maritbet girişmaritbet
Anadolu Yakası’nda 1+1 daire kiraları ne kadar?

Anadolu Yakası’nda 1+1 daire kiraları ne kadar?

Son dönemde kiralık daire fiyatlarının arttığı Anadolu Yakası'nda Ataşehir ve Kadıköy fiyatların en yüksek olduğu ilçeler olarak göze çarpıyor.

Gayrimenkul sektörünün hızla gelişmesiyle birlikte Anadolu Yakası, yatırımcıların gözdesi haline geldi. Özellikle metro yatırımlarının artmasıyla birlikte Anadolu Yakası'nın cazibesi de yükseldi. Son dönemde yeni konut modası haline gelen 1+1'lerde tüm bu gelişmelerle birlikte hayatımıza girmiş oldu.

Anadolu Yakası'nın en uç noktaları Maltepe, Kartal, Pendik, Tuzla bölgeleri de konut yatırımcılarının ilgi odağı haline geldi. Bunda en büyük etken kentsel dönüşüm olarak göze çarpıyor. Yenilenmeye ihtiyaç duyan yapıların yer aldığı bu ilçeler, son dönemde büyük bir ivme kazandı.

Peki gayrimenkul sektörünün Anadolu Yakası'na katkıları bu derece fazlayken, kiralar ne seviyeye geldi? Kamu yatırımlarının bölge ilçelerine katkısı ne oldu? İşte detaylar…

Ataşehir

Gayrimenkul sektörünün hareketlenmesiyle birlikte son yıllarda Ataşehir hızlı bir değişim yaşadı. Kabuk değiştirdi tabiriyle adeta örtüşen Ataşehir'de hem satılık hem de kiralık 1+1 daire fiyatları fırladı. Yeni nesil yerleşimin merkezi haline gelen bölge, bugünlerde İstanbul Finans Merkezi projesiyle adından sıkça söz ettiriyor. Normal tarzda apartmanların ve residence konutların bulunduğu ilçe genelinde 1+1 kiraları 750 lira seviyelerinden başlayıp 6 bin 500 liraya kadar çıkıyor. Bölgedeki en pahalı kiralık daireler Brandium projesinde bulunmakta.

Beykoz

Anadolu Yakası'nın en yeşil bölgeleri arasında yer alan Beykoz'da eski tarz konutların yanı sıra yeni konut projeleri de yükseliyor. Ancak bölgenin yeni nesil projeleri ağırlıklı olarak büyük tip konutları barındırıyor. Kavacık bölgesinde 1+1 kiraları 700 lira seviyelerinden başlangıç gösterirken, rakamlar 3 bin 500 lira seviyelerine kadar yükseliyor.

Çekmeköy

Bu yıl içerisinde hizmete açılacak olan metro hattıyla birlikte daire fiyatlarının daha da yükseleceği Çekmeköy'de özellikle yeni tarzda dairelerde 1+1 evleri bulmak mümkün. Apartman tarzı yapılarda yer alan 1+1'ler için fiyatlar 550-600 lira seviyelerinden başlıyor. Bölgenin en önemli konut projeleri arasında yer alan Rapsodi Evleri'nde 1+1 ve 1,5+1 dairelerin kiraları 3 bin 500 lira seviyesine kadar yükseliyor. Bölgedeki satılık ve kiralık daire fiyatları her geçen gün artıyor.

Kadıköy

İstanbul'un en eski ve en merkezi semtlerinin başında gelen Kadıköy, hem kentsel dönüşüm hem de yerinde dönüşümle dikkat çekiyor. Özellikle Fikirtepe bölgesi, İstanbul'da ada bazında kentsel dönüşümün en önemli örneği olarak dikkat çekiyor. Öte yandan eski tip apartman yapılarında da Kadıköy'de 1+1 ev bulmak mümkün. Kira fiyatlarına bakıldığında Hasanpaşa-Acıbadem bölgesinde apartman tipi yapılarda rakamlar 1000 lira bandından başlıyor. Bölgede en yüksek 1+1 rakamı 2 bin 500 dolara kadar çıkıyor. Bu da yaklaşık olarak 7 bin 500 liraya denk geliyor. Kadıköy'ün kiralıkta en pahalı 1+1'i Four Winds Residence'ta bulunmakta. Fenerbahçe'de ise rakamlar 5 ile 6 bin lira seviyesinde farklılık gösteriyor.

Kartal

Son dönemde özellikle kentsel dönüşümle birlikte yıldızı parlayan Kartal'da, yeni projelerle birlikte 1+1 daire sayısı her geçen gün artmaya başladı. Eski tarz yapılarda da 1+1'lerin bulunduğu bölgede yeni apartman ve konut projelerinde de bu tarz evlerden bulmak mümkün. Soğanlık bölgesiyle Pendik sınırına yakın konumdaki 1+1'lerde fiyatlar 700-900 lira bandından başlıyor. Kartal'ın sahil kısmında yer alan deniz manzaralı markalı konut projelerinde ise 1+1 liraları 3 bin liraya kadar yükseliyor. Kartal, özelikle metronun hizmete açılmasıyla birlikte büyük değer kazandı.

