maritbet girişmaritbet
Antalya’da tarihi handa restorasyon yapılacak

Antalya’da tarihi handa restorasyon yapılacak

Antalya'nın Akseki ilçesi Bademli Mahallesi'ndeki tarihi han restore edilecek.

Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, Bademli Mahallesi'ndeki tarihi handa inceleme yaptı. 1797 yılında yapılan hanın bakımsızlıktan hasar görmeye başladığını belirten Kaymakam Nasır, hazırlanacak projeyle restorasyon çalışmalarına başlanacağını açıkladı.

Hanın tarihi özelliklerini koruyarak amacına uygun hale getirileceğini vurgulayan Nasır, "220 yıllık geçmişi olan, bu sürede çatısı tamamen yıkılmış ve duvarları ayakta duran yaklaşık 15 metre uzunluğundaki bu eserde restorasyon çalışması yürüteceğiz. Bunun için proje hazırlama çalışmalarımızı başlattık. Han günlük hayatımızın bir parçası olarak tekrar ilçemize kazandırılmış olacak" dedi.

Tarihi hanı, kültür ve doğa turizmi için gelenlerin ilçe kültürünü yeniden yaşayacağı bir mekan haline getireceklerini aktaran Nasır, "Buranın restorasyonunu yapıp bir zamanlar yüzlerce kaşık ustasının bulunduğu Bademli'de kaşık sanatını yeniden canlandıracağız. Mevcut bulunan kozalaktan sepet örme ve el sanatlarını bu hanın içerisinde canlandırmaya devam etmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Antalya’da tarihi handa restorasyon yapılacak
  • 20.02.2018 14:11

Antalya’da tarihi handa restorasyon yapılacak

Antalya'nın Akseki ilçesi Bademli Mahallesi'ndeki tarihi han restore edilecek. ...