberi ile büyüleyen Çine'nin Eskiçine Mahallesindeki Ahmet Gazi Cami ile birlikte Ahi İbrahim Türbesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilmeye başlandı. Tarihi cami ve türbedeki restorenin Horasan yapı sistemine göre gerçekleştirildiği bildirilirken, ayrıca cami çevresine de drenaj yapıldığı öğrenildi. Ahmet Gazi Cami ve Ahi İbrahim Türbesi'nin restorasyonu için bir milyon 8 bin lira ödenek ayrıldı.

"SAHİP ÇIKIYORUZ"

Restorasyondan duymuş olduğu memnuniyeti ifade eden Çine Eskiçine Mahalle Muhtarı Erkan Uzun, "Tarihi camimiz ülkenin bir çok farklı bölgesi başta olmak üzere yabancı turistlerin bile ilgisini çekmeye devam ediyor. Selçuklu döneminden kalma bu tarihi camimizin maneviyatı yüksek bir eser. İnsanlar burada namaz kılmak dua etmek istiyor. Bizde mahalleli olarak bu manevi ve tarihi değerimize sahip çıkıyoruz" diye konuştu. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aydın'ın en eski camisine tarihi dokunuş
  • 01.11.2018 15:51

Aydın'ın en eski camisine tarihi dokunuş

Aydın'ın en eski camisi olarak bilinen Ahmet Gazi Camisi, Vakıflar Genel Müdürlü ...