Maltepe

Kartal'ın komşusu Maltepe, neredeyse Kartal'la aynı görüntüyü çiziyor. Bölgedeki apartman tarzı eski yapılarda yer alan 1+1 dairelerin kiraları 600-800 lira seviyelerinden başlıyor. Kadıköy-Kartal metrosuyla değeri adeta uçan Maltepe'de ağırlıklı olarak konut yatırımı yapılmakta. Bölgenin en yüksek kirası ise Nish Adalar ve Maltepe Adatepe olarak göze çarpıyor. İki projede kira rakamları 3 bin lira ile 3 bin 500 lira arasında değişiyor.

Pendik

Hem eski hem de yeni yapı stoğunu bünyesinde barındıran Pendik'te rakamlar, evlerin konumu ve genel durumuna göre değişiyor. Özellikle Orhangazi Köprüsü'yle emlak değerleri yükselen Pendik'te, yeni konut projeleriyle birlikte 1+1 daire sayısı yükseldi. Bölgede genel tablo incelendiğinde 1+1 kiraları 300-500 lira seviyelerinden başlayıp 2 bin 700 liraya kadar yükseliyor. Kurtköy bölgesi, 1+1 fiyatlarının en yüksek olduğu bölge olarak göze çarpıyor. Son yıllarda aynı bölgede yeni konut projelerinin sayısı hızla artıyor.

Sancaktepe

Belediye tarihi yeni olan Sancaktepe, markalı konut projelerinin gözdesi haline geldi. Son yıllarda bölge genelinde yeni konut projelerinin sayısı hızla yükseldi. Özellikle şehir hastanesi projesiyle emlak fiyatlarının arttığı bölgede 1+1 kiraları 500-750 lira bandından başlayıp 2 bin 300 lira seviyesine kadar çıkıyor. Rings İstanbul, Sancaktepe'de en pahalı 1+1'lerin yer aldığı proje olarak göze çarpıyor. Öte yandan hizmete açılacak yeni metro hattıyla birlikte bölgedeki gayrimenkul fiyatlarının önemli ölçüde artması bekleniyor. Ayrıca Sinpaş Köyceğiz ve Aqua City projeleri bölgenin önemli konut yatırımları arasında yer alıyor.

Sultanbeyli

Anadolu Yakası'nın en hareketli bölgeleri arasında yer alan Sultanbeyli'de tıpkı diğer ilçeler gibi yeni konut projelerinin ilk adresleri arasında yer alıyor. Gayrimenkul sektörünün önemli firmaları, bölge genelinde önemli projelere imza atarken apartman tarzındaki yapılarda Sancaktepe'de hızla yükseliyor. Ağırlıklı olarak markalı konutların yer aldığı bölgede 1+1 kiraları 700-800 liradan başlarken 1650 liraya kadar çıkıyor.

Tuzla

Özellikle marina projesinin hayata geçmesi ve Marmaray'da işlemlerin tüm hızıyla ilerlemesi, Tuzla'ya yaradı. Osmangazi Köprüsü'yle birlikte özellikle ev fiyatlarının arttığı Tuzla, hem markalı konut projelerine hem de apartman tarzındaki yapıları bünyesinde barındırıyor. Bölge genelinde markalı projelerde 1+1 kiraları 550-700 lira seviyelerinden başlıyor. Tuzla'da en yüksek 1+1 kirası ise 2 bin 500 lira bandına kadar çıkıyor. Lokasyon bazlı incelendiğinde Tuzla'da Evora İstanbul projesi konumu ve özellikleriyle öne çıkıyor.

Ümraniye

Hem kentsel dönüşüm, hem de metroyla değerine değer katan Ümraniye'de 1+1 dairelerde kiralar 500-700 lira seviyelerinden başlayıp 3 bin lira seviyesine kadar yükseliyor. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metrosu, bölgedeki gayrimenkul fiyatlarını tavan yaptırırken, bu etki kira rakamlarına da yansıdı. Önümüzdeki dönemde kentsel dönüşümün hızlanacağı Ümraniye'de satış ve kira fiyatlarının yükselmeye devam edeceği belirtiliyor.

Üsküdar

Anadolu Yakası'nın başlangıç noktası denebilecek Üsküdar, aslında İstanbul'un en nezih semtlerinin başında geliyor. Önemli bir geçmişe sahip olan ve megakentin en eski ilçelerinden birisi olan Üsküdar, gayrimenkul firmalarının gözdesi konumunda. Bölgede eski tarzdaki yapılarda 1+1 kiraları 600-800 lira arasında değişiyor. Üsküdar'ın en pahalı kiralık 1+1 daireleri Akasya Acıbadem projesinde bulunuyor. Rakamların 4 bin 500 liraya kadar çıktığı proje, konumuyla da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve metrobüse yakınlığıyla dikkat çekiyor.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Anadolu Yakası’nda 1+1 daire kiraları ne kadar?
  • 22.09.2016 17:28

Anadolu Yakası’nda 1+1 daire kiraları ne kadar?

Son dönemde kiralık daire fiyatlarının arttığı Anadolu Yakası'nda Ataşehir ve Ka ...