maritbet girişmaritbet
Aksaray'da tarihi evler yeniden ayağa kaldırılıyor!

Aksaray'da tarihi evler yeniden ayağa kaldırılıyor!

Bir zamanlar yıkık dökük ve atıl bir vaziyette bulunan tarihi Aksaray evleri, Belediye Başkanı Nevzat Palta'nın sahip çıkması ve restore ettirmesi sonucu bütün ihtişamı ve güzelliği ile ayağa kaldırılıyor

 

Bir zamanlar yıkık dökük ve atıl bir vaziyette bulunan tarihi Aksaray evleri, Belediye Başkanı Nevzat Palta'nın sahip çıkması ve restore ettirmesi sonucu bütün ihtişamı ve güzelliği ile ayağa kaldırılıyor.
 
Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta'nın tarihi evlerin tarihi dokusunu gün yüzüne çıkarması vatandaşları memnun ediyor. Belediye Başkanı Nevzat Palta, restore edilen evlerin en güzel şekilde değerlendirileceğini belirterek şunları söyledi: "Şimdi burası bizim Aksaray'daki klasik Aksaray evlerinden bir tanesi. 1900'lü yılların başları 1904-1905 gibi yapılmış. Tabii bu binalarımızda değişik insanlarımız, milletvekilleri uzun süre oturmuşlar ve burada güzel hizmetler vermişler. 2 bina görülüyor, ama bu yandaki bina 2 tanesinin birleşiminden oluşmuş. 3 konak diyebiliriz rahatlıkla. Ama birleştirilerek büyük bir konak elde edilmiş. Bunun gibi Aksarayımızda onlarca tarihi ev var. Burası geçmiş yıllarda Aksaray Belediyesi'ne kazandırıldı. Daha bu süreç içerisinde dedik ki güzel bir proje yapalım. Burayı değerlendirelim Aksaray'a yakışan bir tarzda, Aksaray'ın tarihi evlerini ortaya çıkartma anlamında değerlendirdik. Bundan bir kaç sene önce ihalesini yaptık. Aslında geçen yıl bitmesi gerekiyordu, ama biraz kıştan dolayı uzadı. Burayı restore ettirdik. Yaklaşık 850 bin 000 TL'ye ihale ettik. Şu anda yaklaşık olarak yüzde 98'i rahatlıkla bitti diyebilirim. Az bir iş kaldı" dedi.
 
Burayı Aksaraylıların veya dışarıdan gelen insanların kullanımına sunacaklarını ifade eden Palta, "Tabii ki burası bildiğimiz klasik ev tarzında olmadığı için inşallah bittikten sonra sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanacağız. Yani hanımlara, gençlere yönelik olabilir. veya içerisini güzel bir dekorasyon yaptıktan sonra dışarıdan gelen misafirlerimize veya Aksaraylı insanlarımıza otantik ve tarihi bir mekan içerisinde hizmet etme şansımız olacak." şeklinde konuştu.
 
Tarihi evlerin çevresindeki vatandaşlar ise restore çalışmasını takdirle karşıladıklarını belirttiler.
 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

LC Waikiki’ye Aksaray OSB’de 522 bin m2 arsa tahsisi edildi
  • 04.09.2020 10:43

LC Waikiki’ye Aksaray OSB’de 522 bin m2 arsa tahsisi edildi

47 ülkede 1022 mağazada faaliyet gösteren LC Waikiki’ye, Aksaray OSB’de 522 bin ...

Aksaray'da arsa ve 4 mağaza ihale edilecek!
  • 31.08.2018 09:49

Aksaray'da arsa ve 4 mağaza ihale edilecek!

Aksaray Belediyesi'ne ait, Merkez ilçe, Taşpınar ve Ereğlikapı mahallelerinde ye ...

Aksaray Belediyesi, Ereğlikapı’daki taşınmazlarını satışa açtı!
  • 28.07.2017 09:39

Aksaray Belediyesi, Ereğlikapı’daki taşınmazlarını satışa açtı!

Toplam tahmini bedeli 9 milyon 796 bin lira olarak belirlenen gayrimenkullerin i ...

TOKİ, Aksaray'daki konutların 2017 satışını başlattı
  • 21.03.2017 14:08

TOKİ, Aksaray'daki konutların 2017 satışını başlattı

TOKİ tarafından yapılan 10 adet 2+1 ve 25 adet 3+1 konut satışının son tarihi 30 ...

TOKİ Aksaray’da alt gelir grubu için başvuru tarihleri!
  • 04.08.2014 15:38

TOKİ Aksaray’da alt gelir grubu için başvuru tarihleri!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) tarafından Aksaray Zafer Mahallesi’nde inşa ...